12 May, 2013

Ridee

Ove radne subote me ubijaju. Imam osjećaj da non-stop radim. Danas mi je kao slobodan dan ali dok obavim sve zaostatke u kućanskim poslovima, odem u shopping po namirnice i malo nekud proskitat ode dan i ko da ni nisam imala slobodno. Mislim da bi bilo puno učinkovitije da radimo svaku drugu subotu ili nešto, ovak u subotu samo razmišljam što moram obaviti kad dođem doma a što u nedjelju i produktivnost mi odmah padne. Nadam se samo da kad prođe ovaj period i godišnji neće nanovo biti radne subote.

Još jedna stvar koja mi je bezveze je to vozanje. Na put od 7km ja kad idem doma izgubim sat vremena jer nema direktno bus u mom smijeru pa moram dolje u grad, pa kroz grad pa nazad gore na moje brdo, što na kraju ispadne oko 15km. Tako da sam odlučila kupiti si bajs iliti bicikl. Gledam malo razgovore po forumima, pa preporuke, pa mi se čini kao da recenzije pišu samo klinci sa hrpom para. Ono e onaj od 8000kn ti je bolji od onog za 3000. No shit. Aj ti meni nađi neki za 2000 a da se možeš voziti po brdu s njim. Na dva-tri mjesta imam baš strmi uspon ali uz malo pješačenja i guranja mislim da bi na posao stigla ispod sat vremena pa sam se odlučila na ovaj

 photo jumpertrek-flash-21b-26-man_zps20ecd9af.jpg

Jeftin je, MTB i sa svom dodatnom opremom koju planiram uzeti će me izaći do 2500kn. Nije neki upadljiv pa se nadam da ni jedan lopov neće pomisliti kako bi bilo dobro marnuti ovaj bajs :) Kako idem iz mirnog kvarta u mirni kvart mislim da do toga nikako ni neće doći ali najbolje biti siguran :)

Usput ne želim kupiti neki jako skupi bic pa onda nakon 2 tjedna skužiti da mi je prenaporno voziti ga na posao i ostaviti ga da skuplja prašinu.

Cesta kojom ću se morati voziti je relativno mirna, ima i staza cijelim putem tako da ne bi trebalo biti problema ni sa vozačima, ni sa pješacima a ni sa policijom. Još jedna mala prednost je da, pošto se nagodinu udajem, ne bi mi škodilo malo vježbanja a kako sam lijena za skakutanje, 14 km dnevno vozanja bi mi bilo sasvim ok vježba :)

Pa ako ga uspješno nabavim uskoro će te slušati o mojim biciklističkim avanturama. I baš me zanima hoće li ona legica sad isto nabaviti bajs :D

6 comments:

  1. sviđa mi se :) samo nabavi dobar U-lock (oko 100 kn) i bit ćeš skroz mirna što se tiče kradljivaca :) svi ostali su lako provaljivi

    ReplyDelete
  2. Ce da se isplati. Definitivno.

    ReplyDelete
  3. ja sam prošle godine kupila bicikl preko Kolektive. bio je 2600 kn, preko Kolektive 1600, a vidjela si na blogu kakav je. pogledaj jel ove stranice koje generiraju popuste nude tako nešto. po meni, ne treba ti skuplji bicikl od cifre koju si navela, i obavezno dobar lanac.i sretno s tim.
    ako ti išta znači, i ja sam imala radni vikend. godišnji..što je to?

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. :D

      Baš frenda pokušavam nagovoriti da ga naučim :D

      Delete