20 January, 2015

Pensioners

Uvijek za sebe kažem da, ako me ostaviš u gradu da na jednom mjestu stojim pet minuta, upoznati ću bar jednog penzića. Ne znam kak se uvijek nakelje na mene ali mi ni ne smeta. Volim stare ljude, znaju imati odlične priče i zanimljivo mi ih je slušati.


Jednom sam tako čekala muža da me pokupi nakon posla i sjedila na klupi. Do mene je došla neka bakica i pitala može li sjesti kraj mene. Na kraju smo se, u tih 15ak minuta koliko sam čekala dragog, toliko skompale da smo si mahale na rastanku - saznala sam sve o njenom poslu, kćeri, unucima.. Ne smeta mi. Postoje ljudi kojima su penzioneri užasno naporni ali meni su slatki i sve mi se čini da bi mi dream job bio raditi na recepciji u nekom staračkom domu.


Jučer sam na trgu čekala Josipu i Lendoxiu da kafenišemo. Stojim ja, jedem pizzetu, kad evo nekog penzića. Mal, krezub, nosi sto vrečica naravno.. Kaže mi "Dobar tek." Ja, fino odgojena, kažem hvala. I tu se naravno razveze razgovor, kog čekam, jel idem s posla, bla bla pa o geodeziji, joj on ima dva stana (i dva zuba, koliko sam ja vidjela), bio je judo prvak u mladosti i tak. Kaže jako sam mu simpatična jer ga nasmijavam. Reko bar sam nekom uljepšala dan.


I tu me negdje on stane zvat na kavu. Kao evo možemo u kafanu, vidjet ću kad mi dođu legice. Reko hvala na pozivu ali ne bih.


Ne da se on, jedva mi je iznad lakta, čekira mi noge u čizmama i dalje moljaka. Pa može on mene čekat za pol sata tu na trgu kad završim s kavom (mora da je bio s puno žena kad misli da kava s legicama traje pol sata lol). Pa hoćemo se naći sutra ujutro. Ne bih, hvala. A sutra navečer, eto na trgu? Reko, mislim da se mom mužu to ne bi svidjelo. Ajoj udana sam! A tako mlada. Reko pa da. Joj, a onda ništa. Sav pokisao ispriča mi se, eto ja sam mu baš simpatična i baš je htio na kavu. Pozdravljamo se i odlazi on tužno. Siroče.


Uto stiže Lendoxia, nosi neke jastuke koje je kupila i ja joj, uz opipavanje jastuka jer i nama trebaju novi, pričam što se desilo. Zafrkava me - a baš smo mogle dobiti besplatnu kavu. Rekoh - al onda bi mu ti morala dat da ti opipa jastuke kasnije. Vrišti da nitko neće pipat njene nove jastuke!

Eh, reko, nema danas besplatnih kava bez da daš nekom da ti opipa jastuke.

17 comments:

 1. Nece penzici meni moje jastuke :maseprstom: XD

  ReplyDelete
 2. ne znam što da kažem s obzirom na svoju reputaciju i najkorišteniji hashtag na fejsu #smrtbabama :D
  jedino, ako d. zakaže, nadam se da si uzela broj ;)

  ReplyDelete
 3. Hahhhhahhhahh, vidiš ti njega, ni manje ni više nego sutra navečer na trgu!? :D Bečka škola, nema šta! :D

  ReplyDelete
 4. Buahahhaha, i sad cijeli internet zna da sam kasnila na kavu :D :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eto, mogla si sad imat barem jedan stan da si mene slušala, muž je mogao biti ljubavnik i riješena stambena situacija :D

   Delete
  2. A nije spomenuo da ima bazen pa onda ništa :D Čekam nekog s kućom i bazenom pa muž može biti pool boy hahaha

   Delete
 5. a lepo si mogla imat dva stana (uskoro :)) a ti nećeš na kafu :)

  ReplyDelete
 6. Ajde, niko se jos nije otrova od jedne kave 😅

  ReplyDelete
  Replies
  1. Možda bi mi djed slipao neku drogu unutra, tko zna xD

   Delete
 7. ti si primjer koji će zlatna generacija imati, kad netko krene govoriti da su svi mladi nekakvi :)
  " ali tamo jedna mala, lijepo odgojeno dijete, da vidiš kak se fino pričala z nama..." :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahaha da, bit cu ko man in black, svi penzici su me sreli jednom i nikad vise xD Bit cu legenda po starackim domovima :D

   Delete
 8. hahaha, ne znaš bi li se smijao njegovom 'pokušaju' ili ga se zgrožao (jer u omjeru godina on bi debelo bio sumnjiva morala) ili ga žalio jer nije svejstan svojih godina ili bio njime fasciniran baš zato što mu godine ne predstavljaju ništa!

  ReplyDelete