07 May, 2012

Sivi Dan Se Sivi

Jutros nas je dočekalo sivo nebo i kiša. Uživancija je slušati kapi kako lupaju po krovnim prozorima dok polako ispijam prvu jutarnju šalicu kapućina.

Trknula sam fotknuti jednu slikicu za blog. Dok sam ju prebacila i smanjila počeo je puhati vjetar.


Ne izgleda li ova rasprsnuta kap kao minijaturni vatromet? :)

Ima nešto čarobno u kiši, poželim uzeti svoj veliki žuti kišobran i otići u šetnju. Jesam li ikada spomenula kako obožavam jesen i kako mi je to najdraže godišnje doba? Ako nisam - sad jesam :) Meni srce puno kada se drveće počne žutiti i zlatiti i kad nakon ljetnih žega napokon možemo reći - brrr baš je danas zahladilo. A tek prve jesenjske kiše.. Ah.. No, taj post ostavljam za jesen jer kad me pukne prvi jesenski vrbopuc vjerojatno će biti 10ak postova na tu temu :)

Nego vratimo se na današnju kišu. Evo je pljušti. Zvuk totalno romatičan i sjetan. Kao ona kompilacija The Natural Sounds of the Wilderness koju si ponekad pustim kada radim nešto uz što mi mjuza smeta. Kad ono - tr tr tr tok tok tok. Koji vrag? Opet lupa - tr tr trrrrr tok tok tok.. Provirim kroz prozor radne sobe (koja gleda na naš balkon i balkone ispod) kad ono kod susjeda na prvom katu se neka plastična ploča ili što li kotrlja vamo tamo po tom balkonu i lupa o sav drlog koji im stoji vani.



Inače su nam susjedi ispod jaaako neuredni. Mi imamo najmanji balkon od svih jer smo na vrhu pa zbog kosog krova nije stao drugi balkon s druge strane zgrade kakav imaju svi ispod nas.

Prvi kat ima balkon/terasu oko 2 zida čak, drugi imaju jedan dugačak s jedne strane i mali kakav je naš s druge i na kraju smo mi s malim balkonom ali najurednijim.

Susjed ispod nas koristi balkon za odlaganje smeća i drloga. Prvo je na njega stavio jedan onaj ormar sa zipom u sredini, platneni, koji se u zadnjih dvije godine toliko raspao da je ostala samo metalna konstrukcija i malo platna pri dnu - a unutra hrpa smeća.

Ovi sa balkonom oko cijele zgrade imaju naviku ostaviti razbijenu bocu, smeće, ostatke hrane i sl po terasi (jer njihov je balkon u biti terasa i duži i širi je od našeg) po par tjedana i više.

Prvo sam mislila kud mi nismo uhvatili stan ispod (koji se prodavao kad i naš ali ga je lik ranije rezervirao) pa bi i mi imali veći balkon ali sad gledajući kako su neuredni mislim da bih se samo živcirala kad bi nam padalo njihovo smeće po glavi. Plus, taj isti susjed s ormarom ima naviku usisavati nakon 22h, valjda štedi struju. I to ne jednom, usisava svaka 2 dana ali od 22 nadalje. U zadnje vrijeme pola 12 mu je IN.

No vratimo se na temu, sad mi njihova neurednost uništava romantiku, umjesto da slušam kapi kiše slušam plastiku kako leti po balkonu. Eh, evo dok ja kukam, odletila plastika kod susjedna u dvorište - napokon mir :)

Uz ovo vrijeme mi totalno paše Vast pa vas ostavljam da uživate u kišnom danu uz njihove zvuke, bez neurednih susjeda nadam se :)

23 comments:

  1. i ja volim kišu. jutros me probudila lupanjem po prozorima i roletama.kiša smiruje.

    ReplyDelete
  2. Ja je volim kada sam u kući i ne moram nigdje ići i riskirati da me neki kreten u autu uprska :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf to se slažem - prije kad sam išla na posao morala sam proći jedno raskrižje gdje je cesta bila tak nekak ofucana da je uvijek bila ogromna lokva - bilo je kao na lutriji dobiti ako prođeš bez da te netko uprska X_x

      Delete
  3. i ja je volim kad nikamo ne moram iz kuće. A to danas nije slučaj :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fak, nadam se da si suha stigla na odredište :)

      Delete
  4. Kod mene je čitavu noć padala kiša, tada mi je najdraže spavati :))

    ReplyDelete
  5. Do nas jos stigla nije (a i nece, nadamo se)
    A o komsijama mogu romane da pisem :))

    ReplyDelete
  6. Nesto kao malo pada...
    Zivjele nase divne komsije! :S

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komšije rulaju :D Ma još su naši i ok kakvih ima, njihov balkon je ipak njihova sramota :)

      Delete
  7. Kiša je super, dok si u krevetu, fino ušuškan, toplo ti je...ali kada moraš voziti 40 km do Zagreba po autoputu, pa onda po ZG ulicama (a svi su živčani i kaos je na cesti), pa onda još pješačiti, cipele pune vode ( a šatro ne bi trebale promočiti), iz čarapa se cijedi, he onda mi kiša baš i nije neki fernd :)

    P3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auf slažem se xD Meni je divna kad ja radim od doma :D hehe

      Delete
  8. Kao sto kaze scarlett kisa je divna za spavanje i ususkaanje :) znam da ces izvuci najboje iz nje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^_^ ma nikad nije loše vrijeme za spavanac xD Samo da je više vremena :)

      Delete
  9. Takođe obožavam jesen! :) Zaista je lijep doživljaj ispijati kafu dok kiša lagano pada. Spavanje mi se tada čini kao gubljenje vremena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina, najbolje guštati uz kapi kiše :)

      Delete
  10. Također volim kišu, spavati uz nju, prvi miris nakon kiše - ali jedino ako ne moram ići negdje. Mrzim ispunjavati obveze ako pada kiša :D Sva sam luda onda.
    I ovo za susjede :O Pa ja ne bih mogla na kraj izaći s njima. Usisvati iz 22 sata, odlagati smeće... :S

    ReplyDelete
  11. OBOŽAVAM kišu. OBOŽAVAM jesen. susjede ne volim po defaultu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad stigne jesen ti i ja ćemo ovako

      http://i.saucesome.net/1Ts.gif

      dok lišće pada xD hehe

      Delete
  12. Ja volim kišu kad nije hladno. I većinom kad sam kući. I kad brzo zasija sunce poslije. Sunčana sam inače :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ljetne kiše su zakon :) Ali ja ne mogu odoljeti ni onim prvim jesenskim. Uglavnom volim kišu kad se vide oblaci onak sivi i debeli - kada je cijelo nebo sivo i monotono to ne volim.

      Delete