07 November, 2013

Tiny Kitchen Haul

Meni draga blogerica sa bloga Art On My Way mi u zadnje vrijeme samo zazubice radi. Te posta di ovo kupiti za kuhinju, te posta di ono kupiti za kuhanje :) Ne misli ona kako je plaća mala a mjesec dug :)) Šalu na stranu, jučer nas je obavijestila kako će u Lidlu biti akcija na kuhinjske kolačo-pekačke stvarčice i dekoracije. Svašta nešta sa Lidlove stranice mi je izmamilo moždane slince i poželjeh se malo razbacati i kupiti puno toga. Taman je plaća sjela, ne može bolje.

Kad ono u Lidlu - razočaranje. Akcija je počela danas, ja sam došla danas nakon posla i onaj mali dio koji su odvojili za sve te dekoracije je bio - prazan. Ostalo je još nešto sitno pa sam od silnog planiranja što ću sve dovući kući došla s ovim mini haul-om.



Vjerujem da većinu nas starijih od 25 ove arome bacaju u djetinjstvo kada su naše mame i bake nabavljale te arome iz Njemačke i Mađarske i pomno ih čuvale u staklenkama među ostalim sitnicama za pečenje kolača. Mislim da sam ih više iz nostalgije uzela nego iz koristi - ponekad mi se čini da se stvarno pretvaram u moju staru, bar što se kuhinjskih stvari tiče :) Tu su i dvije table čokolade za kuhanje jer domaćica bez bar dvije čokolade za kuhanje u špajzu nije prava domaćica (bar pred blagdane :)



Anis sam htjela kupiti u komadu ali je bio rasprodan. Ostali su samo klinčići a njih već imam. Čokoladne mrvice sam isto uzela neplanski već više ono - ajd kad su već tu ću ih uzeti.



Nisam nikada pravila cake pops pa kad sam ugledala mix (a ja kao zauzeta poslovna žena nemam uvijek vremena za mučkanje pa volim mixeve) sam ga morala uzeti. Mogla bih napraviti cijeli jedan post o tome kad ih budem prvi puta pravila. Možda za vikend :) Da vidimo kakva će to katastrofa ispasti :)



Htjela sam sprinkles u obliku pahuljica ali ove, uz jedan paketić u kojem su bile zvjezdice i dva u kojima su bila slova, su bile jedine ostale pa rekoh ajde. Imaju sitne boriće unutra pa je barem malo blagdanski iako mi ove boje sve skupa ne djeluju previše veselo. Možda izdvojim boriće kad budem pravila neke blagdanske muffine :)

Jedinu stvarno korisnu stvar koju sam kupila, a koja se vidi na prvoj slici ispod svih stvari, je silikonska podloga na kojoj se mijesi. Dosta je velika a je li praktična, javim nakon što ju budem koristila. Teoretski se može i izrezati pa da služi kao podloga tortama i kolačima kada ih pečete ali meni je potrebna da ne moram cijelu radnu ploču umuljat (i ribati) svaki put kad nešto pečem što zahtjeva valjanje.

Za kraj sam se malo počastila :)



Jer tko je vidio otići u Lidl i kupiti samo ono što ti zbilja treba :) Eto kako je moj mali shopping, koji je započeo kao fail ipak ispao ok na kraju. Idući put kad bude akcija morat ću ustati u 5 ujutro i kampirati pred Lidlom da se domognem onih kjut šećernih bubamara koje su mi bile na listi. Za sad se moram zadovoljiti kockicom čokolade..i još jednom..i još samo ovom i onda zbilja više ni jednu neću..nda :)

7 comments:

  1. Draga, ja sve tvoje postove volim i s užitkom ih čitam ali ovaj mi je jedan od dražih, jer ipak sam se cijeli dan veselila vidjeti što si uzela :*.
    Inače, barem kod nas, mislim da nadopunjuju police u Lidlu i kad su te akcije, tako da možda još koji dan što uhvatiš. Bila sam već par puta u Lidlu navečer pred zatvaranje i onda kad bi htjela kupiti voće naravno da ga nije bilo, bar ne lijepog i svježeg, vjerojatno navečer već ne pune.. pa tako valjda rade i s tim dijelom gdje su stvarčice iz kataloga :). Tako da slobodno pogledaj ako budeš još koji dan u blizini, možda nađeš još što.. nikad se ne zna :).
    A sad da prokomentiram - divne si stvarčice pokupovala! Baš mi je drago da si našla silikonsku podlogu i da ti je dobra veličina, jer znam da si ju htjela i trebala. Ne znam da li sam ti rekla jer već ne znam što gdje napišem i objavim, i ja sam ju kupila tj. dobila ju od dragog, a on ju je kupio u Sparu u Areni u Zg jer sam slučajno naletjela na nju a bila mi je super veličina.. i onda ko za inat svugdje počeli dobivati te podloge hehe.. sad imam jednu ljubičastu iz Kauflanda i tu crvenu iz Spara ali čini mi se da ova ljubičasta nije toliko dobra.. i piše inače da je ta iz Kauflanda za pećenje a ne za valjanje tijesta pa mi nije jasno kak da to stavim u pećnicu? Ipak je dosta veliko :). Eto sad sam se opet raspisala o podlogama, ali baš mi je drago da si i ti uspjela nabaviti svoju! Nadam se da će te služiti i da ćemo gledati receptiće na blogu :). Ipak ju moramo vidjeti i u akciji :))). E da, i nije mi jasno kak se može rezati? I obavezno javi da li je praktična :)
    Oprosti što ti radim zazubice ali vjeruj i sebi ih radim.. a meni ni plaća više ne sjeda pa sam još u goroj situaciji.. vidiš da su u firmi znali kad moraju uplatiti novčiće? došli su ko naručeni :)
    Arome i mene bacaju u djetinjstvo, baš mi se sviđa to što u Lidlu često bude tako nekih proizvoda kojih čak više ni nema a oni ih u svojim tjednim akcijama ponude.. mislim, ne moram ni govoriti da volim Lidl ne? :))
    Znam da su bili ti neki božićni začini, anis, klinčići i još nešto je bilo ne mogu se sad sjetit.. vjerovala ili ne ja to nisam još probala.. bar mislim.. pa ne znam kakvog je to okusa i za što se točno koriste? A zvuče mi primamljivo!
    Što se tiče mixa za cake popse - članak je obavezan, baš me zanima kako taj set izgleda, ni ja ih još nisam radila :) Što si sve dobila unutra, ako si zavirila, neku smjesu i posipe za dekoraciju?
    Meni se sviđaju ti blagdanski sprinklesi koje si uzela, baš za božićne kolačiće :)
    Što se tiče kjut šećernih bubamarica - imam ih! Ipak sam i ja nešto kupila, tj. dobila. Dragi je primijetio da slinim hehehe po cijele dane pa me razveselio s par sitnica.. I u subotu ćemo vjerojatno još jednom do Lidla da nešto pogledamo pa ako budu te bubamarice još u ponudi onda ću ti ih kupiti i poslati pa da budeš happy.. ne znam kako će biti do subote ali ako budu ih imali - kupujem ti ih, časna riječ :))).
    E da, dragi je uzeo noževe neke, dvije zdjele za miksanje s poklopcima i ove čokoladne mrvice kakve si i ti uzela, sprinklese u obliku srčeka, te božićne poput tvojih i zvijezdice (jer su njemu te troje bile lijepe a pahuljica još nešto malo imam doma), i šećer na kraju - šećerne bubamarice. Veli on meni da mu žabice i medvjedići nisu baš bili nešto ali su mu se bubamarice dopale pa se veselim pećenju kolača.. joj tko će dočekat preseljenje :). I sad smo se dogovorili da u subotu odemo pogledati još neke kalupiće i možda još nešto uzmemo, vidjet ćemo što će još biti u ponudi odnosno što će ostati. Ajme, jesam se raspisala, ali znaš, s obzirom da ti radim zazubice, ovo mi je jedna od najdražih tema pa ga mogu brbljat sve u šesnaest. Odlične stvarčice si kupila, hvala što si odmah napisala i članak, jer tko bi čekao sutra <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morat ću i ja u još koji drugi Lidl pa možda i ulovim nešto, tko zna :) Podloga je isto crvena, a u uputama piše da ju se izreže škarama (i zato se ne smije ništa rezati na njoj ) i onda se stavi valjda na dno kalupa.

      Ni ja nisam nikada probala anis i baš sam na njega pikirala pa kad već nije bilo u cvijetu/komadu sam uzela taj u prahu pa ću saznati kakav je :)

      Zdjele za miksanje sam vidjela i totalno su fora i super mi je što imaju poklopce. Ja već imam dvije pa mi ne trebaju ali sam svejedno bacila oko xD

      Sam ti brbljaj, volim ja tebe čitati :) ♥♥♥

      Delete
  2. Pa nije ni malo toga, al ja ne pecem kolace pa ne znam, moram danas do lidla pa cu bas vidjet sto kod mene imaju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja pečem onak, tu i tamo, al sam hoarder što se tih stvari tiče haha :D

      Delete
  3. jao kakv je to smor kad odeš nešto ciljano da kupiš i sav se nekako pripremis da se raduješ a ono šipak. ali ipak si kupila svašta-nešto zanimljivo, meni su se iskreno najviše dopale božićne dekoracije mada kada si spomenula pahuljice bilo je ono kao aaaaaa što toga nije bilo :) ja sam totalno luda za kolačima i skroz sam se nasmejala na onu: da domaćica nije prava ako nema barem dve čokolade u špajzu :) i mene svakave arome i sitne dekoracije za kolače podsećaju na detinjstvo :)
    nadam se da će te kap'ćino i čokolada oraspoložiti :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bome jesu, al da, najžalije mi za te pahuljice. Sad sam pronašla da ima na ebay-u za kupiti isto ali su dosta skupi a s obzirom koliko često pečem išta ne isplati mi se. Samo mogu sliniti :)

      Delete
  4. Sjooo Misty! Pa kad dolazi nova kolekcija u Lidl to trebaš od 4 kampirati i biti spremna prljavo igrati - laktariti babe, podmetati noge invalidima i tako to... Ili su mi tako bar rekli.

    ReplyDelete