10 February, 2016

The Sims 4 - Intro

Igram Simse od kada se pojavila prva verzija. Bilo je to davne 2000-e i grafika mi se činila wau xD


Zakačila sam se odmah na zidanje i slaganje interijera i od tada me drži :) Na žalost, moja prva obitelj u prvim Simsima je završila neslavno - obitelj: mama, tata, sin i beba. Sinu sam kupila hrčka koji ga je potom ugrizao. Nakon par dana svi u obitelji su počeli kašljucati i poumirali. Zatim je došao social worker i pokupio mi bebu i to je bio the end. Iza toga sam otkrila cheatove i koristim ih od tad :) Fuck it, još uvijek imam traume od tog hrčka.

Nakon toga stigli su Simsi 2 a potom i Sims 3 koje sam sve redom igrala. The Sims 3 je bio open world i na kraju sam ga natrpala s toliko custom namještaja i odjeće i šminke da mi se na laptopu palio pol sata. Simse 4 sam odbijala iz principa jer nisu open world kao trojka, više liče na upgrejdanu dvojku, pa sam mislila da će biti meh. Kada mi je već zbilja dodijalo otvarati igru dva sata (koja je uz to često i crashirala) instalirala sam četvorku na komp i nakon prvobitnog navikavanja, odmah se zakačila. Laptop mi je neki dan riknuo tako da na sreću i dalje imam gdje igrati moje Simsonje :)

Kako sam oduvijek više voljela zidati i slagati namještaj nego samo igrati Simse, u ovih par mjeseci koliko ih igram već sam na četvrtoj generaciji. Kod mene to ide - nazidam kuću, napravim simse, oni dobiju djecu, dijete odraste, iselim jedno dijete koje mi se najviše svidi i nastavim krug :)

Tako da vam sad planiram donijeti niz postova o mojim sim obiteljima, kućicama i glupostima koje oni rade. Prvih par obitelji nisam puno slikala pa nemam previše slika, pa ću do kasnijih generacija malo ubrzati.

Pa da vidimo - bila jednom jedna simica, nazvala sam ju Una :)


Una je živjela u eksperimentalnoj kući dok sam još "učila" kako zidati u ovom nastavku. 


Uživala je u solo životu..


A onda se pojavio macan :)


Jedna stvar je vodila k drugoj.. 



I tako su se vjenčali :) Kada je dan kasnije muž-sim otišao na posao, Una je odlučila WooHoo-at sa nekim penzionerom, ali ono što ja nisam znala je da Elder generacija u četvorci može umrijeti od previše WooHoo-anja xD



Smrt vas u ovom nastavku nalazi na tabletu, kao što vidite :) Nakon te nesretne afere, Una je postala vjerna simica i jednog dana (trećeg..trećeg dana nakon što je upoznala muža, vjenčala se i prevarila ga) stigla je radosna vijest..


Rezultat radosne vijesti je Zelena (ne sjećam se imena više jer ih dajem random)



koja je svog muža upoznala tako što je ležao pred kućom i promatrao oblake sa našom spremačicom :) 


Potpuno ju je osvojio kad se elegantno onesvijestio u našoj kupaoni..


Naravno malo joke, malo hug, malo flirt i vjenčali se :) Zelena se zaposlila kao doktor..


.. a u slobodno vrijeme se bavila masažom (wink wink Zuba :)


Pošto sam im tu već triput proširila kuću i bilo mi je previše zezat se sa 4 sima, odlučila sam Zelenu i muža odseliti u novu kuću. (klik za veću sliku)



Iz nekog razloga su mi sve prve kuće bile crvene.. Zelena i muž su odlučili posvojiti curicu, nazovimo ju Plava. Nisam ju slikala kad je bila mala već tek kad je Zelena opet ostala trudna.




Dobili su blizance..



Nazidali su novu kuću.. (klik)


.. na pratiju za useljenje mi je netko ostavio pečeno pile na polici..


Blizanci su narasli..


..a meni se ne da igrati sa toliko simova, pa je Plava odlučila da je gužva too much za nju i odselila se :)



S njom sam tek počela redovito fotkati, a njene avanture donosim u nekom idućem postu o Simsonjama :) Nadam se da vam je ovaj post bio zanimljiv i možda nekog inspirira na zidanje i zezanciju sa Simsima :)

10 comments:

  1. wat d fak XD vidim tko je bio pocetna inspiracija, a fascinaciju s dedekima ocito jos moram razumjet, cekam daljnje postove za pojasnjenje XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaki četvrti mi je crveni fkors xD Ubih dedeka, nisam ja kriva xD U ovim simsima čim mal flirtaš oni sami odu na woohoo O_o

      Delete
  2. Ajme! Ne mogu vjerovati da je još netko zaluđen Simsima hahaha :D
    Jako dugo sam igrala tricu, ali nekako mi je vremenom dosadila.. imala sam i neku verziju dvice, neki napušteni otok, tako nešto. Ta verzija mi je odlična bila, i onda mi se odjednom izbrisala pa sam bila prisiljena instalirati treći dio :D
    Sad si me baš zaintrigirala ovim zadnjim, morat ću ga skinuti :)
    I btw, uvijek sam mrzila kad bi mi netko hranu ostavljao po nekim random policama, u spavaćoj sobi na primjer :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo da te upozorim, u četvorci su spremači/ce bezveze, sama ćeš morat kupiti piletinu s polica xD

      Delete
  3. Nikada nisam bila fan nekih igrica, izuzev tetrisa hahaha, ali baš mi je prefora čitati kroz kakve sve situacije prolaze tvoji likovi. Btw. zelena je koka po mom guštu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ovima sam se tek učila kak se šta radi, od Plave kreću ludorije xD

      Delete
  4. simsi su mi i dalje tiha patnja. damn you linux, zašto nisi windows bez da jesi?! :P
    daj još toga, da preko tebe živim. btw, una i muž uopće ne liče na nekog koga obje znamo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, da... volim gledat ovu ženu kako gradi https://www.youtube.com/channel/UC883IVbvcI7SPx8kffHjWxw

      Delete
    2. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna xD Ima hrpa videa i tutorijala na youtube-u, gledala sam na početku kad nisam znala kak se neke stvari rade :D Prokl Linux xD

      Delete
  5. Eh još ih ljudi vole :)

    Moram nekako osloboditi memoriju, pa da ga opet instaliram... Jedino me iritara sto nije open world.. Volim kad mi džogiraju gradom.. :)
    Mrzim napuštsti kuću zbog tih loading screen-ova.
    Od TSR-a sam totalni zavisnik.

    Jedva čekam dalje avanture :)

    ReplyDelete