17 July, 2014

Muke S Poklopcima

Danas sam nabrzaka napravila jedan DIY projektić. Stojim ja tako kraj šporeta i čekam da mi se kokice počnu peći (one u zdjeli, ne u mikrovalnoj) i pogled mi padne na otvoreni ormarić u kojem mi stoje tanjuri i zdjelice sa poklopcima.


Ok priznajem, poklopci su bili na sve strane, sjetila sam se slikati kada sam već sve napravila. Uglavnom, padne mi pogled na policu u ormariću i na taj kaos koji sam slagala već sto puta (da liči na sliku gore) i odjednom mi sine super ideja. Već prije sam gledala razne načine da organiziram poklopce jer ih imam na sve strane i jedino što sam našla su one ideje koje uključuju šarafljenje stvari na vrata ormarića iznutra. Malo mi nije jasno ne bi li pri tome šaraf izbio s vanjske strane vrata ormarića pa se još nisam okušala u tome.

Kuhinja mi je bila skupa i ne planiram uništiti vrata samo zato da bih stavila tri poklopca na njih a posebno ne ove male lagane poklopce. Gledam ja tako i padne mi na pamet ovo!

Potreban materijal:


Traka za poklone (jer je čvrsta a Puci je pojela klupko konca koje sam imala), škare za rezuckanje i štipaljke za veš. Ove su male i imaju rupicu u drškici. Mislim da sam ih kupila ili u Ofertisimi ili u Emezeti, uglavnom jeftine neke.

Rezultat pet minuta kasnije:


Trakice sam provukla kroz rupicu na štipaljci i zavezala oko nosača police.


Voilà! I to je to! Poklopčići su lako dostupni, polica malo urednija a element u jednom komadu. Ideja mi je u biti sinula od ranije realizirane ideje a to je ovo (na istom elementu, izvana) :


Ova štipaljka mi služi za


kada isprobavam novi recept i dok još nije upisan u moju bilježnicu s receptima a u međuvremenu za


vješanje krpa koje su u upotrebi ili dok se suše prije nego ih bacam u košaru za prljavi veš. Nove uglavnom stavim na ručkicu od pečnice a o ove koje vise brišem ruke ili što mi već treba jer su mi ovako lakše dostupne.

I za kraj, cijeli ovaj DIY projektić mi je trajao koliko je trebalo da mi se kokice ispeku. Evo slika ukoliko trebate dokaz :)


Bon appétit!

10 comments:

  1. baš dobra ideja! drago mi je da si češće na blogu :)

    ReplyDelete
  2. Odlična ideja. Bacam se na posao :)

    ReplyDelete
  3. bome super ideja, definitivno nece vise bit poklopaca posvuda, super mi je i stipalica za recepte :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bar za ove male je dobra, s onim velikima od zdijela još muku mučim :)

      Delete
  4. Hehe, odlična ideja. Slučajno naletjeh ovdje kada sam guglala wreck this journal :) Na kraju sam ostala satima i čitala postove :D

    ciao

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volim kad sam nečija isprika za zabušavanje xD Hvala na čitanju, bacila sam oko na tvoj blog, očekujem nove postove :)

      Delete