01 August, 2013

Razonoda, Spremanje, Premjestanje & Pucijaner Opet

Jučer se sve i svašta odvijalo u mom domaćinstvu. Prvo smo ujutro otpeljali Puci kod veterinara na sterilizaciju. Nakon toga - odlazak u knjižnicu ♥

 photo Photo3031_zps26acde4a.jpg

Da bi prestala misliti na to kako joj je tamo uzela sam si organizirati špajiz i kuhinju. Mi u biti ni nemamo pravi špajiz nego mi za to služi jedna otvorena polica u radnoj sobi. Već dugo ju pikiram i nikako da ju sredim i reko sad je pravo vrijeme. Neki dan smo išli u Ofertisimu i nakupovala sam hrpu plastičnih kutija i dvije plastične košare. U Ofertisimi stvarno tih plastičnih stvari ima za sitne pare i totalno se isplati kupovati ih tamo. Pa da vam pokažem kako je to izgledalo prije i nakon.

 photo gore_zps1ee33840.jpg

 photo dolje_zps00c9eb79.jpg

Donji dio police moram malo bolje srediti, nisam htjela kupiti baš 30 kutija a onda da mi stoje pa ću u idućoj turi kupiti još koju u koju bi mogla spremiti taj alat koji je u smeđoj kutiji. Prvo smo imali crvene kartonske kutije iz Emmezete ali se nisu pokazale najbolje za teže stvari ili za stalno skidanje i otvaranje pa sam ih sad hitnula. Još jednu sam imala na ormaru koji se vidi uz desni rub slike, u kojoj mi je sav pribor za crtanje i slično, koji sam sad prebacila isto u ovakvu naranđastu košaru (koja usput košta 35kn a ogromna je.

Kutije, u koje sam spremila hranu, sam kupila od 2 i 3 litre, ali mislim da ću za brašno morati uzeti od 5 jer mi je sada u dvije kutije. Inače sam imala na sto mjesta vrečice od šećera npr, tu jedna otvorena, tamo jedna neotvorena jer kupim uvijek dvije kad mi usfali - sad sam to lijepo sve pootvarala i presipala u kutije koje sam označila i bok. Puno urednije i ljepše i ne moram se brinuti hoće li se vrečice poderati ili će ih napasti moljci (što mi se desilo sa zobenim pahuljicama)

 photo kutije_zpscc400f2c.jpg

Ovaj selotep u boji sam isto našla u Ofertisimi, 6 rola 12kn, svaka drugačije boje. Meni baš slatko izgleda sad kako sam naljepila na crvene kutije roza/crvenkasti selotep, baš nekako ide a ne izgleda bezveze kao što bi izgledalo sa običnim selotepom. Na slikama se malo slabije vidi jer sam slikala s mobitelom al svi papirići s imenima izgledaju roza sad :)

Naravno da moje pakiranje uz mene ovakvu smotanu nije moglo proći bez nezgoda pa od tud ovo

 photo Photo3013_zpsd55e39ae.jpg

Usput, kutje su odlične - ova veća s brašnom mi je roknula na pod, nije pukla i samo se jedan ćošak otvorio što je super (znate kak inače te plastične kutje onak loše dihtaju sa poklopcima, ove su super!)

Kupila sam si još jednu stvar, za koju moj D gunđa i gunđa i kaže da mi je to prvi korak k tome da postanem baba a to je

 photo kolica_zps91e13497.jpg

kolica za plac :) Mi često idemo na plac i onda vuknjarimo sve vrečice po rukama i reko dosta mi je toga i kupih si kolica za plac. Mislim da su totalno slatka i moderna, malo su mi u nekom frenč stilu a vjerujem da će i D manje prigovarati kad skuži da ne mora vuknjariti 10kg povrća na ramenu idući put.

Premještajući stvari po kuhinji (moj najdraži posao) skužila sam koliko puno čajeva imamo. Ovaj moj obožava kupovati čajeve i stvarno nam se nakupila hrpa a neke samo kupi i ostavi a zauzimaju mi skoro cijelu policu u ormariću. Kako mi imamo mali stan bez špajiza, podruma ili tavana gledam da svaki centimetar korisno iskoristim. I tako gledam ja, spremila sam dosta stvari i ostala mi jedna velika piksna (metalna kutija za one koji ne razumiju :) prazna i lijepo ja sve ove čajeve koji su u vrečicama (izostavila sam sve one koji nisu jer sam jako mudra jel :D) roknula u veliku plastičnu zdjelu, dobro izmješala i napunila ono što od sad zovem Random Tea Box

 photo Photo3006_zps7ee55fe8.jpg

I zaprijetila dragom da od sad kad želi čaj - prvo mora random izabrati jedan iz kutije (ono kao kad izvlače dobitnika na tv-u) i da ne smije kupiti novu kutiju čaja dok ovo ne potrošimo. Možda se na slici ne vidi, ali ta piksna je ful velika, u nju inače stanu cca 3 paketa šećera od 1kg ako ne i više. Njemu se ideja svidjela i jučer je izvukao čaj od šipka koji nam je stajao neotvoren u kutiji u ormariću bar dvije godine :) Tako mu i treba. Ja sam dobila Milford pepermint, Njam :)

Navečer smo otišli po našu srećicu (za koju su rekli da je agresivna haha, tak im i treba kad joj jajnike vade) i donjeli ju doma.

 photo sirota_puci_zps365ac27c.jpg

Od 19 do 23 je bila u transporteru jer je bila sva nadrogirana i jadna i onda sam ju pustila van. Hodala je kao mali pijani djed, zapinjala je sa ovratnikom svuda i na kraju legla na pod i samo blenula u prazno. Moram priznati da sam kao svaka brižna majka malo cmizdrila nad mojim sirotim nadrogiranim operiranim djetetom ali danas je već bolje. Svukla je ovratnik naravno, iako smo probušili ekstra rupicu na ogrlici da joj bude manja da ne može skinuti (bojim se da ju ne zadavimo još) ali ne liže trbicu pa neka je danas još ovako. Sada spava pod stolicom gdje je njeno najdraže mjesto i nadam se da će za dan dva biti opet mala zločesta beštija. Samo bez zapišavanja ovaj put :)

I eto, toliko od nas za danas, odoh se baciti na čitanje a možda kasnije napravim i nešto korisno :)

18 comments:

  1. ti kažeš špajiz? ahahahahha:)
    nego, di si kupila kolica? meni se jako sviđaju.
    ja sve u svojo ŠPAJZI imam u staklenim teglama i plastičnim kutijama isto, i zbog moljaca i zbog higijene, ništa nikamo ne ispada, tako da podržavam kutije i idem danas u Offertissimu po još neke stvari (kutije). Puci ko pijani djed..a micica..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, špajiz :D
      Ja staklenke imam u kuhinji, koje sam sama radila (poklopce i ove naljepnice)

      http://img812.imageshack.us/img812/391/nadrkanamaca.jpg

      ali za špajiz sam napokon otišla po kutije, iako ih planiram kupiti već pol godine.

      Kolica isto iz ofertisime, 90ak kn. Ali išli smo u onu u Dugom Selu, ne znam jel imaju te veće stvari u ovim malim trgovinama. Bilo je još plavih i zelenih, ja sam prvo htjela zelena al su imala neku fleku gore pa uzela crvena.

      Delete
  2. Joj siroce! Sad ce 2 dana da vas mrzi pa pose sve po starom..
    Moje pin up kutije su zavrsile u kuhinje (preduboke za sminku) a pikiram i jos 2-3 tufnaste :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dojavi kakvo je "kopile"..nesto ga zaobilazim, nakupilo vec 2 prsta prasine :)

      Delete
    2. Ok javim kad pročitam. Ovo neš o anđelima sam počela i bezveze je, ne znam hoću li uopće završiti.Sad sam na molekularnoj biologiji xD A Puci je bolja sad neg inače, sam da se mazit i češljat i spavat. Baš obrnuto, kad opet bude sve mrzila to će joj bit normalno stanje xD

      Delete
  3. Vozilo za plac mi se baš dopada, preslatko je :) I moja mama ga ima i zove ga Mercedes :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaže moj D (vidio je komentar) - eto, i njena mama, nije rekla ona :D Sad će me zvat babom cijelo vrijeme haha :D

      Delete
  4. Super su kolica, a i špajza je zablistala nakon preuređenja. Da, poznato mi je kako to izgleda kada treba zaokupiti misli.

    Drago mi je da je Puci dobro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Meni je čist olakšanje kada nešto raščistim, poslažem i preuredim, kao da sam si mozak pomela od prašine :)

      Delete
  5. A Puci je konacno sterilizirana, brz oporavak joj zelim :D Kolica za plac su super, ja nemam naviku bas cesto ic, ali znam da bi se trebala popravit po tom pitanju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je, hvala bogu, napokon! Baš smo imali ludorija s njom X_x Ajde na plac, na placu je super :)

      Delete
  6. Replies
    1. Moj drložasti život ha? xD Onda ti lakše kad vidiš kako je tvoj normalan u biti :D

      Delete
  7. Random tea box @_@ Me gusta! :D
    A kolica, pa ukrascu ti ih! :D Trazim neka lepa vec sto godina i uvek nadjem neka penzionerska!

    ReplyDelete
  8. Super ti je nova špajzica, a Puci je pravi mačak. :D Neka se oporavi brzo. :D

    ReplyDelete
  9. A joj, Puci, teško mi je i gledati fotkice :(.
    Špajz si odlično uredila, svaka čast! I mi uređujemo stan pa me muči kamo ću sa namirnicama i ostalim što se inače drži u špajzu jer ga u ovom stanu nećemo imati pa ćemo isto morati improvizirati.. i da, i meni fale tvoji odlični članci!

    ReplyDelete
  10. slučajno sam naletila na tvoj blog i odmah me oduševio vedrinom i veseljem kojim zrači, i iščitala dosta postova... baš si jedna pozitivna, vesela, razigrana osoba!
    Od sad te pratim :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vesela, pozitivna i razdragana kad nisam depresivna i nadrkana hehe :) Al hvala i enjoy your stay ;)

      Delete