18 May, 2012

Waiting

Ok kao prvo zaključila sam da bih se zbilja trebala učlaniti u knjižnicu. Dok sam radila imala sam naviku kupovati sve knjige koje bi mi se svidjele ali stvar je bila da i onda nisam kupovala ništa hrvatsko jer, ako ste skužili po knjižarama, knjiga na engleskom košta 50kn a bilo kakva hrvatska knjiga u mekom uvezu je 150 -.-'

Nije ni čudo da kada pričam mi prvo padne na pamet izraz na engleskom a tek onda na hrvatskom pa si zvučim kao da se preseravam kad se ne mogu sjetiti neke riječi na hrv ali mogu na eng :D Tako da u nedostatku love i hrvatskog jezika u mozgu - potrebna mi je knjižnica da si posudim sve one knjige koje inače koštaju 150kn+.



Plus, nezgodna kod kupovanja knjiga je što, ako ju niste ranije pročitali, može ispasti odlična ali i sranje. Tako sam završila sa par bljak knjiga ali dobro, svatko mora imati par bljak knjiga da istaknu one koje su super :)

Nemam pojma koliko košta članarina u knjižnicama sada niti gdje mi je najbliža. Nisam član od kad sam počela raditi a prije toga sam bila u maloj seoskoj knjižnici gdje nedaj bože da dvije osobe uđu u isti red, moraš čekati da ona prva osoba izađe da bi mogao van koliko su usko police bile.

Nego - danas mi dolazi buraz u goste, jej :) Najavio se jučer u 22h xD Nije ni znao da ide za Zg kad ono :) Vozi mog drugog buraza do njegove firme pa da svrati. Tako da se ja nakon ovog kratkog posta (i irish cream cappuccina) bacam na moje čuvene kiflice sa hrenovkama.


Slika pokojnih kiflica koje su dale život za dom :)

Noćas sam sanjala da sam opljačkala neke mafijaše i da moja ekipa bježi kroz neku šumicu i taman smo stigli do pruge kad su nas opkolili ali baš tada je prolazio vlak pa sam ja uskočila. Nešto kao Mr Bean u Rat Race-u :D


Scena negdje na 0:32 :D

Uglavnom spasih se, a sad se bacam na kiflice :D Kissy Kissy ;))

20 comments:

  1. trenutačno sam se sva zaslinila kad sam vidjela kiflice :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha a zbilja i jesu za zasliniti :D Ove su opet nestale prije nego sam ih uspjela fotkati :D

      Delete
  2. Kiflice!! Mislim da budem mamu nagovorila da sa za vikend baci na pečenje, jer ak ja krenem, budem spalila kuhinju :)
    Članarina u knjižnicama se kreće oko 50kn, nije strašno

    P3

    ReplyDelete
  3. I ja imam momente kad se prvo setim reci na engleskom,pa tek onda na srpskom. Pa onda ne znam da li da precutim i da ispadnem glupa jer ne mogu da se setim reci na svom jeziku ili da je kazem na engleskom i da ispadne da se proseravam. ;)
    Uf,kiflice mnogo dobro izgledaju,sad bih jela tako nesto. :)

    ReplyDelete
  4. Fakat istina. Ne sjecam se kada sam zadnji put procitala knjigu na bosanskom. Kao sto i sama kazes...poceh razmisljati ne engleskom. XD
    Obicno ne budem gladna u ovo doba dana, ali kad vidjeh kiflice...omnomnom! :3

    ReplyDelete
  5. Hej u Zagrebu si, knjižnica ima sigurno na sve strane!
    I daj jednom recept za kiflice. Danas sam napravila onaj kuglof kod cura s Cinnamon & white chocolate, probala bih i to tvoje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budem fotkala idući put kad budem pravila (što će biti u petak) pa će iza toga biti recept :)

      Delete
  6. Preporučam e-reader, mene je moj potaknuo na čitanje nakon jaaaako dugačke stanke. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf ja baš ne volim e-knjige, meni mora imati stranice i šuškati :D

      Delete
  7. knjižnice su super stvar. jako jako rijetko kupujem knjige, i to neke koje baš često poželim pročitati. ovako, imam širok izbor, ponovo podižem ono što mi dođe da opet čitam, i zadovoljna sam. godišnja članarina u mojoj knjižnici je 30 kuna. to zaista nije puno

    ReplyDelete
  8. Kiflice izgledaju preprefino...

    ReplyDelete
  9. E ovako, ide jedan verovatno duži komentar :D Otkrih tvoj blog jutros :D I sad sam prestala sa čitanjem (naravno uz pauze za klopu i svašta nešto), jer sam krenula od početka i evo stala kod kraja marta :D Retko koji blog dobije tu čast da ga isčitam od početka, a pritom ga isčitam kao da imam bipolarni poremećaj, od smejanja na glas sa samom sobom (i predsobljem) do suza u očima zbog prisećanja na neka vremena... Sad moram da stanem sa čitanjem (ali sam zapamtila gde sam stala), da se ne bih uspavala ujutru, pa da me moj Dragi čeka :D I da, kiflice izgledaju savršeno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajme svaka čast na čitanju, ovo mi je zbilja kompliment ^_^ A postovi i jesu bi-polarni, jedan dan hepi jedan neki nadrkan xD Kao uostalom i mi žene hehe :))

      Delete
  10. Hahahahhahah..i ja sam ti ista. U 99% slučajeva se neću sjetiti riječi na bosanskom već na engleskom i onda me ljudi gledaju kao da sam pala s Marsa. Sreća samo da imam i prijateljicu s istim "problemom" pa se tada samo nasmijemo i nastavimo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Još gore što pola fora iz serija i filmova su isto fora jedino ako ih kažeš na engleskom, pa na kraju na hrv pričam kao pračovjek ono - ja, hrana, daj :D

      Delete
  11. ja sta da ti kazem, meni je engleski i engleska knjizevnost profesionalna deformacija (citaj:filoloski fakultet). a i ja sam tako jednog dana shvatila, a da, postoje i biblioteke, iako sam bila uclanjena celu srednju i osnovnu. odjednom fakultet i novi grad, sve u kopirnicama, pa onda posao, knjizare, knjizare, sajam... i zaboravila sam da biblioteke uopste postoje.
    a pravo da ti kazem i knjige se gomilaju, treba to se seliti...
    blago bati za kiflice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam član postala s 5 godina u našoj doma i sve do kraja srednje bila dok nisam počela raditi - onda sam počela kupovati :D Sada će biti - back to knjižnica :)

      Delete
  12. najbliža knjižnica ti je vodovodna ili kustošija, učlanjenje 50 kuna, i ta ti iskaznica vrijedi u svakoj knjižnici grada zagreba. članarina je za godinu dana. eto. sva znam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam sad čekirala tu na Kustošiji, ta mi je taman blizu :) 50 kn uopće nije puno, biti će čitanja sad :D

      Delete
  13. Ja ne bi mogla funkcionirati bez knjižnice, obožavam je i stalno posuđujem knjige. Volim ih i kupovati i polako gradim svoju kućnu biblioteku, ali mi je nekako najdraže čitati knjige iz knjižnice, ima mi nešto posebno u tome :)

    ReplyDelete