31 March, 2015

Moja Prva Konzum Dostava

Zadnjih dva tjedna smo bez auta. Muž je imao prometnu, lik se spucao kamionom u njega. Na sreću on i kolega koji su bili u autu su ok, ali auto nije. Odvezli smo ga na popravak ali kako je pol auta razbijeno, popravak se odužio.

Kako nam je najbliža "prava" trgovina (ne one male u kojima je cijena duplo veća) 3km nizbrdo, tako ovih dana nismo išli u tjedni shopping namirnica i trošili zalihe. Kada smo spali na jednu hrenovku, dva jaja, tri feferona i pola staklenke hrena, odlučili smo se probati nešto što do sada nismo - online dostavu iz Konzuma.


Konzum nam je inače najveća i najbliža trgovina pa tamo često kupujemo. Kada nam se da, obilazimo sve redom trgovine u potrazi gdje nam što paše a kada ne, pokupimo sve u Konzumu i čekamo pola sata u redu da dođemo do blagajne. Kako nam je ovaj put trebalo sve živo a Konzum jedini ima dostavu, složili smo listu i naručili.

Moram vam priznati da su me iznenadili. Stranica za online kupnju mi je super, svaki dodani artikl se slaže na vašu šoping listu koju možete provjeriti u gornjem desnom uglu istog trena te vam ispod piše ukupna cijena da znate koliko još možete/trebate potrošiti. Dostava se plaća do 500kn, ali se smanjuje, tako da je s 300kn-20kn, 400kn-10kn itd. Na kraju kupovine imate napomene u kojima možete napisati ako nešto želite posebno spakirano i slično (npr mi smo napisali gdje nam je ulaz, jer nam dostavljači često odu na pogrešni i da nam pogledaju da jaja nisu polupana). Plaćati možete online ili prilikom dostave i to - keš ili kartica. Izaberete način (mi smo karticom) i odaberete vrijeme dostave i voila, to je to. Listu si možete i spremiti, tako da idući put ne morate tražiti sve artikle nanovo a one koji vam možda ne trebaju svaki put vrlo lako maknete s liste klikom na iksić.

Dostavljač je prilikom skupljanja naših proizvoda nazvao jer nekih artikala nije bilo, predložio neke druge sa istom ili sličnom cijenom, sve super. Došao je taman kad je trebao, donjeo na treći kat (bez lifta) sve četiri kutije (namirnice razvrstavaju - u jednu voće i povrće, u drugu konzerve, u treću ono za frižider...) bez da je pisnuo, bio je ful ljubazan i cijelo ono stajanje u redu koje inače ne volimo smo obavili u našoj kuhinji u roku od minute. Iako nam je zbog promjene nekih artikala račun bio malo ispod 500kn, dostava je bila besplatna jer je originalna narudžba bila preko.

Ja sam oduševljena i mislim da ovo neće biti zadnji put kako naručujem ovako. Pošto i inače imamo te "velike" šopinge koji uvijek budu oko 500tinjak kn, ovo mi totalno paše. Nema redova, nema vuknjarenja 6 vrećica do trećeg kata, ma milina.


Ova ideja mi je odlična i drago mi je da je napokon zaživjela kod nas. Pada mi hrpa ideja na pamet kad bi ovo bilo više nego korisno - ako imate baku koja živi sama, naručite joj i platite online sve namirnice i onda samo mora biti doma da ih dočeka. Ako imate malu djecu i ne da vam se stajati u redu s njima ili ste bolesni ili ste lijeni za nosit vrećice sami na treći kat bez lifta - savršeno!

Usput smo se i dobro nasmijali jer smo pogrešno naručili banane - htjeli smo 1kg a stavili jednu bananu! :) Pa smo ju bratski podijelili :) Mogu mislit kak se i ovaj koji je to skupljao tamo nasmijao, sve po kilu i jedna banana!

Jedino što mi je ostalo kao problem je da sad imam četiri velike kutije s kojima ne znam što ću. Mislim da ću dvije iskoristiti za neki DIY projekt a dvije hitnuti. I drugi put pod napomene staviti - ugurajte sve u jednu kutiju :)

9 comments:

  1. online dostava je odlična. za Konzum znam da masa ljudi, koji žive vani, tako opskrbljuju svoje roditelje koji žive po nekim mjestima, di nema ni dućana ni živih duša, i dofuraju im sve.
    ne koristim ju jer mi ne treba, ali za Konzumovu dostavu sam čula samo dobre stvari.

    ReplyDelete
  2. Baš zanimljiv post. Oduvijek me zanimalo kako to sve funkcionira.

    ReplyDelete
  3. e da, drago mi je da je "samo" auto stradao.

    ReplyDelete
  4. dobro je da je sve bilo ok u sudaru, ipak je to kamion...a kola ce se srediti, treba malo vremena, ali prodje i to.
    hahaha, mogu samo da zamislim kako ste se pogledali kad ste uvideli jednu bananu, sta li je ovaj dostavljac pomislio :D carski!!

    ReplyDelete
  5. nisam probavala dostavu jer nikad ne radim tako velike shoppinge, al mi se svidja i kad budem imala toliku spenzu definitivno ce bit dostava. i sreca da su muz i kolega dobro, auto se moze popravit

    ReplyDelete
  6. ajme ideja je mrak. pa još nedavno smo se zezale da bi i kruh kupovale na ebayu da možemo i sad ovo :D
    jedino što baš ne kupujem u konzumu, ali u nuždi, korisno je znati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btw, znam da ćeš sad reć da mi je dućan iza zgrade i da šutim :P

      Delete
  7. Ovo definitivno treba isprobati. Pretpostavljam da dostavljaju onda osim namirnica i ostalo, npr. posuđe? :D Hvala na ovom super članku i tvom iskustvu i nasmijala si me s ovom jednom bananom :D. Što se tiče sudara, hvala Bogu da je sve dobro prošlo!

    ReplyDelete
  8. Jooooooooooooj užas za prometnu :/ Ne znam kak nisam u Supernaturalu reagirala na tu vijest, koji mi je vrag!?!?!?!??! Nadam se da će biti plaćen popravak!!!
    Mogla si napraviti odmah new in da vidimo što ste kupili uz banane :D

    ReplyDelete