12 July, 2012

Rain & Brain Pain

Pozdrav drage moje blogerice i blogeri, kako ste mi danas?

Jučer je kod nas roknula kiša, pa led, pa još kiše, pa je grmilo i sijevalo i derao je vjetar da sam mislila da će nam otkinuti stan s vrha zgrade i odnjet nas u Oz. Predivno nešto. Otvorili smo širom balkonska vrata, zaglavili ih papučom jer nikako da kupimo onaj trokutić s kojim se vrata uglavljuju, legli spavati i usput krajićkom oka promatrali tu predstavu na nebu. Moram priznati da su mi se gaće malo tresle, makar je iracionalno, kad je taj led roknuo pa uz to puhanje.. Stisla sam se iza D-a i virila preko njega u kišu ko miš iz rupe.

Jutros - nebo sivo, vrane na krovovima grakću, svjež povjetarac.. Uživancija. Kao mali trailer za jesen :)

Ipak ni ovo divno vrijeme mi ne pomaže previše, osjećam se totalno bezvoljno i neorganizirano. Trebam raditi a sve drugo me zanima osim onoga što trebam obaviti. Umjesto da to prvo rješim pa sam mirna, ja pol tjedna zujim okolo i onda ću zadnji dan uhvatiti raditi pa ću morati sve nabrzaka. Baš sam ljenčina. Nemam motivacije za ništa trenutno pa zato i posao trpi.

Moja luda sveki mi je kupila baloner! Ne znam još kakav točno, samo znam da je zeleni i iz S. Olivera. Jučer me nazvala, kao vidjela je na sniženju pa će mi kupiti samo nek kažem boju. Pokušala sam ju odgovoriti, nek ne troši na mene toliko ali njoj reći ne je ono :) Samo nastavi s pitanjem koju boju želim. I što ću onda, naručila zeleni :D Kad sredim sve s poslom i primanjima ona je prva na listi za poklone :)

Inače, skužila sam da mi najviše fali plaća baš zbog toga - da ljudima mogu kupovati stvari. Jer meni se češće dogodi da u trgovini nešto vidim pa pomislim - vidi ovo bih mogla kupiti mojoj D1 ili svekrvi ili šogi ili nekom petom, nego sebi. Osim kad sam u knjižari. Onda je sve za mene :D

Što se posla tiče, pokušavam ostati pozitivna. Sranje je bez plaće ali opet nije da gladujemo ili nešto tako. U biti bez moje plaće si ne možemo priuštiti samo luksuze. Ali opet, ja volim male luskuze :D Pa će valjda nešto i biti od posla. Iako ću, i kad počnu redovita primanja, vjerojatno manje shoppingirati po trgovinama a više po eBay-u sad kad sam ga "otkrila". Gledam po Accessories trgovini, uzmu nakit iz Kine koji je na eBay-u 5-10kn i naplaćuju to 100-150kn. Torbe isto tako, samo prišiju gore svoj logo. Tako si ga mogu i ja doma prišit na onoj stotinjak kuna jeftinijoj varijanti.

Kad smo već kod eBay-a stigla mi je i zadnja stvarčica koju naručih.



Rekoh, kad već želim sat neka bude spešl :) Slike su s eBay-a. Satić je inače na dugačkom lancu i prekjut mi je. Mislim da ću ga brzo pokidati jer kad ga nosim stalno ga moram otvarati i osjećam se kao Bijeli zec iz Alise :D We're late, we're late :D

Što me podsjetilo da umjesto da pišem blog, bolje da odem tipkati tekst za igru -.-'

Uživajte dame i gospodo, nadam se da je malo ovog hladnijeg vremena stiglo i do vas :)

33 comments:

  1. blažena svekrva! znaš onu narodnu: 'kad ti netko nešto nudi, nije lijepo odbiti!' ili nešto slično... hvala Bogu da ima takvih koje ruše stereotipe! i meni ulijevaš nadu da će mi se potrefit jedna takva! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Držim fige da i tvoja bude super :) I mene je prije uvijek bilo strah, samo čuješ kako su svekrve ovakve pa onakve (što je na žalost i istina, baš ih ima zlih) ali eto, ja sam se potrefila na dobru :)

      Delete
  2. Joj sat je presladak! Možeš li dati link sellera na e-bayu gdje si ga kupila jer sam se ja pogubila koliko ih ima?
    I što se tiče posla znam kako ti je i znam da znaš da ja znam kako ti je :).
    Držimo fige na svim raspoloživim ekstremitetima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da znaš da znam da znaš kak mi je xD Znamception! xD

      Delete
  3. Sat je divan!
    Evo ja se probudila i duva vetar kod nas i prohladno je,znaci dolazi kisa lagano i do nas. A vrata od terase ja podupirem patikom,uvek. :D
    Sretno u nalazenju posla. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Ma najbolje papučom il patikom, onaj plastični andrak bi ionak izgubili negdje tokom zime :D

      Delete
  4. s. Oliver zna imati krasne stvari, imma par njihovih komada sa sniženja.
    i ija imam zeleni baloner!(ne njihov, ali je divna boja za jesen)
    što se tiče trošenja i zarađivanja, internet nudi dobre opcije i za jedno i za drugo. mislim da smo se već dotakle etsyja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam jučer provjerila, imam etsy od 2008-e xD Ali nisam ništa prodavala jer je paypal tek nedavno uveo ono da i mi možemo podizati novce s njega, prije nekih godinu-godinu i pol koliko znam. Budem se i s njim pozabavila :)

      Delete
    2. Možete malo objasniti ovaj etsy? Ja se baš ne kužim u sve to..

      Delete
  5. Diiivan divan satic! :D
    A posalji nam malo kise, nama pala tek po koja kap pa je jos vise bilo zapara, sprzice nam ovo leto celu Vojvodinu... A to za poklone, tako i ja. :) Morala sam guglati sta je to baloner! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak vi kazete za baloner? Evo kod nas je i danas jos fino hladnjikavo, meni odlično a ovima koji idu na more pada mrak na oči xD

      Delete
  6. Svekrvica dobrica O_o :)) Sladusan je satic skroz..tako cu i ja jednog dana kad nam puste paypall :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valjda će brzo i kod vas, i mi smo ga čekali ko ozebo sunce!

      Delete
  7. Kako mi je ovaj post bio sjajan. Odmorih se čitajući ga! :D
    I ja bih sada trebala raditi nešto drugo ali blog je puno zanimljiviji od pranja ulice ispred hotela. Da mi je da sam na bazenu kakvom ili čak na moru da plaknem noge malo, ali ne može se..treba raditi :)

    Kod nas u Sarajevu 524124154 stepeni. Kiše ni na mapi, a kažu takav će biti i cijeli august. Samo čekam da nam kažu da je neka nestašica vode pa da se bacim s prvog mosta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I da slomis noge u recnom koritu jer je voda isparila? :))))))))))

      Delete
    2. haha ne se bacat! Treba ko u stare dane, onak bure na pol dvorista i napunit ga vodom i unutra :D

      Delete
  8. Presladak sat! Ma kome se još radi po ovom vremenu?! Osim toga, biometeorološka prognoza je stalno nepovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je biometeorološka prognoza uvijek nepovoljna kad moram raditi haha :D

      Delete
  9. Kod nas se kišta tek sprema, pa je još veća sparina.
    I meni uvijek fali novca da obradujem drage ljude. Uviejk sam više trošila na njih, nego na sebe. I uopće ne žalim.

    ReplyDelete
  10. Jao, valjda ce ta kisa malo kod nas....
    Moram ti priznati da sam se malo rastuzila. Meni nedostaje moja svekrva, koju je odneo grozni rak proslog oktobra, a nikad bolje zene...:(

    Nadam se da ce ti se resiti to s poslom. Ja sam na drugom kraju spektra, imam posao i platu, ali ne onaj za koji sam zavsila faks, vec jedan koji radim vec 5 godinai dusu mi jede, i toliko zelim neki drugi i malo odmora da ti ne mogu opisati. So, fo with the flow:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sirota sveki, a znaš kak kažu - najbolji uvijek prvi odu. Da je bila neki vrag od žene doživila bi 98 godina!

      Uf ja sam 5 godina isto radila posao koji ne volim i makar mi fali plaća, ne fali mi ni taj posao ni ti ljudi, tako da znam kak ti je :( Valjda će se nešto promjeniti na bolje!

      Delete
  11. ovo sa satom me nasmijalo! točno mogu zamisliti da to stvarno radiš i govoriš :P

    ReplyDelete
  12. Kad si rekla da su ti se gaće malo tresle i da si virila ko miš iz rupe kao da si opisala mene - i ja sam takva kad sijevaju munje, pada tuča i slično. Samo što se meni gaće tresu jako a ne malo :))).

    Svekrva ti je super.. i ja sam sa svojom zadovoljna.. hvala bogu da je tako.. mogle smo i gore proći jer ima svakakvih gnjavatorica kolko čujem od drugih hehe..

    Znači i ti tražiš posao? Znači nisam jedina.. i ja sam se veselila prvoj plaći da bih mogla kupovati ljudima oko sebe, volim ih razveseliti, iznenaditi ih ponekad i slično.. iako naravno da bi i sebi ponešto priuštila.. ali nemam sreće i nemam..

    Što se eBaya tiče već sam ga prije otkrila i imam tisuće i tisuće spremljenih linkova i mislim da ću morati napraviti karticu i paypal ali nikako da se pokrenem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf bolje nemoj praviti karticu i paypal dok nemaš posao - to ti je vrag, misliš vidi ovo je 10kn ono je 15 i odjednom račun od 200 xD

      Delete
    2. Da, takav je i plan - kad se zaposlim. A onda ću lijepo svaki mjesec po par sitnica (nadam se bar :))) )

      Delete
  13. Naći ćeš posao valjda brzo, držim ti fige! Svekrva je super :) I satić također :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kad ga pošteno krenem nalazit i hoću, samo što stalno pokušavamo s ovim što smo radili sada pol godine nešto napraviti pa sam ni vam ni tam. Nakon godišnjeg krećem ozbiljno.

      Delete
  14. Presladak je satic a svekrva ti je top! Joj znam kako se osjecas.. nadam se da uskoro nadjes posao!!

    ReplyDelete
  15. Zelim ti da nadjes posao sto prije! Job Hunting is a bitch!
    Ebay...sooon! Very soon!

    ReplyDelete