15 February, 2012

Buc Buc iliti Oink Oink



Do prije 3 godine sam bila žgoljava cura. Što od živciranja, što od trčanja za busevima, što od metabolizma. Mogla sam jesti što god poželim i ne udebljati se. I zato sam se ulijenila. Vježbanje mi nikada nije bilo drago, tjelesni u srednjoj mi je bio najgori predmet a doma bih se uhvatila vježbanja samo u planovima.



I tako su moje kile krenule sa 55 (na mojih 174cm) prema 60. Onda sam rekla sad ću vježbati. Kako da ne. Sve drugo se nekako čini važnije kada odlučim vježbati.



Kod mene vježbanje ide - planovi, dani kad ću, lista, ovo ono.. I na kraju šipak. Drugi dan ću. Pa onaj iza. Pa me onda uhvate ženski dani, neću sad. Onda se pravim da imam ženske dane 2 tjedna makar prođu za 3 dana samo da ne vježbam. Grozna sam znam. A kile idu gore. 62,65,68..



Posao koji sada radim je sjedenje za kompom. Posao koji sam radila zadnjih 6 godina je bilo sjedenje za kompom. I mislim da je to i najveći razlog. Ne jedem puno. Ali kada vam je potrošnja kalorija 10 kalorija dnevno, unesete li 12 kalorija, imate 2 viška. Nikada ih nisam brojala pa neću ni sada. Znam da imam brzi metabolizam i lijeno dupe i samo se trebam pokrenuti. Ali se toga sjetim uglavnom tjedan dana prije mora. A nakon mora filozofija je - sad imam vremena do iduće godine. I tako u krug. I da, na dan kad sam odlučila e sad ću - popnem se na orbitrek i nešto stane lupati u njemu - pukao neki vrag unutra i moramo ga voziti na popravak.



Možda bih se trebala uhvatiti opsesivnog održavanja stana. Ali da bih skinula sve ove kile prije mi treba jedno 2 jutra njive za okopavanje nego glancanje poda na 60ak kvadrata. Moram nešto smisliti i natjerati se jer ću inače za 5 god izgledati kao Jabba the Hut. A dok smišljam...



;)))

12 comments:

  1. ja sam se jučer uhvatila orbitreka i skužila koliko sam van kondicije. nakon 4 minute više nisam mogla disati, a kamoli voziti :) obećala sam si, čim zatopli malo, krećem s trčanjem jer uskoro od sjedenja za kompom neću znati ni šetati. a jednom, kad budem imala dovoljno para sa strane, upisat ću jogu.

    bit će sve super čim ti se orbitrek popravi, vratit ćeš se ti u formu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa tak sam ja lijepo mislila, prvi dan 5 min drugi 10 i da doguram ono do pol sata minimum. Kad ono - pokidan! Sad ću morati skakati uz Renatu Dvopek jer imam negdje snimljeno neko njeno vježbanje što mi je još prije 3 godine dala tajnica iz ex firme :D
      A što se joge tiče, pa jel pomaže to što kod mršavljenja? Nije li to sam rastezanje i tak, usporeno, štajaznam ?

      Delete
  2. Pa baš si me utješila. Imam nekih 56 kila na 177 cm i kao, polako se debljam, ali nikako da dođe onih željenih 60. Čini mi se da je bolje da sad uživam u ovome :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa tak je meni bilo, svi mi govorili daj udebljaj se koju kilu a ja izgleda malo previše poslušala haha :D

      Delete
  3. Joga pomaže, i te kako! Ja mrzim vježbanje, ali joga je druga priča! Obožavam je! Prvo- vježbanje joge ne boli. Drugo- neka od glavnih pravila joge su da radiš koliko možeš i dok ti je ugodno, i pratiš kako napreduješ iz dana u dan. A vjeruj mi, stvarno se napreduje. Treće- za oblikovanje cijelog tijela nema boljeg od oge. Plus, instruktori joge nisu neki manijaci ko profesori tjelesnog koji vrište na tebe kao da se ševe: "Jače, još, još, pa šta ako boli" i slično. A ako te ipak brine da ti je joga prespora, moj savjet ti je Yoga Meltdown Jillian Michaels. Ona je malo žešća. Za početak nije loša ni Yoga for Dummies ako ti joga nepoznanica. Sve se to fino da skinuti s neta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skidam si odmah oba, nisam nikada pokušala a ako za 5 god budem Jabba the Hut moći ću okriviti jogu xD

      Hahaha za prof tjelesnog - takog sam ja imala, manijak neki :D

      Delete
  4. Mislim da ti je i pilates dobra opcija.. Ali uvijek možeš napraviti malo dužu šetnju barem svakih par dana jer je i sama šetnja jako korisna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa šetnje radim, uhvatili D i ja pa bar jednom tjedno 5km minimalno obiđemo. Ali morat ću nešto i mal "aktivnije" :)

      Delete
  5. Ja se na vjezbanje pokusavam natjerati ima godina, bila pocela trcati i ono ruzno vrijeme, ne ide :), sad se pokusavam motivisati planirajuci ici na Plitvicki maraton. Ja sam utvrdila da sa svojim metabolizmom mogu kontrolisati tezinu ako ne jedem poslije 6, izbjegavam bijeli secer i grickalice. Jos nije to to, al bar vjezbam volju odricuci se cipsa, a do volje ti je sve. I ja ti savjetujem jogu, nju sam bila pocela vjezbati i kajem se sto nisam nastavila, tijelo se super osjeca! I dobra si ti na svoju visinu, u kategoriji si idealne tezine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja za trčanje uopće nisam :( Imam jako nizak tlak i čim trčim malo duže mi bude loše, treba mi 20 min da dođem k sebi od 5 min trčanja.

      Ali sad kad ste me sve nagovorile na jogu, skidam ovo što je Bitchy preporučila pa javim rezultate :)

      Delete
    2. Vjerovala ili ne, i ja imam nizak tlak. A trčanje ne podnosim iz subjektivnih razloga. Mogla bih o tome post napisati.

      Delete
    3. Što, i tebe sisa opali u glavu prilikom trčanja? xD

      Delete