21 May, 2015

Ne Tako Ukratko

Ni četiri dana poslije, evo mene s postom :) Bez videa, valjda će i to jednom doći na red..

Moje biljčice rastu i sretne su na balkonu.



Sada su i veće, ovo je slikano prije par tjedana. Nadam se da ću ove godine ugledati koju minijaturnu rajčicu ili papričicu :) Turski karanfil mi furtom leži po zemlji (zelen i sretan) pa sam prestala pokušavati poduprijeti ga s nečim jer je očigledno lijenčina za rast u vis kao i ja za pisat blog :)

Kumovi su bili u Japanu na honeymoon-u i donjeli nam preslatke stvarčice :)


Japanska Puci je završila u okviru na zidu i totalno je kjut i mucasta. Ipak vrh su mi ove japanske soknice - bit ću hit ako ih na ljeto budem nosila na plaži, uz japanke naravno :)


Za godišnjicu braka nismo nikud posebno planirali ići ali vikend je bio lijep pa smo skočili do Čakovca i Varaždina na kavu. U autu se, naravno, slušao Led Zeppelin :) U Čakovcu su nam, čim smo se parkirali, darovali gratis kolu od litre (neka akcija valjda). Pokušavaju nas namamiti čim smo stigli :)

Sebić iz parka xD

Prije mjesec dana sam sudjelovala u nagradnoj igri u kojoj je cilj bio oslikati isprintanu šalicu a glavna nagrada je bila put u Gardaland. Evo moje šalice..


Kao što sam i očekivala, osvojila sam nagradu pa smo ovaj vikend išli u Gardaland. Put je bio horor, polazak u 2 ujutro (tako da nisam ni spavala prije puta) u neudobnom busu (tako da nisam spavala ni u busu) punom tinejdžera, vozili smo se osam sati tamo, osam nazad ali Gardaland je fora pa ajd. Barem sad ne moramo ići o vlastitom trošku jer smo vidjeli da nije ništa posebno.

Ovo čudo je treptalo i okretalo oči a ja to nisam skužila dok nisam 
stavila ruku na nos drvetu pa se scimala kad se okrenulo prema meni D: 

U vlakiću :)

Šalice u kojima se nisam vozila jer se vrte ko lude a uz 
neispavanost zadnje što mi je trebalo je mučnina



Naravno, morate vidjeti što sam jela :) Ak nema fotke hrane, kao da i nisam bila, jel? ;) Ovo je slikano u Merlin's Stube restaču koji izgleda kao dvorac a dobije se i kruna (vidite ju gore desno). 


Mi smo, kao pravi penzioneri, išli na one adventure vožnje jer nam adrenalin nisu bile privlačne a i nije nam se čekalo u redu sat i pol za vožnju koja traje 30ak sekundi.

Ima fora stvari - pucali smo laserima na mumije-terminatore, vozili se kroz spooky piratski brod, gledali 4d filmić, vozili se vlakom okolo, gledali ribe u Sea World-u i kupili fora suvenire (pepeljaru koja izgleda kao držak mača, figuricu viteza za muža, minijaturni mač za otvaranje pisama za mene).

Vrijeme nas je poslužilo pa je dan bio divan i sunčan, ali na kraju putovanja sve što mi je ostalo u glavi je grozno neudoban smrdljiv bus i put koji po google mapsu treba trajati max 5 sati a trajao je osam jer smo išli do Rijeke pokupiti još neke ljude.

Tako da ukoliko želite ići do Gardalanda iz Zagreba putujte ili autom, ili u vlastitom angažmanu vlakom/busem jer preko ovih turističkih agencija putovat ćete do tamo kao da idete u Norvešku a ne Italiju.

Nismo još ni otišli u Gardaland a već smo isplanirali slijedeće putovanje. No o tome nakon što to putovanje prođe - ništa daleko, ništa posebno ali relaksirajuće i baš onako penzionerski kako mi volimo :)

Eto, sad znate zašto sam u nedjelju bila tako krepana - spavala sam od 3 ujutro kad smo došli doma do 9, obavili smo shopping namirnica i onda sam opet krmila od 2 do 8 navečer i normalno zaspala u ponoć kao i svaki dan. I'm too old for this shit :)

16 comments:

  1. :) I tako ti očekivano osvojila putovanje u Gardaland? Baš lijepo! :) Ja bi baš voljela posjetiti ga, ali kad mali malo frkne! Super su mi zabavni parkovi, iako nisam za neke lude vožnje, više me privlači kičeraj! ;) Maja i ja smo u Prateru išle na panoramski vrtuljak i skoro umrle od straha! Jedva smo čekali da agonija završi! Ništa bolje nije bilo ni u kući strave! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da zvuči bahato to "znala sam da ću pobjediti" ali ovi ostali su stvarno bezveze nacrtali, nitko od svih njih nije ni imao temu gardalanda na svojim crtežima pa sam pretpostavljala. Gardalan je odličan za klince, tamo od 4 godine nadalje, imaju jaaako puno sadržaja za mališe, vožnji za njih, parkova za igranje i slično. Ja sam skoro krepala na monorailu, običnom malom vlaku koji na jednoj šipci (koja je 4m iznad zemlje) ide okolo polako, stalno sam mislila da ćemo se prevrnuti xD

      Delete
    2. Hahaha, monorail je daleko preekstreman za moj ukus! ;) A ovo što si znala da ćeš pobjediti ne zvuči bahato nego samouvjereno! ;) Nasmijalo me kako si to napisala kao da se podrazumijeva, al onako usput! :)

      Delete
  2. baš mi je drago da si osvojila nagradu!
    meni taj Gardaland nikad nije bio privlačan, ali čujem da i danas odrasli idu tamo za vikend, pa vjerujem da ovisi o preferencijama.
    šalica je zaista super oslikana, naravno da si osvojila!! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se čini da je tamo najbolje ić ak si ono 15-22 ili ak imaš klince. Za nas matorce je mal meh :)

      Delete
  3. napisem cijeli komentar i onda mi ga debil od blogera pojede >.<
    moji su isto za vikend bili u gardalandu al su oni odusevljeni, doduse oni su i isli na te ludjacke adrenalinske vožnje, a meni muka samo što slušam priču kamoli da se idem vozit. za takve stvari il jesi il nisi, bar nisi morala potrošit svoje pare da skužiš da to nije tvoj tip zabave. a japanska puci je preslatka i sad hocu znat di idete dalje XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bio mi blog gladan ko i vlasnica haha nom nom :) Nema sanse da se ja popnem na te adrenalinske, neka hvala hahaha :D Al da, bar nisam išla na svoj račun pa ajd :)

      Delete
  4. Čarapice su preslatke i ja bih ih nosila zimi na japanke, po kući doduše :X
    Šalica je predivna i baš mi je drago da si osvojila put u Gardaland. Ja sam bila tamo prije 17 godina i bila sam oduševljena. Otišla bih opet, ovaj put s mužem, ali nikako da to dođe na red.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam inače poznata po deranju sokni, mislim da ću ove čuvati negdje jer ako ih nosim, samo je pitanje vremena kad bi mi iskočio "krumpir" :)

      Delete
  5. Prvi pozdrav :) Danas sam se prvog puta ovdje ušunjala. I gle čuda, i u braku ljudi žive punim plućima. Šolja je odlična, a stvari iz Japana bih ti najradije pokrala. Super sladak blog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ne dam! xD Dobrodošla na moj blog, nadam se da ćeš se zabaviti :D Sad se idem i ja prvi put ušuljat na tvoj :)

      Delete
    2. To! Ei hvala, osjećam se kao domaća već. I bravo za biljčice! :) Bit ću tu i u budućnosti.

      Delete
  6. Super slicice! Jednom sam bila u Gardalandu i sad kad sam vidjela sliku onih šalica sto se vrte ko lude, bas sam se slatko nasmijala :D e, od svih mogucih voznji, vlakova smrti itd. te salice su katastrofa : D dotukle su me, ne preporucam nikom : D
    Super je blog, klikam follow, pozz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E bas to, izgleda kjut na prvu al kad se to sve stalo vrtit jedno oko drugog, neka hvala :)

      Delete
  7. Super slicice! Jednom sam bila u Gardalandu i sad kad sam vidjela sliku onih šalica sto se vrte ko lude, bas sam se slatko nasmijala :D e, od svih mogucih voznji, vlakova smrti itd. te salice su katastrofa : D dotukle su me, ne preporucam nikom : D
    Super je blog, klikam follow, pozz :)

    ReplyDelete