01 November, 2013

Motivation & Focus

Prvo da vas updejtam što se tiče moje boleštine - jučer sam bila kod doktorice i dobila bolovanje i antibiotike. Upaljeni su mi i sinusi i grlo i sve redom. Uživancija. Jučer umjesto dugoočekivanog Halloween-a ja sam imala užasnu glavobolju, povraćanje i temperaturu. Danas, nakon evo četvrtog uzimanja antibiotika (i to po dva kako mi je doktorica rekla da uzmem) mi je bolje. Glava ne boli, samo još grlo zeza. Hvala bogu na antibioticima.

Uglavnom, neki dan kad me uhvatilo ono life sucks stanje a kako ja inače nisam baš osoba koja će samo sjediti i kukati (oke nekad jesam, al taj dan rekoh fuck it, kukanje ne pomaže) otišla sam na net pronaći neki projekt s kojim bih se mogla zaokupiti i s kojim bi se mogla motivirati. Pronašla sam totalno fora stranicu gdje cura savjetuje ljude kako da se riješe bullshita u svom životu - onog koji nam drugi serviraju i onog koji mi sami sebi serviramo.

Između ostalog govorila je o tome kako si trebamo odrediti prioritete u životu - bilo to posao, ljubav, kile, kreativa.. I onda se upitati - što mi točno činimo svaki dan da bi postigli taj cilj? I zbilja je za zapitati se. Jer često smo (barem ja) uvijek u budućnosti - jednog dana ću, kad budem dovoljno zaradila/smršavila/imala vremena.. I tako stvari odgađamo i odgađamo i nikada da krenemo s njima i onda kukamo kako nismo još postigli to što želimo.

Pa sam si ja otvorila bullshit listu na google drive-u i složila sve što mi je trenutno prioritet. I to ono što mi zbilja je prioritet, ne složiti listu svega što bih možda jednom htjela nego ono oko čega se zbilja brinem i što zbilja želim.

Iduća stvar je da odlučite što bi ste zbilja mogli učiniti svaki dan da se barem milimetar približite onome što zbilja želite. Za mršavljenje - počnite vježbati, za crtanje - počnite crtati, u mom slučaju za vjenčanje - organiziraj sve što se može sada (dobro, to sam većinom i pokrila, začudo) i tako dalje. Sitni koraci su ono što je bitno.

Iza toga, na istoj stranici sam pronašla ovo



Ovo je jednogodišnji projekt gdje uzmemo stvari koje govorimo sami sebi (bilo da su došle od nas samih ili su nam drugi to utuvili u glavu) i promjenimo ih. Znate ono što govorite sami za sebe - ja ovo ne mogu, ja ovo ne volim, ja nikad ne bih mogla..

E pa to je čisti bullshit koji sami sebi serviramo. Nicole (vlasnica stranice) si je npr govorila kako nije fotogenična, kako ispada grozno na fotkama i mrzi se slikati - i da bi to pobila otišla je na profesionalni photoshoot - i ispala je predivno.

Tako da se u mom drive file-u našlo i ono što godinama sama sebi govorim i mislim da ću krenuti u jedan challenge - godinu dana da sebi pokušam dokazati da neke stvari koje sama sebi govorim nisu istinite. Jer dosta mi je kukanja i nezadovoljstva a ne mrdam se s mjesta.

S tim bih mogla početi nakon vjenčanja jer mi trenutno to nije prioritet, ali eto ideja svima vama koji ste up for a challenge :)

Toliko od mene za danas, ukoliko znate još koju inspirirajuću stranicu ili fora challenge - ostavite u komentarima ;)

I jedan quote za kraj

10 comments:

  1. čini se skroz zanimljivo , moram provjerit taj site. meni se jako svidio ovaj video: How To Get Anything You Want: http://www.marieforleo.com/htgayw/ samo ga sad moram provesti u djelo :)

    ReplyDelete
  2. Mislim da cu morat otic istrazit ovi stranicu, definitivno se previse kocim nekim bullshit pricama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pogledaj ju, zenska bas fora pise, ako nist zanimljivo ju je citati :)

      Delete
  3. Klasična kognitivna terapija - transformisati negativne misli koje se nameću u pozitivne - ja to sve znam, al nikako na sebi da primijenim :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E to je bas spomenuto u ovom videu koji je Asja postala, kak trebamo prestat govorit to - ovo vec znam (jer svi sve vec znamo haha) vec trebamo primjeniti :D

      Delete
  4. Ja sam sama sebi ispunila život bullshit pričama i uvijek imam neki izgovor zašto ne mogu nešto napraviti, a pravi odgovor je zapravo - lijenost. Baš ću pogledati stranicu!
    I drž se, sad će antibiotici napravit čuda!

    ReplyDelete
  5. Ovo je stvarno otrežnjujući post, sjajan pri tom. Ja sam 90 odsto u tom fazonu, a onih deset preostalih je kada padnem, kao trenutno, tako da mi je i ovaj post i link do stranice baš ono što mi je potrebno u ovom trenutku. Hvala! Nadam se da ćes ubrzo ozdraviti :)

    ReplyDelete
  6. To su automtske misli, ono što smo naučeni misliiti o sebi... I to je ono što nam dolazi u situacijama kada se propitkujemo možemo li nešto napraviti - ako smo bili izvrgnuti kritici onda će nam se u takvoj situaciji po glavi vrtjeti te kritike i i smatrat ćemo da smo bezvrijedni, nismo u stanju... Fora mi je ideja jer se na tome, između ostalog, i radi tako da prepoznaš te misli i svjesno ih mijenjaš drugima, radiš nešto što će ih promijeniti i slično... S druge strane to je baš proces koji kod nekih ne ide niti bro, niti jednostavno niti samostalno. Sad sam i ja zaglibila :D

    ReplyDelete
  7. Hello I'am Chris From France!!
    This is not a "spam"
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    World-Directory 188 countries in the world! and thousands of blogs
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************
    You can forward this invitation to your friends

    ReplyDelete
  8. Odmah se bacam na istraživanje stranice, mislim da mi ovako nešto baš sad treba :)

    ReplyDelete