04 October, 2012

O Kozmetici iliti Kako Farbate Fasadu

Evo da i ja napišem jedan post o kozmetici :D Jest da neće biti klasičan ali dal je ikad kod mene išta išlo nekak normalno? :)

Jučer browsam blog od Fairy Ane koji obožavam gledati. Žena se baš potrudi staviti sve nove proizvode od meni dragih kozmetičkih marki ( ♥ Catrice ♥ ) i izmamljivati nam sline i uzdahe (ovo drugo kada pogledamo u novčanik i shvatimo da je jedino unutra kartica za pet store i tekući račun na kojem nemamo ništa).

I tako gledam ja i skužim kako sam u biti totalni tudum za kozmetiku. Mislim znam ja za što služi ovo ili ono, ali ni na kraj pameti mi ne pada kupovati a još manje stavljati na sebe toliko kozmetike. Meni to nekak ovak ide - ja kad vidim ovo :



automatski zamislim ovo



To mi je neka deformacija, možda zato jer sam odrasla sa previše braće a nula sestara ali jednostavno nit imam volje, nit živaca niti volim stavljati na sebe sve što bi po pravilima kozmetike trebalo ići na žensko lice. Te neki vrag pod puder, te puder, te rumenilo, te hajlajter, te brozner, te nešto pod sjenilo, te sjenilo u sto boja, te tuš, te maskaru, te ruž, te sjajilo, te sto vražjih repica od kojih meni iskaču upitnici nad glavom.

Mislim da sam u životu dva puta imala tekući puder na cijeloj faci i to doma. Imala sam jednu fazu kad sam pokušala pronaći boju pudera za sebe ali sve mi je pretamno, čak i najsvijetlije nijanse. Ili staviš, izgleda ok i onda potamni. Nakon što sam kupila par tekućih pudera i bacila na njih parstotinjak kuna odustala sam i rekla fuck it - ionako ih ne volim nositi. Neke sam dala mojoj D2, neke bacila i sad jedino što imam za prikriti zle bubuljice je korektor i to je to. Čist me sram priznati.

Inače imam full suho lice, posebno čelo i dio između obrva i bez obzira koliko puta radila peeling i stavila kilu kreme kad stavim tekući puder na čelo dobijem ljuskice a to mi je toliko odvratno da ne mogu riječima opisati.

Isto mi se desi kad gledam ove tutoriale za frizure, kao samo napravi ovo



a ja završim ovako



Ukoliko se pitate - a što onda mažeš po sebi?!? - evo lista dekorativne kozmetike koju ja koristim svakodnevno :

Još uvijek Essence tuš, taj mi je najdraži :)



Max Factor Masterpiece maskara - i nju već par godina, najdraža mi je.



Catrice korektor



Catrice lakove - trenutno najdraži mi je Genius in a bottle :)



I dvije kreme - jednu vitaminsku koju mi je sveki kupila a pravi ju specijalno za nju teta u ljekarni po receptu koji se prenosi s koljena na koljeno (tu stavim navečer jer je dosta masna) a preko dana sam imala razne, najnovija koju sam baš jučer kupila je Balea Young za suhu kožu (predivno miriši)



I to je to. Imam ja u svojoj kozmetičkoj torbici hrpu sjenila i hrpicu lakova i hrpicu ostalih gluposti ali to nikad ne koristim. Volim kupovati, spremiti i zaboraviti da imam :)

Dragi Lastane, jesam li ja normalna? xD

Evo vam za kraj jedan dubokouman strip o Nemi koju, ako za nju još niste čuli, komotno guglajte :) Moja ljubav prema njoj traje već nekih deset godina, pa možda nekog i zarazim :)



Samo da napomenem da ovim postom ne mislim reći da je loše nanositi sve gore navedeno, već da se divim svima vama koji to svakodnevno uspjevate bez da izgledate kao klaunovi. Ja za šminkanje jednostavno nemam talenta. Ajd napokon da i ja u jednom području nisam kreativna :)

Ps. sad me Žužu podsjetila, još i ovo koristim i to je to :D Al zbilja ovaj put xD



The End

31 comments:

  1. ja to još pojednostavim: ne šminkam se gotovo nikada. ne da mi se. lijena sam. šminka se k tomu mora nanositi u cik zore kad se čovjek sprema na posao i skidati prije spavanja. prođe me volja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj kad me uhvati ljenitis pa zaboravim skinut tuš pa se ujutro probudim ko Alice Cooper xD

      Delete
  2. a ja na primer sve to umem i sve me interesuje i volim da znam i mogu cak i na sebi manje vise sve da ponovim. ali ne radim to, ne pada mi na pamet :) samo u specijalnim prilikama i to je to. ovako tus, maskara i labelo i tadaaaaaa. sto bi mi u ovim goidnama malale lice svakodnevnom, apsolutno nema potrebe :)

    ReplyDelete
  3. Ja sam isto minimalna. Kod mene na lice ide neutrogenina krema (ona narandžasta), jedna maskara koju obožavam od max factora na trepavice, nekad dodam malo boje obrvama jer su svjetle, labelo i to je to. :D
    Ja čak i znam ispratiti te tutorijale poprilično dobro i našminkati se da ličim na ono na što je trebalo da ličim nakon šminkanja, ali ne mogu se tako svakodnevno šminkati. Niti imam vremena, niti mi se da, niti mi se čini da bi moja koža ostala čista od akni da svakodnevno stavljam nekih šest podloga i pudera, rumenila itd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro si me podsjetila, i ja koristim ovo za obrve jer su svijetle :D Sad sam dodala na kraj posta :)

      Delete
  4. ja kad radim ujutro, šminkam se na poslu ;)
    što sam starija, manje mi se da, ali šminkanje mi je još uvijek fora i zabavno, samo to su osnove. sad, kad stavim i maskaru i ruž, pitaju me na poslu što sma se uredila :)
    uglavnom, više se šminkam po zimi, pa mislim da ću otvoriti svoje nesesere sad kad je zahladilo da vidim koja bogatstva skrivaju.valjda kad je vani sivo, imam potrebu okružit se bojama

    ReplyDelete
  5. Ja koristim još i manje :). Meni su tuš, maskara i eventualno crveni ruž inače vrh šminkanja. Za puder još nemam potrebe.
    Taj Essence tuš mi je najbolji, bilo ga je nestalo kod nas, pa sam kad sam otišla u Italiju i našla ga odmah kupila i sebi i prijateljici zalihe. Ona je inače prava šminkerica i ako ikad napravi blog bit će o kozmetici. A neka nje zlatna mi je, šminka me za sve važne prilike :)

    ReplyDelete
  6. I da, olovka za obrve, ista već 4 godine :).
    I naslov "..kako farbate fasadu?" hahahahahah

    ReplyDelete
  7. Taman ti toliko i treba. Ja tu ne bih nista menjala :)

    ReplyDelete
  8. Tačno mi bude lakše kad vidim da ima žena koje se ne šminkaju. Ja čak ni maskaru ne stavljam. Do nedavno sam samo koristila korektor, ali sam kupila Garnierovu BB kremu i super mi je. Pored toga korisitim labelo i gotovo. I, naravno, farbam nokte u najšarenije boje svijeta :D

    Naslov me baš nasmijao.

    ReplyDelete
  9. ja se volim mackat i što se tiče šminke i tutorijala, dobro to ispadne, iako u 99,9% slučajeva furam prirodni look. ali volim, volim, fakat se volim mackat.
    što se tiče frizura i tutorijala, tako je meni s onom slikom s konjom, s tim da ja ostanem negdje na prvoj sličici :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti se mackaš? Ja mislila to ti prirodno takva lijepa :D Ohoho sad kad imam ovu informaciju, sad ću te maltretirat da i mene našminkaš jednom xD O tom baš i govorim, ti naneseš sve to i izgleda prirodno, ja bi izgledala ko ova s čupavom frizurom :D

      Delete
  10. haha dosta dobar post, i još bolji naslov :D ak se ti ovak dobro osjećaš ne vidim razlog zašto bi se bezveze zamarala stavljanjem nepotrebnih proizvoda na lice. ja se recimo osjećam skroz golo, jadno, loše, bezvoljno bez šminke i nema šanse da izađem takva iz kuće. nije da sad koristim ne znam kolko proizvoda al budući da imam masnu t-zonu moram staviti nekaj da se baš ne bliještim ko edward iz twilighta xD a o podočnjacima i trepavicama (koje skoro niti nemam) da ne pričam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa možda je to razlog, većina pudera je za masnu T zonu a meni T zona suha :I I onda koji god da stavim, katastrofa.. Morala bih naći neki za suhu kožu, možda bi mi se onda dalo zezat s puderima :)

      Delete
  11. Hehehe, baš si me nasmijala :) Pa ako se ne osjećaš dobro sa šminkom tj. ne ide ti baratanje s njom zašto se mučiti bezveze! Meni je ljepše vidjeti curu bez šminke, nego s puno šminke bez obzira na to kako ju je dobro natrackala :D Svi ti proizvodi su super kada ideš na neki izlazak, ovo, ono, ali za svaki dan je dovoljno par stvari tipa puder i nešto malo na oči ili usne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se al neke cure su zbilja majstori u mazanju. Imala sam jednu legicu koja je imala tak divnu kozu i ja joj jednom kazem kak se mucim s nekom cvimbom i kaze ona joj stavi ovo i ono i bla bla tri kilometra komentar, i ispadne da se ona svako jutro sminka jedan sat da dobije taj look a ispod koza katastrofa.. A nikad ne bi rekao kad ju vidis. Bas je talent. A ja kad bi to sve nanjela ispala bi ko ona restaurirana slika isusa sto je ona baba napravila :D

      Delete
  12. Volim, umem i hocu al' tek kad temperatura padne ispod 20 C ;)Zato na noktima ne stedim :)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se da je bolje po zimi, po zimi čak znam i sjenila koristiti xD

      Delete
  13. haha super je ona fotka sa frizurom :))

    ja ljeti ne koristim skoro ništa od šminke osim ruževa, a sad kad malo zahladi budem počela opet, međutim nikad ne kompliciram - puder, maskara i ruž. voljela bi da znam onako opako dobro nanositi tuševe kao na fotkama, međutim to nažalost baš nije ni moje područje :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni ti s tušem ovak ide - ak se idem našminkat bezveze da odem do trgovine ispadne mi savršeno, kad idem nekud di želim da bude super ispadne grbavo xD

      Delete
  14. Ajme znam o čemu pričaš.Ja nikada nisam koristila puder,baš nikada,jednostavno me ne ide i tu me dereš za ovih dobrih 2-3 puta.Najveći domet je rumenilo.

    A iso te kužim i za frizuru...jer moja je kosa taaaaako jaaaako ravna(molim zamijetiti naglasak na "a") i gusta da takve punđice nemaju šanse opstati.Jednostavno bi se raspalo,tj. eksplodiralo kao vatrometna kugla,i to ona zvrkasta...a tako su slatke :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. E baš to za kosu, ovi kažu stavi par onih crnih ukosica da drži a meni na kraju treba 30 komada da drži moju kosu i onda sve skupa liči na neku čudnu satelitsku antenu a ne frizuru :D

      Delete
  15. A rumenilo? Ista sam ti, korektor (a trebao bi mi neki dobar puder, al meni to sve tako bljak), crna olovka za oči (umjesto tuša, al je koristim kao tuš) i rumenilo. To je to. Ni meni nisu jasne sve te podloge, pa slojevi, pa nadslojevi, pa blendanje, ma daaaj :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumenilo imam jedno al ne znam jesam ga ikad stavila :D

      Delete
  16. Meni šminka može da traje 100 godina. I iako uživam gledati klipove o šminkanju, puder ili korektor stavljam samo na kritična mjesta, ciljano, nikad na cijelo lice i u zadnje vrijeme koristim ili tuš ili smeđu olovku koju malo podebljam smeđom sjenom (samo po liniji olovke).
    Ali zato maskaru uvijek moram imati, kad ništa na lice ne bih stavila imam osjećaj da bi maskara bila dovoljna da mi promijeni izgled. Godinama sam koristila Max Factor 2000 Calorie i odlična mi je, ali sam prije par mjeseci otkrila Essence-ovu vodootpornu (u plavom, debelom pakovanju) i poludila sam za njom s obzirom na cijenu, a fantastično mi pogušćava trepavice.

    I to malo čudo za obrve - čudo najčudesnije! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ću pogledat tu essencovu, ja sam isto bez maskare ko gola, jer imam svijetle trepavice pa mi je to katastrofa. Max factor su super al ovih essence moš kupiti 3 komada za cijenu jedne max factor, a nama nezaposlenima to puno znaci :D

      Delete
  17. Jel to ti vices za fasadu ili protiv fasade? Nije mi jasno :D

    ReplyDelete
  18. Pročitaj prvu rečenicu, samo će ti se kasti. :p

    ReplyDelete
  19. Ma, previse komplikuju. Korektor, crna olovka za oci su must have i to je to. Tecni puder koristim samo zimi...ponekad. Karmin, ponekad. Nisam nikako dobra sa aplikacijom sjena. Bolje mi ide sa olovkom za oci. Tus je ok. :D
    Ja sam opsjednuta Revlonom, Becutan kremama, i Pojedinim Balea produktima. ;D

    ReplyDelete
  20. Hju... ja si dam oduška :D Preko dana tekući, u prahu, rumenilo, maskara i nešto na obrve. Navečer dodam tuš i eventualno neko šajni sjenilo, al to fakat rijetko.
    Volim nudaste lookove, smokeye i tako to, ali puno boje ne.

    ReplyDelete
  21. ja se volim igrat kozmetikom, nisam neki strucnjak, ali s vremenom i praksom mislim da su sve bolji rezultati :D lakovi su ovisnost koja traje. volim i isprobavat i nove stvari, ali pomalo skupljam i listu stvari kojima sam jako zadovoljna :)

    ReplyDelete