14 September, 2015

When E. Was Here :)

Krajem kolovoza u goste mi je došao moj lega E. iz San Diega :) Mala povijest - E i ja se znamo preko neta od kad smo imali cca 17 godina. Upoznali smo se na nekoj random američkoj chat stranici koja više ni ne postoji i ostali lege. Od tad smo postali baš best frendovi, razmjenjujemo čestitke za blagdane, poklončiće, suvenire, čujemo se svako malo i preko Skype-a, njegova stara je kupovala moje bookmarke za kolege s posla a ja svake godine dobijem nešto sa Comic Con-a koji je kod njih u susjedstvu. Tako da je njegov dolazak bio big deal i jedva sam čekala.

Kako smo se zbog moje bolesti ranije vratili s godišnjeg, bojala sam se u kakvom ću stanju biti kada dođe ali je na kraju sve bilo ok (ali me opet čapilo prije par dana, ali oh well).

U deset dana koliko je bio tu obišli smo hrpu stvari, većinom muzeja, isklikali hrpetinu fotki i popili hrpetinu kava i čajeva. Kako mi se trenutno ne da mozgat koji dan smo bili gdje, roknut ću vam hrpicu po hrpicu slika slijedom kojim su mi poredani folderi sa slikama na kompu :) Pa krenimo..

(Svi naslovi su linkići pa ukoliko netko želi znati nešto više o pojedinom muzeju, kliknite link :)



Od svih muzeja u kojima smo bili, ovaj je bio prvi i najviše me razočarao. Ne znam što sam očekivala ali ovo sve skupa mi je bilo jadno. Pričice kao da ih je pisala emo tinejđerica, stvarčice bezveze.. Mislila sam da će ljudi barem malo humora unijeti u to ili bar malo više povezati predmete sa onim što im se dešavalo. I dok su neki predmeti imali smisla, drugi su bili ono - bili smo 150 godina skupa, nosio me ko kap vode na dlanu a onda nestao u magli jedne noći, ove fusekle sam nosala cca u to doba jer su mi zeble noge pa evo ih ovdje. Bleh. 


(ovjde sam hepi jer smo napokon vani ) 



Ovaj mi se ful svidio, posebno egipatska zbirka. Imaju i mumiju! :)

(Voldemort i ja )




Muzej iluzija je novost u Zagrebu. Imaju dosta mali prostor ali je ful zanimljiv i samo zbog sobe s ogledalima i ove koja optičkom varkom od vas pravi miđeta ili diva je dovoljan razlog da platite ulaznicu :) 







Za vikend nam je moj muž bio taksist pa nas je vozao po okolici. Prvo smo otišli u Krapinu posjetiti neandertalce. Većina vas je vjerojatno bila u starom muzeju pa vam toplo preporučujem posjet novom.



(ne mogu ja bit normalna -.-)




Nakon Krapine smo skoknuli do Trakošćana ali pošto je tu većina nas bila, nemam što puno pisati. 

(wtf?)





Ovaj muzej je oduševio i mene i legu. Dok se meni više svidio postav mineraloških i petrografskih zbirki, njemu je zoološki postav bio bolji.









Unaprijed se ispričavam svima, koji se ne budu složili samnom, na mišljenjima koje ću iznijeti u vezi ovog muzeja. Od svih muzeja u ovom smo se najviše zabavili i ismijali, ne zato što je izloženo nešto divno i krasno već zbog totalnog debilizma koji danas prolazi pod "umjetnost". Znam znam, umjetnici koji su tamo izloženi bi rekli da "ja to ne kužim" ali meni cijeli muzej izgleda ko ona pričica "Carevo novo ruho", pa se svi moraju praviti da je ovo wau i duboko dok je u biti hrpa gluposti. Slika iznad smo ja, platno i jedna crta napravljena ducktape-om. Totalno deep u pm. Bar da po nazivima slika/izložaka možete reći hm da, ovo mi baš vuče na to - ne! Većinom se zovu - Siva No1, Izložak a i slično. Fml. 


Komad kruha obojan u crveno - za mene ovo predstavlja glad polarnih 
medvjeda koji su alergični na gluten


Tu i tamo je nešto zbilja zanimljivo poput ovih lica



Ja i ogromno braun platno, manje bordo platno i malo crveno platno

U ovoj bali sijena otkrila sam meaning of life!






Naravno, morali smo posjetiti i Zoo :) 

A sad hrpica random slika stvarčica i mjesta gdje smo još bili i što smo radili :) 


Vozila sam se u uspinjači prvi put xD


Kafenisali smo s Josipom i Lendoxiom :)


Nezaobilazna Tkalča i moj najdraži birc :) 


Bili smo i u Amelie i probala sam svoj prvi makaron - koji mi se ne sviđa xD


Ko pravi turisti :) 


Muž je pomogao u opijanju E-a. Jer ne moš doć u RH i 
ne napit se i ne probat burek i čevape :) 


Wok'n'Walk & Strossmayerovo šetalište


Oro Goro pizza je nezaobilazna nakon skitanja po Zagorju :) 


Botanički se isto našao na listi :) 


A i Mirogoj :) 

Nadam se da nisam nešto zaboravila, ukoliko jesam budem napisala još koji post. E je otišao doma oduševljen hrvatskom, ja sam napokon obišla sve ove muzeje po Zagrebu koje sam dugo, dugo planirala obići a nikako, tako da je to bilo zanimljivo (iako malo iscrpljujuće) iskustvo :) Ne ispričavam se na dugom postu jer je bilo to dugih 10 dana ali sve u svemu odlično iskustvo, odličan tjedan i nadam se da ćemo ga u budućnosti opet ponoviti :)

11 comments:

  1. otkud početi?
    Que noge! :)) super si u onoj haljinici i čizmama.
    nadam se da E. voli muzeje, jer koliko ste ih obišli..;)
    krasne su slike, baš ste lijepe stvari pokazali čovjeku.
    Meni je MSU isto nezanimljiv, i prihvaćam da je do mene. MSU zato ima kino sa super filmova, koji nisu blockbusteri a odlični su, daj barem kinu šansu.
    Muzej prekinutih veza mi je baš dobar, ne znam jesu li promijenili postav otkad sam zandji put bila (to rade), arheološki mi je isto dobar, ali u Prirodoslovnom još nisam bila, i sad kad sam vidjela slike, idem!
    Krasno mi izgledaš, nadam se da će ta boljetica skoro proći.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi me E zadavio da ne voli muzeje a ja ga samo po muzejima vodala xD (Bili smo i po birtijama uzduž i popreko al u postu sam fina haha) Nisam znala da MSU ima kino al pošto mi je to na drugom kraju grada, iskreno ne da mi se šibat do tamo. Ovo je bila specijalna prigoda :) Za MPV mi svi kažu da je možda postav bio loš al ne znam, možda je do mene, nije mi sjeo.

      Delete
  2. Bogme lijepo si ga ugostila i baš mu pokazala divne stvari koje imamo. Nisam ni znala za Prirodoslovni, baš izgleda zanimljivo. Tvoj opis MSU je genijalan i potpuno se slažem s tobom. Za nekoliko desetljeća ćemo saznati čemu smo se smijale xD Šta se u Zoo mogu dirati životinje? Kad sam ja bila, a bilo je to prije nekih 10 godina (hahaha) nije se moglo. Ovo mi je baš awwww.
    Da li je pao neki dogovor o tvom putovanju kod njega? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zoo sad ima taj novi dio, petting zoo za djecu (al ja uvijek uletim isto xD), gdje uđeš u ograđeni dio i moš maziti patuljaste koze. Imaju i dvije male ovce al te bježe okolo i jedno prase, al ja ne mazim prasce xD Dosta toga preuređuju i zidaju, vjerujem da će za godinu dana bit još svašta nešta, stvarno su se razbacali.

      Ma gnjavi me lega da dođemo muž i ja kod njega al nemam ja baš ni želje a ni financije za takvo putovanje. Mislim da je želja veća, možda bi se našlo i financija al nije mi baš do putovanja tamo.

      Delete
  3. uu bome ste se fino proveli, ima dosta toga što bih i ja lično obišla. Nasmija me slika wanna be cuko, haha strasan je :)
    Muzej ilizuja mi je super, želim ićiiii i Trakošćan ( moram Lajlu voditi da je islikam, učim je kulturnim dobrima haha)
    Ti super izgledaš :) Ozdravi što prije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pes je najbolji, većina životinja u toj sobi sa slikama su imali takve face al ovaj mi je najdraži :D Okolica Trakošćana je super za šetnju (samo ne znam jel baš za kolica, pripremi klokanicu), a muzej iluzija totalno preporučujem :) I hvala, nadam se da ću uskoro bit normalna ja, dost mi više boleštine.

      Delete
  4. muzej iluzija mi je definitivno naj :O
    nisi mu pokazala muzej torture ;)

    nego, kako to da se slika tvoje glave na tanjuru nije našla na svim profilnim slikama, genijalna je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma moram ih još sve uploadat na fejs, pol mi je na laptopu, pol na kompu pa nikako..

      Delete
  5. NAŠ NAJDRAŽI BIRC! BITCH! :D
    Dobre noge mala ima, ae! Jooooooooooooooooooooooj ma genijalno ste sve obišli!!!

    ReplyDelete
  6. Super post! Ovo mi je odlicno doslo za situacije kad ja nekog hocu vodati po Zg-u. Prirodoslovni muzej mi nije pao na pamet a sad mi je na listi za kad dodjem! :)))

    ReplyDelete