19 October, 2012

Traveling Without Traveling

Svi znamo da su napokon uveli Google Street View i za našu državu. Moram priznati da mi je to jako jako jaaaako zakon. Sad se vozam po mjestima gdje sam bila i totalno je čudno odjednom biti u ulicama u koje nisi zalazio sto godina a tko zna hoćeš li ikada više. Posebno se to odnosi na moje selo malo i Osijek.

Malo prije sam se vozala po Istri, pa skočila do Malog Lošinja gdje sam bila 2010, pa onda do Trogira, pa Rovinja pa u Vukovar pa nazad u Osijek. Čudno je kako te jedan ugao, jedna staza, može baciti u prošlost.

Inače, kad mene pukne neka nostalgija to je uglavnom u pozitivnom smislu. Nisam ona koja se sjeća negativnih stvari. To ostavljam za 3 ujutro kad ne mogu spavati i kad me muči to što prije 10 godina nisam odbrusila onoj osobi koja me gurnula u busu bez da se izvine.

Nego, podjeliti ću danas s vama neke od meni dragih uglova :)


Ugao koji je do prije dvije godine značio da sam doma :) Sad znači da sam doma u gostima :)


Ugao koji sam prošla stotinu puta na putu k mojoj D1 dok je još živjela tamo :)


Ugao gdje moju pijanduru D2 i mene vjerojatno svi mrze jer smo se tu rastajale i dovikivale se još 15 minuta dok bi svaka teturala prema svojoj kući xD


Pruga i ja se od malena volimo. Po ovoj pruzi sam se šetala sa svim svojim legicama, najbolje mjesto za tračanje, pričanje i zezanje - pruga :) Ovo je ugao di bi se okrenule i išle nazad u šetnji :)


Ugao gdje odjednom iz grada izronite pred Dravu. Sve gradske šetnje, pauze, pijančevanja i izlasci su obvezno morali uključivati promenadu i most :)


Ugao gdje bih odahnula - pred kolodvorom sam, stigla sam na vrijeme i ne moram se više mučiti s putnom torbom :) ♥


Ugao gdje sam, čekajući pod znakom HŽ-a, prvi put ugledala svog D ♥


Ugao gdje znam da je godišnji zbilja započeo i da grudnjak ide na zasluženu pauzu xD


Ugao koji sada znači - doma si :) ♥

Kvaliteta slika i nije nešto kada ih se ovako smanji, ali vama ionako te cigle i beton ne bi ništa značili bez obzira u kojoj rezoluciji slike bile :)

Inače, mi smo doma govorili - idem do trgovine na ćošku, nađemo se na ćošku.. Sad govorim ugao al meni u glavi je još uvijek križanje ulice - ćošak :D

I, koji je vama ćošak najdraži? :)

15 comments:

  1. Eh, ti coskovi :)) Kad odem doma, svaka prijateljica ima svoj cosak, samo se vreme dogovara. Idem sad da snjofam jel ima mog sela i nekih gradova i coskova koje volim :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. E nisam gledala za okolne države jel ima, da bar ima da se i kod vas mogu provozati :D

      Delete
  2. Iako nisam nikad bila na ovim lokacijama (osim HŽ u Zg hehe) svidio mi se post, lijepo što si s nama sve to podijelila :) Nisam još isprobala taj Google Street View... znam da se neću skinuti s njega dok ne vidim sve što mi padne na pamet pa se nisam još odvažila upaliti ga :D

    ReplyDelete
  3. Ja se s jaranom uvijek nalazim kod semafora. :D

    ReplyDelete
  4. Mi smo se u Bihaću uvijek nalazili ili kod sata ili kod Djevojke. U Cazinu je randevu point ispred Gimnazije, sada već Stare Gimnazije. Nekad je bilo kod Crvene zvijezde gdje je nekad davno drug Tito držao govor ali su taj mali komadić historije smaknuli kad su pravili novi kružni tok.

    ReplyDelete
  5. Google Street View uhvatio je moju baku na prozoru kako promatra i bilježi što susjedi rade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bas otvorim komentare da napisem kako je uhvatio moju baku :D sjedi na tarasi i digla se da vidi to silno auto :D izgleda kao da mase :D

      Delete
  6. Nema BiH. :(
    Mi smo svoj cosak zvali Trg Bijede. XD

    ReplyDelete
  7. U selu iz kojeg ja dolazim uvijek smo se nalazili na Poligonu. Sad je to ispred Katedrale, najčešće :)

    ReplyDelete
  8. Nema BiH, ali čekam, bit će, pa da i ja stavim svoje ćoškove...
    U srednjoj smo se nalazili na bulevaru kod Gimnazije, isto na ćošku, pa kod sata u centru, pa kod pošte i kod pozorišta...
    Baš su ti nekako lijepe ove slike, sve raaaavno, divota <3

    ReplyDelete
  9. zbog tebe sam pola večeri na gugl street vjuu:) i gledam mjesta gdje sam provodila dijelove života:) fala na ideji

    ReplyDelete
  10. Baš mi je lijep post, moram složit nešto slično :)
    Ja ne pamtim ćoškove, my thing su trgovi :)

    ReplyDelete
  11. Hehe, totalno ludo! Ja sam dobio par mailova od random ljudi. Valjda ljudi kontaju da volim karte. I to taman kad sam otisao, haha...

    ReplyDelete
  12. a, virovala ili ne, ja još nisam škicnula da vidim kako moje selo izgleda :) Ali mogla bi se baš malo podsjetit kako izgledaju mista di sam bila prije par godina... ove godine ionako neću moći nigdi putovati pa makar onda samo virtualno!?

    ReplyDelete