06 February, 2012

Kako privuchi slona & Ostale male tajne

Ne, ovo nije ljubavni post, makar naslov zvuči tako. Današnja tema je.. Nakon reklama xD

Zezam se, prvo da kažem da sam se upravo smrznuta vratila iz šetnjice. D i ja smo se malo odlučili proskitati po kvartu + mene danas nešto glava boli pa smo išli do ljekarne. Vani je hladno, snijeg pada kao lud ali je predivno. Sve svjetluca i sjaji se, pravi božićni ugođaj. Malo kasno, ali bolje ikad nego nikad :) Za ručak sam pravila piletinu sa šampinjonima, meni jedno od najdražih jela - em lako za napraviti em samo jednu zdjelu zaprljam, divota :)
Sad je D. sjeo igrati neku igru koju je kupio a ja pišem.



Kako sam jučer pisala o tuđim tajnama danas želim pisati o knjizi The Secret iliti na hrvatski - Tajna. Inače, postoji i film/dokumentarac i preporučujem svakome da ga pogleda. Knjiga je napisana nakon filma i doslovno ide po filmu. Knjigu je napisala Rhonda Byrne a govori o tome kako privući u životu sve što želite. Znam, znam - bullshit pomislit ćete kao što sam i ja pomislila. I pomislit ćete to još sto puta nakon gledanja makar vas (kao i mene) zaintrigira ono što saznate u dokumentarcu.



Uglavnom, tajna je da sve u životu sami privlačite. Taj Law of attraction iliti Zakon privlačnosti odnosi se na sve aspekte vašeg života. Imate dobar posao, loš posao, dečka, bez dečka, malo novaca, puno, sretni ste, nesretni - sve ste sami privukli. Princip Tajne je da svakom svojom mišlju Svemiru (sa velikim S) šaljete ono što vidite oko sebe i Svemir vam ih kao zrcalo vraća još više nazad. Svemir se ne obazire stavljate li vi ispred vaše misli "volim" ili "ne volim", on vam samo zrcalno vraća sve što se odvija u vašoj glavi. Ne volite duge redove? Svemir će vam ih poslati još više nazad. Idu vam na živce kolegice koje tračaju? Tračanje će vas čekati na svakom koraku. Volite kolač od višnje? Svemir će se potruditi da ga dobijete.

Kako svatko od nas dnevno ima nekoliko tisuća misli, cilj nije kontrolirati misli već osjećaje. Sve što ne volite stvara u vama negativne osjećaje a što volite pozitivne. Svemir reagira na vaše osjećaje i šalje vam nazad iste. Nakon što sam pročitala knjigu The Power (to je kao drugi dio The Secreta) zaključak je da je najveća tajna - ljubav. Ali ne samo ona romantična nego ljubav prema svemu što vas okriužuje. Radite li posao koji vam odgovara vi ga u biti volite. Bavite se hobijem jer ga volite. Čitate knjige jer ih volite. I Svemir odgovara na tu ljubav prema nečemu i šalje nazad isto to. Ukoliko reagirate na stvari koje ne volite, dobijate ih nazad.



Kako nismo svi na drogama ne možemo sedam dana tjedno biti hepi svaku minutu ali se možemo uhvatiti kako mislimo "ne volim ovo" ili "mrzim ono" i odganati te misli koje stvaraju negativnost u nama i misliti na nešto pozitivno. Ako vas neka osoba živcira, možemo pokušati razmišljati o pozitivnim stranama te osobe. Ukoliko netko nema pozitivnih strana treba pokušati isključiti takvu osobu iz svog života. I tako je na svim poljima.

Kada sam prvi put pogledala dokumentarac osjećala sam se baš inspirirano. Onda je to ishlapilo pa sam nakon par tjedana pogledala opet. Sada imam neki ritual pogledati ga tu i tamo koji put, ali mogu priznati da nekad zbilja dobro dođe. Mislim da se puno manje živciram od kad koristim tu metodu eliminiranja negativnih misli iz moje glave kada se stanu rojiti. Jednom sam pokušala mom starom objasniti tu metodu a on je dogovorio - koje koristi ako samo hodaš okolo i misliš pozitivno, to neće nikome pomoći. A koje koristi od kukanja o stanju u državi i Europi i pitajboga gdje sve ne (jer hvala bogu današnje vijesti se trude dostaviti nam negativnosti iz svakog kutka ove planete), kome je to pomoglo? Nikome. Pa onda ako mogu birati, bolje ću misliti pozitivno nego negativno.

Što se tiče direktnih želja, tri su pravila The Secreta - poželi što želiš, budi zahvalan što ćeš to dobiti i osjećaj se kao da to već imaš.



Da pojednostavim filozofiranje, evo jedan primjer koji se meni dogodio. U petak mi je Bitchy u komentarima ostavila link za akciju u Algoritmu. Kako sam na listi vidjela knjigu koju želim nagovorila sam mog D. da u subotu po onom snijegu vozimo preko pola grada do Avenue Mall-a. D je mrmljao u bradu ali kako mi ništa ne može odbiti otišli smo.

Šetam se ja tako po Algoritmu i skužim curu koja ima lančić s privjeskom koji sam jednom prije vidjela i totalno mi se svidio. Cura je imala privjesak i lančić bakrene boje i ja sam pomislila kako bih jako voljela imati isti takav samo srebrni. Pretpostavila sam da ga je kupila u Accessories shopu i da garant košta preko sto kuna a kako trenutačno pazim na financije kao kvočka na piliće, neću si tako skoro moći priuštiti nešto takvo. Pokupujemo mi što smo planirali i dođemo doma. Upalim fejs a ono me jedna poznanica, koja je u zadnje vrijeme luda za grupama, dodala u neku grupu s aukcijama. Rekoh baš mi to sad treba. Malo ja vrtim po grupi kad ono - isti taj lančić koji sam gledala na curi, tu na aukciji i to - srebrni! Odem ja na net da vidim da ne košta na eBayu 15kn pa da ne spiskam novce a ono - preko 60kn + poštarina. Kako aukcije traju samo do 22h a bidale su samo 2 cure, pričekam ja do 21:50 i bidam i osvojim lančić za 25kn + 10kn poštarine! I tako mi je lančić za koji bih 5 sati prije rekla da nema šanse da ga uskoro kupim sada stiže poštom :)

Poanta je da kod korištenja Tajne ne pitate kako će vam nešto doći već je dovoljno pokazati ljubav prema nečemu i ono će samo pronaći put k vama :)

Uglavnom da bi ste dobili bolji uvid preporučujem gledanje i ne zaboravite - think happy thoughts :)

4 comments:

  1. Ništa, moram se vratiti Esther Hicks :))) Još će mi ta luda baba postati životni uzor... Ali, sve za sreću :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaooo nisam htjela pisat o Esther jer kad prvo pocnes citat o njoj zbilja izgleda ko luda baba xD Al hej, ako pali ko pita za metodu :D

      Delete
  2. gledala sam dokumentarni ali bas nisam sigurna da vjerujem u to sve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to je baš ono što sam napisala - i ja imam dana kad mislim ono daj molim te, drugi put me baš uhvati da mislim kak to zbilja funkcionira..Ali što se tiče razmišljanja, bolje misliti pozitivno, nikome nije naškodilo ;)

      Delete