26 October, 2013

Early Dawn

Volim vikendom ustati rano ujutro dok je vani još mrak. Radnim danom taj prijelazni period provedem trčkarajući vamo tamo po stanu, tražeći što ću obući (jer sam u zadnje vrijeme opet prelijena da si navečer pripremim), kuhajući kavu, sređujući se.. Vikendom znam prespavati taj dio i ustati u deset, ali sam se danas probudila oko pola šest, nos mi je bio užasno zaštopan, ustala sam popiti max flu i dat Puciki doručak i odlučila ostati budna. Pogled iz našeg stana je zbilja predivan, vijugava cestica na susjednom brijegu, lampe u noći.. S druge strane grad koji spava.

 photo JacekYerka7_zps189f302e.jpg

Zbilja je čaroban taj prijelazni period. Virila sam kroz prozorčić u dnevnoj na tu vijugavu cestu, srkala kavu i razmišljala kud oni rijetki auti koje sam vidjela da prolaze idu. Svašta čovjeku padne na pamet tako rano ujutro. I onda zora. Ova Jacekova slika se baš uklapa jer nebo u njegovom ormariću izgleda kao zora nad ovim brežuljcima. Još ima i crnu mačku :) Samo mu fali jedno 20 zgužvanih maramica pa da ovo bude potpuni prikaz mog jutra :)

Sad je svanulo, novi dan. Planiram 150 stvari, vjerojatno neću napraviti ništa osim šmrcati. Čarolija svitanja je prošla i ostao je još samo jedan dan u nizu. Ipak, lijepo je ustati rano pa ti se do podneva čini kao da si već puno toga napravio, ako ništa, puno stranica knjige pročitao. Ostaje nam još samo čekati večer kada se čarolija sanjarenja vraća :)

4 comments:

  1. popila si kavu u zoru, imala neko vrijeme samo za svoje misli, gledala kako se dan budi..to je već jako puno :)

    ReplyDelete
  2. Jos si prehladjena :( I ja sam jutros imala rano budjenje, al nekako nisam imala osjecaj da je toliko krasno, pa sam se vratila spavat :)

    ReplyDelete
  3. I ja tako uvijek planiram 100 stvari a onda mi se čini da skoro ništa ne obavim :). Inače, istina je da kad se ranije probudim puno više toga obavim.. ima nešto u tome.. baš sam se neki dan čudila, bilo je pola 9 a ja sam napravila već sve i svašta..

    ReplyDelete