17 March, 2015

Beware Of What You Wish For


Mojoj mami bi danas bio 60-i rođendan. Zbog toga i je naslov - uvijek je govorila kako ne želi da ju se jednog dana zove bakom niti da ostari i bude baba. Ja se nadam da ću ja jednog dana biti baba i da će moj D biti stari djed, da budemo onaj par koji se i sa 70 drži za ruke i da nas klinci gledaju i govore aww. Vjerojatno neću biti ona baba sa maramom i u crnom (kao što sam već navela kod Zube u gostovanju, prije ću izgledati kao ludi hippie) ali želim vidjeti kako ću izgledati stara i naborana :)

Kako sam daleko od Čepina, danas planiram skočiti na Mirogoj i zapaliti svijeću na grobu D-ove rodbine za sve koji su preminuli. Neki jako rano, neki kasno, ali svi nam nedostaju na svoj način.

Ipak, neku pozitivu izvlačim i iz mamine smrti - inače kad bih dolazila doma ona je vodila glavnu riječ a stari bi uglavnom malo popričao i otišao pred tv. Od kad je umrla sve više i više pričam s njim i upoznajem ga kao osobu - nije to više samo tata koji je tu kad god ga trebaš već netko od kog sam naslijedila toliko puno a da nisam ni znala. Financijsku odgovornost, ljubav prema violini, sviđaju nam se jednaki dirigenti i meksička mjuza, sto sitnica zbog kojeg ga vidim u novom svijetlu i još više volim. Sretna sam što ga imam i veselim se idućem odlasku doma za Uskrs i dugim razgovorima ujutro uz moju kavu i njegov zeleni čaj.

4 comments:

  1. Sretan rođendan mami, sigurno ima partej tamo gore :)))

    Ja se sa svojim tatom mogu podružiti tek ako se dugo vozim s njim u autu (što je rijetko ali najviše volim kad me vozi moj tata <3 ) ili kad mu idem nešto pomagati oko hranjenja životinja ili nešto kad sam doma, jer on uđe u kuću jesti i spavati i to je to. Da sam barem naslijedila njegovu marljivost!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sam i ja sa starim prije, vozili smo se skupa na posao pa bih znala sve novo što se dešava na poslu kod njega, al većinom je to tak bilo - razgovori o poslu i kablovima i slično :)

      Delete
  2. Ovo je baš lijepa priča. Sretan rođendan mami :) i baš dobar popravak odnosa s tatom :)

    ReplyDelete
  3. dobro je u neku ruku kad je svakome po zeljama, najgore je kad netko zapne u situaciji iz koje se nemoze izvuc

    ReplyDelete