23 February, 2013

Gledajmo Neshto Hrvatsko

Danas sam bolesna :( Napokon dočekam petak a ono - grlo grebe. Kolega na poslu je bolestan i normalno, odmah moram i ja biti kul i bolesna isto..

 photo tumblr_mgju95uNz21qafq56o1_250_zps9573a324.gif

No cuclam strepsile, pijem sve što se da piti od kap'ćina, preko juhe iz šalice do čaja i nadam se najboljem :) Vani je danas sve bijelo ali nadam se da će se do sutra otopiti bar dio a do ponedjeljka sve.. Ne mogu riječima izraziti koliko jedva čekam proljeće (makar ono trajalo oba dana prije neg nam stignu temperature od +30C )

No dosta o meni, danas sam vam došla pisati o tri meni vrlo draga filma. Radi se o hrvatskim filmovima kojima sam oduševljena! Napokon filmovi u kojima tematika nije domovinski rat..

Prvi, koji sam pogledala valjda 500 puta je

 photo pnlj_2_zps38c84402.jpg

Pjevajte nešto ljubavno

Mislim film o rokerima s mjuzom Hladnog Piva - ljubav na prvi pogled. A onda još i on..

 photo pnlj_1_zpsc01210c9.jpg

fap fap film definitivno :) Must see ♥

Drugi, za koji nisam bila sigurna dal se zove Suma Summarum ili Šuma Summarum ( Šuma Summarum je )

 photo ss_2_zpsb16e8756.jpg

Film o team buildingu koji ispadne sve samo ne team building. U filmu su me ovi dvoje

 photo ss_3_zps5e890b6e.jpg

naživcirali toliko da bi im oskara dala, odlična gluma!

Treći i zadnji koji sam gledala je Koko i duhovi

 photo koko_1_zpsf9e6c0b5.jpg

Napravljen po knjizi za koju se ja ne sjećam jesam li ju čitala ili ne. Znam da sam definitivno čitala Koko u Parizu i Zagonetni dječak. Odličan film, odlični glumci, neke fore na koje sam umirala kao npr ovaj portret

 photo koko_3_zpsa06a8f69.jpg

(meni liči na Bill Fucking Murray-a xD) O tome kako dva glavna lika liče na moje burazere (da, ova dva na slici) da i ne pričam.. Umirala sam :)

I tako dolazimo do zadnjeg, koji je od idućeg tjedna u kinima

 photo zd_zps79a7c42a.jpg

Sad nagovaram dragog da idemo gledati i podupirati hrvatsku kinematografiju, da snime još filmova jer su mi ovi odlični.

Povezica kroz sva tri filma je glumica koja me oduševila još u prvom pa ju stalno zovem Đurđica iako joj je pravo ime Hana Hegedušić.

 photo pnlj_3_zps17bcd1cf.jpg

 photo ss_1_zps8f790e77.jpg

 photo koko_2_zpsa1b11049.jpg

Baš je slatka i simpatična i nadam se da će biti i u idućim filmovima :)

Eto, toliko od mene za danas, ja si odoh napraviti bubble bath pa možda to istjera ovog đavla iz mene (iliti boleštinu). Ako ništa, bar ću mirišati divno :)

Aufidazin!

14 comments:

  1. ko su sinusi, toplo preporučam Clarinase, to liječi.
    Ivan Herceg je jedan jedini put ličio na nešto i glumio ok u Pjevajte nešto ljubavno. Otad nadalje, svi njegovi uratci su mi iju. Mislim da svaki put, kad netko napiše/kaže da je Ivan Herceg sex simbol, jedan anđeo izgubi krila.
    I ja bi gledala Koka..I Hana mi je jako draga:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, i meni je samo u ovom napet. Čim se ošiša, ode draž haha :) Nisu sinusi ovaj put, samo me grlo grebe :\

      Delete
  2. E Pjevajte nešto ljubavno je film koji sam gledala s burazerima i oni ga odobravaju, čak i ako ima "ljbuavno" u naslovu, a i meni je dobar :).
    Ja sam gledala filmove sa Kokom, ali starije čini mi se.
    Duša draga kako je ona solidarna pa se odmah razboli kao kolega :).
    Ako te puno boli grlo stavi sebi oblogu od meda i bibera (bez šale), na čistu krpu namažeš meda, staviš bibera i omotaš oko vrata,najbolje pred spavanje, bude malo sticky situtation ali pomaže!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvi put čujem za med i biber, sad kad se ujutro probudim zaljepljena za dečka haha xD

      Delete
  3. Nije fap neg je shlick za cure :p Enivej, ni jedan nisam gledala, al se Zagonetnom dječaku veselim jer sam ga pročitala valjda 10X ko klinka :)

    ReplyDelete
  4. Nisam nista od ovog gledala. Pjevajte nesto ljubavno mi zvuci extra.
    Get well soon! <3

    ReplyDelete
  5. Gledah samo Pjevaje nesto ljubavno i to vise na pola oka, ali mi je dobar, a Koka i duhove i ostale varijante sam samo citala :D I podrzavam navijanje da proljece sto prije dodje

    ReplyDelete
  6. kakvog je mirisa bila kupka? (ko o čemu, ja o opsesiji vlastitoj)

    ReplyDelete
  7. Nisam gledala nijedan. U biti, ne mogu se sjetiti nekog našeg filma koji me oduševio :D Kad su svi većinom ratni neki, blah.

    ReplyDelete
  8. gledah prvi (dva puta :D Ivan Herceg, da, da :D) i Koka i duhove u kinu. Inače mi je Ivan Kušan bio omiljeni dječji pisac dok sam bila klinka, a Uzbuna na zelenom vrhu prva knjiga koju sam posjedovala :D ne znam di je sada :( i ozdravi!

    ReplyDelete
  9. u nedjelju su me mali prijatelji skoro nažicali da gledamo Koka, no nisam imala vremena. i meni je Kušan bio omiljeni pisac u djetinjstvu! uglavnom, sad ću ga pogledati kad si ga već ishvalila! ;)

    ReplyDelete
  10. Hanu Hegendušić zovem hrvatskom blizankom Helene Burton :D
    Pogledala sam film "Pjevajte nešto ljubavno" prije kakvih dvije-tri godine, ali sam nažalost zaboravila radnju *glupko* Ali se zato jako dobro sjećam zgodnog Hercega :D *.*

    ReplyDelete