01 July, 2013

Shoe Porn & Problems

Eto vam još jedan Bridezilla post :) Ovog puta tema su - cipele. Točnije - crvene balerinke.

Nekoliko činjenica o meni:

- obožavam crvenu boju i u zadnje vrijeme se tjeram da nosim nešto u drugim bojama jer mi je jedno vrijeme ormar bio crno/crven i to je bilo to
- bangava sam za nosit pete. I ne samo bangava, najmanje za hodanje već imam užasno osjetljiva uska stopala koja nabiju žulj na i najmanji nabor ili končić i to uglavnom krvavi žulj s kojim je "predivno" hodati
- visoka sam 174cm (ako ne i više hm)
- iz gore navedenog moja odluka je da mi vjenčane cipele budu balerinke

U balerinkama se osjećam najudobnije, mogu hodati cijele dane, obožavam ih jer su slatke i udobne i najbolje sam visine uz mog D koji je viši nekih 10-15cm od mene.

A sad dolazi problem - znate i sami da u buticima kad je nešto IN onda je to tako u svim buticima svugdje u gradu. Ove godine in su mornarski motivi i bež boja. Pod što moje crvene balerinke nikako ne spadaju. I tako tražim i tražim, prošla sam već 50 trgovina, online, offline, u potrazi i šipak. Najbliže što sam našla su jedne u Deichmann-u ali su onako - obične kožne crvene. Ništa posebno. A ja bih ipak da su malo elegantne, malo neobične, za taj dan.

Znam da će hrpa cura reći - ajmeee pa kak balerinke na vjenčanje, fuuuj. Uz onu moju ideju o tome kakvu bih haljinu mislim da se cipele neće ni vidjeti a ja želim taj dan i tu večer biti posvećena uživanju, plesanju, zabavi i ljubavi a ne u traženju flastera za žuljeve i kukanju kako ne mogu hodati. Ustalom, meni to dođe nešto kao i fejk ten, fejk nokti i 3 kile laka u kosi na taj dan - to nisam ja i zašto bih forsirala nešto što mi ne paše. Nego, da ne ispadne da samo pričam evo par slikica kakve balerinke mi se sviđaju.

 photo tumblr_m6zo6985Hi1r01kamo1_500_zps135a15ea.jpg

 photo shoes-flats-t1-heart-78red_1_1_zps5b679a6a.jpg

 photo red-bow-shoes-300x275_zpse2a6f387.jpg

 photo 2_of_ollio_womens_cute_ribbon_accent_bowed_ballet_flats_loafers_multi_colored_shoes_10_b_m_us_red__zps29556f8a.jpg

 photo dsc_9799_zps916c89ef.jpg

Prvotne fav su mi bile ove

 photo Ruby3-RedAJPG_zps58967a5a.jpg

ali ni jedan seller nema moju veličinu (40-41) :(

Prije toga sam planirala kupiti glitter crvene, kao Dorothy

 photo 61713_zps3e62c5ba.jpg

 photo 6278395950_331288164e_zps2de3db1f.jpg

ali ofkors da su užasno teške za pronaći (i to samo na netu, o trgovinama mogu sanjati) a i tamo je problem s brojevima a i s cijenama - poštarina me dođe više nego cipele. I tako sam ja i dalje u potrazi za mojim vjenčanim balerinkicama. Kada ću ih pronaći, sam bog zna, ali dok ne bude onaj WOW na prvi pogled, do tad - ne kupujem :)

Ako netko ima kakvu preporuku, neki dobar online site za shopping (ne mora biti eBay ;) ili me jednostavno želi tješiti - molim u komentare :)

14 comments:

  1. jesi obila butike u importaneu? tamo ima dućanćića u kojima se može naći nešto što nije u svakom božjem dućanu u šoping centrima

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Importaneu ima 12 verzija Roberto dućana i sve ista roba. Tamo sam prvo otišla u nadi da ću odmah naletjeti na nešto. Obići ću još jednom sve vjerojatno ali čist sumnjam da ću tu išta pronaći, posebno jer je sad ljeto. Možda na jesen tek.

      Delete
  2. Kupi sebi obične crvene i sama nakeljaj šljokica! Ima tutorijala po netu za to! http://www.wikihow.com/Make-DIY-Glitter-Pumps
    http://pinterest.com/thanksimadeit/diy-glitter-shoes/
    I ideja mi je za pet!!

    ReplyDelete
  3. tješ tješ... ja te mogu i hrabrit dok se koristiš ovim ^ diy tutorijalom, jer bolje da ne pomažem :D

    ReplyDelete
  4. Ne znam kako je poštarina sad, dok sam prije gledala, bila je razumna. :D http://www.modcloth.com/

    ReplyDelete
  5. Ja sam se tako slomila tražeći crvene baletanke za maturu (kao rezervu nakon što mi noge otpadnu u štiklama), i jeeedva našla posljednji dan i to na pijaci za cca. 80 kn. Evo još ih nosim i još su mi omiljene :D
    Ove Dorothy su mi najbolje definitivno!

    ReplyDelete
  6. potpuno te podržavam za baletankice, udobnost i đuskanje na svom venčanju su najbitniji :P

    ReplyDelete
  7. jesi li razmišljala da ih daš napraviti kod postolara? ne znam kakve su cijene, ali znam da postolar kod nas u zaprešiću radi cipele za vjenčanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo sam i ja htela da predlozim :)) Inace ove sljokaste i one sa masnicama trenutno su na popustu i kostaju cca 10 e..hebi ga, kad mi nisi blize..

      Delete
  8. Ja sam jedno vrijeme trazila najobicnije crvene balerinke, nisam nasla nijedne koje mi se svidjaju pa sam odustala, nadam se da ce i one jednom doc u modu, a i da ces ti nac savrsene crvene za svadbu :)

    ReplyDelete
  9. sve gore na slikama su prelijepe, a za naručivanje preko interneta stvarno ne znam što bi ti preporučila, malo sam skeptična prema takvom načinu kupovine, posebno kod cipela - naime treba znati pogoditi broj.

    ReplyDelete
  10. A dusa nasa bridezillica <3
    Bice cipela i za tebe, negde te cekaju da ih nadjes! ;) :* <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. I da, kod nas ima cika koji pravi cipelke, ako ne nadjes tu ima da ti posalljem :D

      Delete
  11. Balerinke na vjenčanju nisu fuj nego odlična ideja. Volim vidjeti nešto drugačije a ne kad svi imaju isto i uštogljeno. Divne su ti balerinkice, posebno ove šljokičaste :)

    ReplyDelete