13 February, 2015

My Heart Yearns To Travel

Volim se skitati. Od šetnja po kvartu do putovanja u druge gradove, ja sam uvijek za. Cijelo djetinjstvo, od rata pa do moje dvadesete, jedina putovanja su mi bile dvije ekskurzije u osnovnoj i jedan odlazak na sajam informatike u Zagrebu u srednjoj (koji mi se tada činio ogroman i strašan haha). Kada sam počela raditi, cijela firma je išla na stručne skupove jednom u dvije godine. Obožavala sam ta putovanja, još više kada se firma proširila pa sam upoznala neke od meni danas najdražih ljudi. Obišli smo Split, Trogir, Mali Lošinj, Rovinj..


Kada sam upoznala svog D-a ostvario mi se višegodišnji san - da putujem nekud daleko s vlakom.


Čim smo kupili auto, muž i ja smo se počeli skitati po destinacijama oko Zagreba (ipak smo bili zajedno samo vikendima pa nismo mogli dalje) - Trakošćan, Varaždin, Samobor.. Prvi put kada smo išli zajedno na more bili smo zajedno tri mjeseca. Bila sam oduševljena kao malo dijete putem i užasnuta morem, usudila sam se ući samo do koljena. Kroz godine smo obišli sva mjesta u blizini naše vikse - Zadar, Pag, Biograd, Šibenik..


Onda nam je nekako postala tradicija putovati nekud za vikend na godišnjice. Bili smo na Plitvičkim jezerima, u Delnicama, u Fužinama i meni najdraža godišnjica - obilazak Istre o kojoj sam pisala TU. 


2013-e smo štedili za svadbu i nismo se mrdnuli nikud a 2014-e smo na godišnjicu imali onak jedan nebitan event pa smo putovali samo za Slavoniju :) Dvije godine bez mrdanja ikud nam je dodijalo pa smo krajem prošle godine odlučili napokon obići neke od destinacija gdje smo željeli otići već dugo. Započeli smo s Adventom u Bratislavi i Beču, o kojem sam pisala TU. Meni je iduća na listi bila Budimpešta a sada ću i to čekirati sa liste - za tri tjedna idemo tamo. Što je najbolje, opet kumovi idu s nama jer mi je kuma tamo poslovno tjedan dana a mi ju dolazimo s kumom pokupiti za vikend :)


Ovaj vikend mi dolazi moja D1, pa čim završim pisanje bacam se na usisavanje a idući tjedan moram ići doma jer me stari već tjednima zove kada ću doći po svoju slaninu i kobasice.


Planiram da mi ova godina bude puna putovanja. Na žalost to neće biti neka egzotična i divlja putovanja bogu iza nogu ali planiram obići sve bliže destinacije, da malo vidim svijeta a ne bankrotiram.


Mi to postepeno, prvo smo išli oko Zagreba, onda po cijeloj RH, sada po susjednim državama a kad budem penzić ću kačiti slike gdje bježim od lavova u Africi :)

6 comments:

  1. "bježati" od lavova :)) zamišljat te kao gipku 70-godišnjakinju koja preskače ogradu i bježi na sigurno. not :D

    putovanja su super, i meni je Budimpešta već dugo u planu. sretan put i lijepo se provedi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prije onak sa štapom mic po mic haha I meni je Budimpešta u planu već duuuugo dugo, vrijeme je da ju napokon posjetim :)

      Delete
  2. meni su putovanja zelja oduvijek i bliza i dalja :D zasad ne putujem pretjerano, ali nadam se da ce s vremenom toga biti sve više i više

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sad kad kreneš s ovom silnom lovom koju imaš obilazit, proć ćeš sve od Zagreba do Đakova :D

      Delete
  3. Oh jedva čekam penzionerski post iz Afrike, napravi neku fotku sa žirafama, meni za ljubav. :)
    Meni je prvi na listi Zagreb, već par meseci planiramo, ali nikako da se organizujemo. :D Region first, world later!
    Jedva čekam utiske iz Budimpešte! :) :*

    ReplyDelete