26 October, 2012

WTF Post

Mojoj D1 je rođendan sutra. U subotu sam išla obaviti završni shopping stvarčica za njezin poklon (i upravo sad sam zaključila da sam zaboravila slikati što sam joj kupila -.-' biser) Nego, D1 hvata Halloween spirit pa sam pomislila strpati joj još pokoju Halloween stvarčicu u paket. Odveze mene moj D tako u WestGate jer tamo uglavnom shoppingiram te blagdanske stvarčice i uđem u trgovinu gdje je prije nekih dva tjedna sve bilo zatrpano bundevicama, crnim mačkama i metlama kad ono..

Photobucket

.. nigdje ni jedne Halloween stvari! Još gore, sve je pretrpano BOŽIĆNIM ukrasima!

Photobucket

Obožavam Božić i dekoracije ali wtf, nije još ni studeni! Inače za Halloween i sama sebi kupujem par dana prije njega a ovi su znači više od tjedan dana ranije sve maknuli i stavili Božićno. I dalje kad smo išli kroz WestGate, sve njemačke trgovine imaju božićne dekoracije. Grozno.

Photobucket

Što je iduće, na Badnjak će staviti jaja i zečeve u izlog? Uglavnom u jednom uglu sam iskopala Halloween girlandu i minijaturne vrečice s malim figuricama unutra pa sam joj uzela jednu girlandu i jednu figuricu mace na bundevi ali sam totalno razočarana, mislila sam joj uzeti neku veću figuricu ili nešto.

Poklon za 100kn je uspio, prešišala sam budžet za samo 20kn a najviše muke sam imala s kutijom kupljenom u pošti. Ne znam tko je pisao upute na kutiju (odn crtao) ali ja, a član sam Mense, nisam skužila što je pisac mislio pa sam ju sklepala nekak odokativno i zaljepila selotepom. Nadam se da će sve stići i da će joj se sve svidjeti.

Pošto još ne zna zna blog, mogu napisati što je dobila ove godine. Sat je bio glavni dio poklona i ofkors - ljubičast :)



A ostalo je daklem - girlanda i ciculja u vrečici, blokić s papirima s nekim kosturom, blokić u tvrdom uvezu s olovčicom, ljubičasti šal sa srebrnom šarom uz rub, čokoladni keksi, gumeni bonboni (ništa ne može bez njih hehe, mala N će imati nešto za slaganje), lančić s dvije cipelice na njemu i handmade čestitka.

Nadam se da nešto nisam zaboravila, ako se sjetim, dopišem. Nego, jel ima tko iz RH problema sa dostavom s eBay-a. Prije mi je sve stizalo na vrijeme a zadnje dvije pošiljke nikako. Naručene prije više od 2 mj. Za jednu sam kontaktirala sellera i rekli su da će poslati nanovo i opet ništa (a i od toga je prošlo mj dana). Kako su mi prije od svih stizali svi paketi nisam sigurna jel do njih il do naše carine. Sad me čist strah naručiti nešto jer pitaj boga hoće li stići.

Eto, sad znate što me je živciralo i radovalo zadnjih par dana :)

21 comments:

  1. e pa ja bi bila baš sretna da dobijem takav poklon :))
    nažalost oko eBay-a ne mogu pomoći, vjerovala ili ne ja preko interneta ne kupujem tako da nemam iskustva :(

    ReplyDelete
  2. Božić u Listopadu "WooHoo" NOT!!!!! Ti trgovci nisu normalni, toliko će nas zatrpati tim wannabe božićnim ugođajem da će mi do samog Božića biti muka. A ionako mi doma nemamo običaj kupovina poklona za Božić, koja jabuka ili čokolada ili neki sitni znak pažnje.

    Ebay, meni zadnjih pola godine kasne gotovo svi paketi sa Istoka. Evo čekam dva paketa iz Kine već dva mjeseca od dva različita sellera, tako da mislim da nije problem u njima već u "svjetskim poštama"


    P3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači nisam jedina, gah. A nešto se i eBay mjenjao pa više ne znam tko je tu lud.

      Delete
  3. Meni u Bosnu stiže skoro sve,do sad se zagubila jedna pošiljka i uvijek mi vrate novac ako ne stigne za 2 mjeseca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su evo poslali nanovo a još ništa od toga a neću sad 10 istih stvari :D

      Delete
  4. ooo, ne! božični ukrasi? nadam se da već nisu počeli puštat sve one zbljuv božićne pjesme tipa Last Christmas...
    što se tiće ebaya- možda se radi o našoj carini jer ja isto više od mjesec dana čekam paket iz Kine naručen preko ebaya i ništa...a prije mi je isto sve stizalo na vrijeme za 7-10 dana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, da prije nije stizalo u roku od mj dana ne bi se brinula al sad 2 mj i ništa. Okrali me carinici!

      Delete
  5. Zar vec?! Christmas all the way! :D
    I ja vec mjesec i po cekam na jednu posiljku. Jos nista. O.o

    ReplyDelete
  6. Ja sam uvijek za da je kupovanje neke ručno izrađene sitnice daleko bolje od kupovanja figurica po dućanima, barem tu na blogu ima curki što svašta izrađuju i po narudžbi, za sitnu paru :))

    A ovo brzanje sa Božićem me svake godine iznova iznenadi, kao da pomiču granicu sve ranije i ranije, za par godina ćemo u 6. mjesecu imati Božićne ukrase :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ovo je bilo u subotu sam saznala da ju je uhvatilo pa sam u subotu isla kupiti :D Inače mogu i sama napraviti nešto, imam hrpu fimo mase doma al mi se nije dalo tak na knap :)

      Ma joj, ubiju mi božićno raspoloženje tim brzanjem.

      Delete
  7. Joj,grozno!Izgubit će se sva čar Božića.Koje razočarenje.

    Mislim da se tvoja D1 neće uvrijediti zbog premašenog budžeta.Ako bude,dlobodno je stavi preko koljena i izlupaj po guzi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ju! :D Nije, svidjelo joj se sve, baš sam hepi :)

      Delete
  8. ne kupujem preko e baya, za sada samo preko fejsa i to u RH. neke curke koje rade super stvari u BIH uglavnom šalju samo po BiH.
    nekako pokušavam uzeti rad nekoga tko ima dara i zarađuje pritom, i preskočiti korporacije gdje se u Kini proizvede neš za 2 kune,a proda pod brandom za 22.
    što se tiče blagdana, ne znam, mense to ne sviđa. ta potreba da se dućani stalno pripremaju za neke praznike. kužim ja da je do profita, ali zar ima ljudi koji tako žive? u stalnom trku za iduće poklone? ozbiljno?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se za kupovinu handmade i već imam na listi neke curke koje prave stvari ali dok nemam para, nema ni muzike xD

      Ma ovo je silovanje, dok dođe Božić proć će me volja kad gledam te ukrase 3 mj ranije. Super mi je vidjeti božićne dekoracije tek nakon mog rođendana, dakle od 1.12, prije toga - ne hvala.

      Delete
  9. A treba se na blagdanima zaraditi.. ne vidim drugi razlog tako ranog prodavanja ukrasa. Glupost.
    Što se ebaya tiče, nikada nisam imala problema, sve stigne unutar mjesec dana.. ja vodim borbu s poštarom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moj inače sve donese na vrijeme a sad me razočarao, neću mu više otvoriti vrata :D

      Delete
  10. bome su pretjerali, nije li uvijek bilo neko nepisano pravilo da se nakon halloweena krece s maltretiranjem s bozicnim ukrasima, a ne prije.

    ReplyDelete
  11. ah da kupovanje preko ebaya ono što sam ja čula je da tu ima i naša pošta prste u tome osobito ako trebaš dobiti manji paket, u mojem slućaju naušnice, ti mali paketi jako nestaju kod mene se radilo o trima naušnicama koje su svake koštale dolar, za jedne mi je seller rekao da su imale traking pustio mi ga i one su došle u Hr ali k meni ne, zato ima puno sellera koji ne šalju u Hr zbog loših iskusatva odnosno gubitaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gah, do sad mi je sve stizalo bez beda, neki dugoprstić je došao na carinu izgleda :\

      Delete
  12. Lesnina je prije više od 2 tjedna izbacila božićni katalog a svojim 'divnim' cijenama. Već vidim kako će im sve te stvari do Božića biti pune prašine i da će to isto stajati i iduće godine u ovo doba :)

    ReplyDelete