20 April, 2015

Balkon ~ Nastavak

Zadnji put kad sam vam pokazala moj balkon izgledao je ovako


Bolje od početnog nereda ali još uvijek mi nije bio onakav kakav želim. Prvo sam pokušala prefarbati ove plastične saksije sa akrilnom bojom, washi trakicama i lakom ali to je trajalo užasno dugo i nije mi se sviđao rezultat.


Moje biljčice još uvijek rastu u dnevnoj i premale su da ih presadim ali ipak sam odlučila pripremiti im ljepši novi dom u koji će doći kad još malo porastu.

U Bauhausu sam pronašla sprejeve u boji i nakon dugo mozganja (i živciranja muža da mi pomogne izabrati) odabrala sam zlatnu boju (na što je on vrtio očima :) Uz to sam kupila i četiri nove crne saksijice za moje biljčice. Zlatnu sam htjela da mi barem donekle ide uz već postojeće posudice u kojima mi rastu čuvarkuće a koje se nalaze na prozoru balkona.


Dan je bio vjetrovit (uostalom kao i skoro svaki dan na mom balkonu) pa sam morala sprejati s malo manje udaljenosti nego što preporučuju da ne završim i ja i zid i sav namještaj u zlatu.


Počelo je sa ovom kockastom posudom, pa sam prebojala kamenčiće (makar nisu bili u planu i samo su mi držali najlon), pa sam prešla na ove crne da vidim dal ih još mogu spasiti da bih na kraju obojala i rub ove bijele lakirane (na koju se malo teže hvatalo, kao što i piše na spreju). Oduševljena sam lakoćom s kojom se sprej nanosi, makar piše da treba tri sloja ja sam sve prefarbala u jednom cugu i mali sprej (koji je koštao 28kn) je bio sasvim dovoljan za sve što mi je trebalo.

Blizina spreja je na žalost rezultirala da je na nekim mjestima farba curila ali nema veze, ja sam zadovoljna. Rezultat na kraju



Zadovoljna sam rezultatom i lakoćom farbanja i mislim da sam se upravo navukla na sprejeve i da ovo neće biti zadnji put kako nešto ovako farbam :) Mislim da je ovo super rješenje ako imate razne plastične posude za cvijeće koje želite ujediniti u neku cjelinu bez da potrošite puno novca. Boja stvarno ima raznih, čak i onih nekih efekata da posuda izgleda kao kamen ali ja nisam htjela riskirati pošto mi je ovo prvi put da ovako nešto radim pa sam igrala na sigurno. Mala bočica spreja je bila dovoljna za sve ovo i još nije prazna. Posude su bile suhe na dodir nakon cca dva sata (tada sam ih i složila i poslikala) a potpuno suhe budu nakon 24h.

Ostalo mi je još da prefarbam podložak za kockastu posudu ali mi u njoj trenutno stoje plastične čašice sa biljčicama pa ću to kada biljčice dovoljno narastu i presadim ih. Samo da taj vjetar prestane derat i nosit mi najlon i sprej okolo.


12 comments:

  1. brijem da bih ja sve prekrila zlatnom, svaka čast! btw, kako si riješila zid? O.o

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma ne bi, vjerujem da ti u stanu manje dere vjetar neg meni na balkonu :) Zid je prošao neoštećeno xD

      Delete
  2. Meni je sprej zakon, ali mi nije zakon kako se s vremenom ljusti s plastike.
    Zlatna ti je ispala fantasticno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ovom piše da je baš za plastiku pa se nadam da neće doći do ljuštenja. Za sad se drži :)

      Delete
  3. a bravo :) ja se uvek obradujem kada se neko reši na farbanje, spreJovanje ili bilo kakvo drugo preuređenje doosadnih plastičnih saksija :) zlatna mi je totalni hit :) čekam postić sa biljčicama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biti će uskoro, dok još malo porastu :)

      Delete
  4. Zlatnooo! Super izgledaju saksije. :)

    ReplyDelete
  5. Aaaaaaaaaaaaaa baš je mnogo kul!!! A čuvari kuća su najslađe biljkice na svijetu!

    ReplyDelete
  6. super ti je balkon! ti baš imaš volje uređivati tegle; odlična mi je ideja zlatnog spreja :)

    ReplyDelete
  7. Preslatki su mi one male narancaste saksije ;D

    ReplyDelete