09 October, 2012

No. 200

Eto me na postu br. 200. Majkomila, koliko ja mogu tipkati gluposti ha? :D Kad sam počela pisati, tamo 2011, mislila sam da će blog biti o jednom a na kraju mi je ovo kao neki dnevnik/jadaonica/radovaonica/brbljaonica i što sve ne.



Mislim da blog dobro opisuje kak moj mozak funkcionira, stream of thoughts mi je ono wtf. Ali vjerujem da se puno cura tako osjeća. Nitko nije special snowflake, svi smo mi jednako shebani i jednako komplicirani i na kraju smo samo velika bijela fleka snijega s razlikom da se na neke od nas život popiša a drugi ostanu blistavo bijeli.

Nego odlučila sam naučiti slikati. S temperama. Da ne mislite na fotke :) Našla sam si na netu neke tutoriale i bacit ću se malo u te vode. Još jedna stvar koju bih voljela naučiti ali to ću ostaviti za budućnost je vesti. Htjela bih si napraviti neki goblenčić ili nešto slično. Čini mi se to kao hobi koji odmara mozak + nije na kompu :) Samo nemam pojma što bih sve trebala nabaviti da započnem taj hobi pa za sada to ostavljam po strani, jer nemam 200kn za potrošiti na nešto tako nebitno.



Usput morat ću si napraviti raaspored, ono kao u školi - što u koliko sati radim koji dan. Jer kad ste doma cijelo vrijeme kao ja dan proleti a da niste ni skužili i onda se u 22h sjetite da ste mogli napraviti ovo ili ono. Pa si slažem raspored. Što ću kad sam ljenčoba pa moram :)

Da imam puno novaca zaposlila bih nekog da me nadgleda i tjera da radim stvari, jer sam kraljica odgađanja u zadnje vrijeme.

Eto i danas, nisam ustala odmah kad i D da siđem dolje s njim i sad mi se ne da ić nositi one papire za doktora. Ali mislim dić lijeno dupe i otići dolje do trgovine kupiti si tempere i papir i kistove. Pa da barem nešto napravim danas.



Trenutačno malo gledam neke tečajeve za osposobljavanje/preškolovanje jer mi je ići na faks trenutno preskupo i predugo ali jedino što me privlači je smijer njegovatelj a nisam sigurna koliko posla za to ima. Da mogu, probala bih prebaciti zanimanje da budem medicinska sestra ali to nigdje ne mogu pronaći da ima pa tako šipak od toga.



Ostaje mi biti siromašni slobodni umjetnik xD Uskoro će onak sa strane biti ikonica gdje mi možete donirat 5kn da nahranim Puci :D

Sto misli u glavi, najradije bih otišla spavati ali dani lete a ja stojim i ne znam što mi više ide na živce..

Sad kad sam sve zbrda-zdola nabrojala idem se spakirat pa otići po te boje. Idem izbaciti nezadovoljstvo na papir :)

22 comments:

  1. jeeej bravo za tempere, jedva čekam pratiti napredak :)) mene privlači pletenje, ali isto nemam novaca da sad kupujem sve potrebno :( šmrc, zašto nismo razmažene bogatašice? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da jesmo vjerojatno bi negdje sjedile na jahti i bolilo bi nas dupe za pletenje i crtanje i slične stvari :D

      Delete
  2. odnesi papire doktoru!
    tvoja savjest me je zamolila da ti se obratim jer nju ne slušaš;)
    smatram da su hobiji potreba za zdrav um.
    ja sad kad popijem prvu kavu idem na bicikl, a zatim ću i malo plesti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aww hvala :) Treba mi netko da me šutne nogom u dupe kad me uhvati ljenitis :D

      Delete
  3. Eo mene zaposli. Prigovaranje inkluded. :P

    ReplyDelete
  4. Od ranih radova, samo se pudinga secam :))
    Dizi dupe i zavrsi tu papirologiju. Sto duze cekas, bice ti teze..a i bolje dok nije sneg :))

    ReplyDelete
  5. Razumijem. I ja sam se za dvije sedmice nerada totalno uljenila. :(

    ReplyDelete
  6. Držim fige za slikanje!! Prije sam slikala, ali već dosta dugo nisam.. htjela bih opet, ali i ja volim odgađati stvari. Budem jednom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam nikada, nisam baš neki talent za bojanje stvari ali eto, došlo mi da se okušam :)

      Delete
  7. Samo slikaj, pa nam pokaži. Mene je jednom neko htio da podstakne da slikam jer kaže da imam to u sebi, ali ja lijena da to radim sama i na kraju ništa ne bi od toga.
    Možda uspiješ nešto i prodati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma joj, kakva prodaja, biti ću sretna ak dobijem nešto što ne izgleda kao da se petogodišnjak potepao na kante s bojom i pao na platno. Nisam baš neki talent za slikanje (bar ne ono natural, moram učiti :) tako da je ovo više meni za gušt nego za neku zaradu :)

      Delete
  8. odlicno samo tako nastavi, mislim na pisanje bloga, a sto se tice crtanja, slikanja, ja to isto volim, =D kad budes slikala, onda i slikaj, da i mi vidimo tvoja umjetnicka djela, =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf predivna su, pet flekavih papira za sad haha xD

      Delete
  9. Počni raditi s temperama, jedva čekam vidjeti što ćeš napraviti :) Možda jednom postaneš cijenjena umjetnica pa prodaš slike/djela po suho zlato :)) Meni ni raspored ne može pomoći kada se uljenim :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak budem prodavala slike za silne pare praviti cu giveaway svaki mjesec xD Da i drugi imaju koristi od mene :)

      Delete
  10. Super ti je ova usporedba života sa flekom snijega:-)) U kreativnom radu je spas za nas nezaposlene tako da samo naprijed!

    ReplyDelete
  11. Ma tko kaže da ništa ne radiš?Možda nije ono što si naumila,ali i ovo je rad i to ne bilo kakav!

    ReplyDelete
  12. joj i ja sam krenula s jednom idejom za blog, pa je sad ispalo nesto drugo, ali valjda ce se s vremenom ostvarit i prvotna ideja :) ovakvi "ne profesionalni" blogovi su takvi da se mijenjaju kao sto se autor mijenja, tesko da se neces u godinu dana promijenit

    ReplyDelete
  13. Uživaj s temperama, slikanje je pravi užitak :). I veselim se vidjeti goblenčić - trebaš goblen - tj. nešto kao mrežu na koju ćeš raditi, trebaš konce (za goblen će biti nešto deblji vidjet ćeš) i iglu. Raditi nije teško, samo treba imati strpljenja i volje jer ide polako. I ja baš razmišljam da bi opet radila goblene ako ću imati vremena. I kad šijem goblen, obično ga na neki drveni okvir stavim da mi je slika zategnuta i da lakše radim, ne znam kako bi objasnila to :))

    ReplyDelete