13 February, 2016

The Sims 4 - Nove avanture

U zadnjem postu sam vas uvela u život mojih simsonja :) Stali smo kod Plave. Plava se odselila u novu kućicu. 

Za sada je uz originalnu igru izašlo samo dva expansion pack-a. U četvorci imate original igru, expansion packove u kojima dobijete nova susjedstva, nove poslove i slično, game packove koji su sa stvarima s kojima možete nešto pošteno raditi (npr Spa Day u kojem dobijete puno stvari koje možete koristiti, stol i stolica za masažu, odjeća i slično) i stuff packove za koje ne znam ko bi bio lud dat 10€ za par stvarčica i dekoracija kada postoji toliko custom stvari na netu koje možete skinuti za đaba. 

Meni je za sada najdraža stranica za skidanje stvari Thesimsresource.com gdje stvarno možete pronaći hrpetinu svega. Ukoliko želite brže skidanje, možete se pretplatiti za 3.50$ na mjesec i skidati po 200-300 stvari odjednom (čini se kao puno ali čekajte dok vidite kako jedan susjed iz Srbije radi cipele, željet ćete ih sve! Link )

Ok, nazad na Plavu! U Get together expansion pack-u glavna je tema da vaši simovi izlaze i druže se, postoje klubovi u koje se možete učlaniti ili možete napraviti svoj klub. Svaki klub ima pravila i zabrane pa tako u plesnom klubu je cilj da plešete i pričate viceve, u Garden gnomes da pecate i sadite biljke ali ne smijete biti zli jedni prema drugima i slično. Svaki puta kada radite nešto što je + dok traje club gathering, vaš klub dobija bodove s kojima možete kupovati neke gluposti kao majice sa logo-om vašeg kluba ili specijalni handshake. Po meni ništa posebno ali ono, ako vam dodija bit doma i zidat možete nešto raditi sa Simom. 

Ovdje vidimo Plavu kako sinkronizirano pleše sa svojim klubom a iz nekog razloga na svakom partiju se pojavi i Smrt (ako je club gathering na javnom mjestu. Možete ih organizirati i doma i onda staviti da je + spremanje kuća i obrada vrta pa vam ovi blese sve srede po kući xD) 


Ovo je bio neki spešl party xD


Postoje i ovi specijalni grmovi u kojima možete WooHoo-at ili ih možete "fertilize", if you know what I mean.


Plava je nakon partija ostala sama na litici i vidjela Sea Monstera :) 


Not impressed -.-


Nakon cijelog jednog samačkog dana, Plavoj je dodijalo biti sama i udala se za prvog koji je naletio. Slika dolje je izlazak iz grma nakon WooHoo-anja na njihovoj svadbi, a ovo ispred je Zelena koja ih je gledala. Vjerojatno s mislima - jupi, stiže unuk! 


Muža sam prepravila jer mi je bio bezveze..


Prvo što su napravili kada su se vratili sa svadbe je bilo da muž fertilize-a grm ispred kuće.. 
a wc mu je 2m dalje..


.. a plava je potom otišla spavati u isti taj grm -.- Koji kao što vidite smrdi i muhe lete okolo. Bljak. 


U nastavku Get to work dobijete tri zanimanja kod kojih možete ići sa svojim simovima na posao. To su policajac, doktor i znanstvenik. Već ste vidjeli u prošlom nastavku da je Zelena bila doktorica a sad sam odlučila pogledati druga zanimanja pa je Muž postao policajac.

Prvi dan na poslu mu je umro šef..


.. pa sam sa cheatovima za gradnju napravila malo groblje na krovu policijske postaje. Ako ne znate, kada Smrt dođe po vas unutra onda postanete urna a ako sim umre vani onda dobije mali nadgrobni spomenik. Ovo se automatski mijenja ukoliko premještate urnu/spomenik unutra/van. 


Kao što vidite, Sim šalteruše su iste kao i kod nas - umrete dok dođete na red :) 


I ni dva sata kasnije, umre neki lik pred policijom -.- Super prvi dan na poslu.


Pa sam proširila groblje na krovu..


Sa simom policajcem možete ići na teren da skupljate dokaze, izjave svjedoka i slikate crime scene. Ovdje vidimo jednu moju kolegicu kako svira na violini pored crime scene (ovi grafiti na podu) i ometa mi svjedoka koji je baš krenuo spavati :) 


Ljudi po gradu se uglavnom generiraju radnom pa se jako često susrećem s divnim miksevima stilova i boja xD 


Onaj prvi plac na kojem sam sazidala kuću za Plavu je ispao premali pa sam im kupila novi plac i sazidala i dekorirala novu kuću. (klik za veće slike)


Plava je završila u bolnici gdje ju je porodila njena majka, Zelena :)


Dobili su Crvenu Jr.


Crvena Jr. je narasla u teen-a i radnom izborom dobila ovaj izgled! Wtf! Ne znam što mi je bolje, šešir, hlače ili sokne u cipelama. Normalno da sam ju odmah cijelu izmijenjala. 


Muž i Crvena Jr. vani. Muž peca a Crvena promatra zvijezde. 


Muž je stigao na maksimalni level znanja slikarstva i onda napravio ovo remek djelo. 


Plava trudna po drugi put :)


Crvena Jr. iz blizine.


Tlocrt kuće. Normalno da imaju i saunu i bazen i Jacuzzi i sve živo :) Živjeli cheatovi! (klik)


Tipična trudnica :) 


U Get together dobijete ove velike walk-in ormare. Postoje dvije veličine, 2x2 i 1x2, ali u oba možete raditi iste stvari. Možete WooHoo-at, djeca se mogu igrati unutra, ukoliko se vaš sim osramoti može plakati u ormaru, planirati outfite a najbolje što možete mijenjati izgled drugim simovima koji nisu u vašoj obitelji. Tako da često ukoliko u gradu vidim nekog groznog sima koji mi bode oči, cheatom stavim ormar u zgradu u kojoj se trenutno nalazimo i onda ga pozovem da mu promijenim izgled :) Tu vidimo Muža i Plavu kak WooHoo-aju :) 


Plavu su uhvatili trudovi! Muž je u panici a Plava je samo tužna što opet mora u onu groznu spravu u bolnici! 


Stigla Plava pred bolnicu kad ono Zelena, koja je glavni doktor, je u međuvremenu umrla od starosti pa je sad duh! Ali ni zagrobni život ju ne može zaustaviti u obavljanju dužnosti :) Stigao potomak br. 2!U četvorci majke mogu dojiti bebu ili ju hraniti na bočicu, a ukoliko Muž dobije bebu (ako ga otmu vanzemaljci, može dobit alien bebu) onda i on može dojiti :) 


S novim potomkom završavam današnji post, tipkamo se uskoro! :) 

1 comment:

  1. djizs duhovi poradjaju djecu. vjencanica od plave je divna, a ad vidim i zasto ne izlazis, previse se ti napartijas sa simsima XD

    ReplyDelete