16 March, 2015

Balkon & Sitne Ideje

Znate i sami koliko ja uživam u organizaciji stvarčica u mom stanu - danas sam imala priliku dovesti balkon u red. Kada smo imali Puci balkon smo jako malo koristili jer je mala beštija voljela balansirati na rubu ograde i zadavati mi mini srčane udare kada bi se njihala kao da će pasti pa smo balkon i kafenisanje na istom totalno zapustili. Postao je jedna od mojih noćnih mora - mjesto za odlaganje svega i svačega.

Već dugo vremena sam gledala jednu zgodnu poličicu za balkon i jučer sam odlučila - idemo ju kupiti! Prvotno je plan bio uzeti onu s tri police ali na kraju sam kupila sa četiri. Normalno, nije stala u auto u kutiji pa smo ju morali raspakirati na sred parkirališta i ugurati u dijelovima u auto. Nema toga što moj organizacijski skill neće uspjeti ugurati u taj naš mali auto!

Usput sam si kupila i set novih ručnika - crne za mene, plave za muža i minijaturne zelene za kuhinju. Eto, da znate :)

Raspakirana polica i ručnici koji su čekali pranje u vrećici :) 

Balkon nam je bio u totalnom neredu prije..


... ali zahvaljujući mojim spretnim rukama, uskoro je sve došlo na svoje mjesto :) 


Ta daaaa!
Danas sam kupila hrpu sjemenja pa planiram nešto i posaditi u ove silne nesparene kaliće da zazelenim naš mali balkon i napravim si bašćicu :) 

Znate li onaj feeling kad vam padne neka ideja na pamet i zapitate se kako se ranije niste toga sjetili? Imala sam i taj moment danas. Kupila sam si pleteni cvijet za ulazna vrata (uvijek stavim da mi nešto tamo visi ali nisam do sada imala ništa proljetno) a kako je bio težak sumnjala sam da će ga selotep koji inače drži moje visuljke (haha ;) držati.


I onda mi je sinulo - pošto ulazna vrata ne želim bušiti jednostavno sam na njih s unutrašnje strane pri vrhu zalijepila jednu od onih samoljepivih minijaturnih vješalica - naopačke!


Na cvjetiću sam promijenila trakicu (prva mi je bila prekratka), dodala trakicu s drvenim cvjetastim perlicama na kraju i objesila na kukicu tako da je zakačeno iznutra a visi s vanjske strane. Evo rezultata!


Moja vrata su spremna za proljeće, balkon za kave, samo još da se pojave oni pravi topli proljetni dani!

Za kraj, danas možete pogledati moj suradnički post kod Zube kojoj se zahvaljujem što me ugostila! :)

11 comments:

  1. Ova polica je predobraaaaaaaaaaa!!! Ja bih to u sobu. XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inače, piše da je za vrt ali zašto ne :) Kad postoje oni kreveti od tog crnog metala, može i ovo u sobu :)

      Delete
  2. ti si baš kreativna!
    super mi je ideja za cvjetić na vratima. i sjećam se balkona i i avanture s Puci koja se jednom strmopiz...skočila s balkona, pa ste ju našli kod susjeda, ako se ne varam...
    i sviđa mi balkon. bit će tamo pravi vrt :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. da,da to je kad je roknula s balkona, tad nismo bili vani al nakon tog kad god smo izašli ona se šetala po rubu ograde i svako malo se kao okliznula ko da će past pa više ni nismo išli van. Mislio bi čovjek naućit će kad jednom rokne dolje a ono šipak :) Budem slikala i kad zazeleni, kupila sam cherry rajčice i paprike i neko cvijeće, pa ćemo vidjeti što uspije :)

      Delete
  3. Balkoooon! Meni su balkoni najdrazi dio stambenog prostora i na moju veliku zalost zivim zivot bez balkona. Tuge moje. Inace, polica je presavrsena! Od kud je ak se smije znati :D
    Skidam kapu za snalazljivost na vratima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polica je iz Emmezete. Žao mi je što nemaš balkon, ja nakon 25 godina života u kući s ogromnim vrtom sam morala imat bar jedan kvadrat gdje mogu izaći malo na zrak :)

      Delete
  4. Joj baš je predivna polica!!! Koliko je koštala?!?!?? Balkoni su srećica!!! I fora s vratima je super genijalna! Ukrast ću ti to kad dođem na kavu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila je 500kn mislim, u Emmezeti kupljena. Ima i manja, s 3 police, za 400kn. Ne dam moj ukras s vrata, kupi si svoj :)

      Delete
  5. polica je bas super i lijep vam je balkonććićić :) dovoljno respektbilno mjesto da dodjem na kavu :P

    ReplyDelete