09 February, 2012

Kreacije Mozga Moga

Vidim da mnogo cura ima blogove o svojim rukotvorinama, pa reko da i ja pokažem da nisam baš potpuna lijenčina :) Danas ću vas provesti kroz hobije kojima sam se ili se još uvijek bavim! Pa počnimo..

Fimo - jedno vrijeme sam mjesila k'o luda :) Pravila sam sve i svašta, od privjesaka za mobitele do nakita i figurica. Onda su u trgovini gdje sam kupovala fimo i lakove promijenili lak sa prozirnog koji sam kupovala na neki mliječno bijeli koji bi, kad bi se osušio, ostao dijelomično bijel pa mi je dodijalo boriti se s njim i prestade moja fimo faza. Ne znam jesu li u međuvremenu nabavili neki bolji, ali kako već dugo nisam ništa radila sa fimom nisam upućena.





Nakon fime me uhvatio nakit :) Mislila sam da me to nikada neće proći, obožavam raditi sa žicama i perlicama koje me fasciniraju i sanjarila sam što ću sve praviti kada se napokon doselim u Zg jer je ovdje izbor perlica 1200% veći nego u Os. Na žalost, manjak vremena se upleo u sve to pa moje perlice i žice čekaju dan kada me ta manija ponovno uhvati :) Ali još uvijek kada vidim neku zgodnu kutijicu perlica mi cure sline xD







Jednom prilikom sam ( po Kitty kakvu sam onda crtala ) napravila piñatu za neki horror natječaj na Deviant Art stranici. Osvojili smo 2. mjesto ali osoba koja je održavala natječaj nije nam se više nikad javila pa smo dobili šipak :D Ah, štaš :) C'est la vie :)



Ne znam jel se bušenje bundeva računa pod hobi, ali kako obožavam Halloween uvrstiti ću i to ovdje :)



Da volim Halloween vidi se i iz iduće slikice :) Obožavam se igrati hranom a Halloween je poseban dan za to :) I ♥ U je na tortiljama koje sam pravila dragom za rođendan :) Slijede - mrtve djevojčice, vrišteće kiflice i Halloween kolačići :)



Ne bih ja bila ja da mi taj dan i nokti nisu bili u kompletu xD Evo nekih od brljotina koje radim od svojih noktiju kad me uhvati žuta minuta :) (ovo malo bijelo je pingvin, to je bilo za hokej utakmicu a na slici ispod su ljubičasti elijeni koji mi brane da govorim o njima :)



Uz moju opsesiju pismima nije ni čudo da volim izrađivati i čestitke od crteža koje sama radim :)



Nikad nisam bila neki stručnjak za fotkanje ali jedna od mojih (ajme koliko ih ja uopće imam???) opsesija je - fotkanje stopala xD Ali tu i tamo se nađe nešto i bez stopala u mojim galerijama :)





Nedavno sam, nakon bezuspješne potrage za vintage zelenim piksnicama za kuhinju, uzela stvar u svoje ruke i složila ovakve piksnice od starih staklenki.



Crtanje i crtežići su mi trenutačno hobi. Škrabeljam što god mi padne na pamet a glavni lik mojih crtežića je Kitty, mala maca koja je prije nekih 5 godina bila samo crna okruglica sa bijelim očima ( zato ona piñata onako i izgleda). Nekada volim potpuno jednostavne male crtežiće kao što je Lollypop Kitty a nekada se razbacam pa nastane Kitty Inferno* ( po Danteovom paklu :) *sličica ispod









Jedno vrijeme sam radila i pixel art. Ovaj mali muffin je završio kao official smiley/ikonica na art stranici Shadowness. Markice su iz doba kad sam bila na DeviantArt-u, to je tamo IN. Zeko inače može mahati ručicom ali kako sam sad napravila jpg odlučio je biti miran :D



I za kraj sam ostavila crtežić iz serije crteža koji se zovu Theodor the Tree. Nedavno sam s tim crtežem dobila Daily Feature na stranici Shadowness, što je isto što i DailyDeviation na DeviantArt-u. Za one koji nisu bili ni na jednoj od te dvije stranice to je najveća pohvala koju kao artist jedan član može dobiti :) Happy happy :)



Hobiji kojima bih se htjela baviti i koje bih htjela naučiti je talijanski jezik, šivanje, pravljenje onih fora broševa i ukrasa za kosu od raznih materijala u obliku cvijetića, izrada sapuna i svijeća i da napokon mogu napraviti puding kako spada :D Ali o pudingu u nekom od idućih postova :)

Koji su vaši hobiji? Što bi ste vi još voljeli naučiti ili što trenutno učite? U ovu listu nisu stali neki od hobija kao skupljanje nevažnih činjenica (posebno o paranormalnim pojavama) i unutrašnji dizajn i uređenje, ali kad bih počela pisati o svakoj sitnici koja me zanima ovaj post bi imao još 10 strana :) Nakon čitanja i gledanja svega ovoga, želim vam ugodno veče i sretno stvaranje!

A.

13 comments:

  1. Jeeejjjj, baš dobro da si se pohvalila svojim kreativnim pothvatima i pridružila se ekipi kreativaca, fimo ti super ide. žao mi je zbog nagrade za onu mačku, a drago što sam te na ovaj način bolje upoznala. ne spominji paranormalne pojave jer ih obožavam iako noću teško spavam zbog toga, hvala što si me potaknula na temu mog idučeg posta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa vidim da ste svi kreativci pa reko da ne ispadne da sam ja outsider :D Jedva čekam tvoj idući post :)

      Delete
  2. ono ti crtaš??? svaka čast ostalim kreacijama, no crteži su mi definitivan favorit! tj. favoriti!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je, sve moje :) Inače, crtam prvo rukom na papiru, pa skeniram i bojam. Jedino su ona dva portreta nastala direktno na kompu kada sam testirala tablet :) Drago mi je da ti se sviđaju moje škrabuljice :)

      Delete
  3. hmmmm... crteži I mrtve djevojčice!

    ReplyDelete
  4. Mene si osvojila već SpužvaBob privjescima. On mi je svojevrsni idol. On i Garfield. Crteži su fantastični, TTree sam već komentirala, mislim, na prošlom blogu,i vjerujem da sam napisala nešto poput "Ježek!" I mislim da su ove stopalne fotke znakovite. Ali ih još nisam uspjela do kraja provaliti :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda i kod fotki vrijedi - tko nema u glavi ima u nogama xD

      Delete
  5. Ajme kako su ti crteži sjajni!! Mislim, sve je odlično, fimo privjesci su preslatki (jednom u srednjoj sam i ja imala tu fazu ali je toliko kratko trajala da nije vrijedna spomena), naušnice također, ali Kitty mi je totalni favorit :)

    Meni je glavni hobi fotkanje, trudim se fotić stalno nositi sa sobom. Još sam od početka godine krenula u projekt 366 pa sam se sad navukla da fotkam svaki dan, što je totalno super. Uz to mi je novo otkriće, ima par tjedana, dizajn interijera, na čije proučavanje trošim i dane i sate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad tek vidjeh koment!
      Hvala na komplimentima, baš mi je drago da ti se sve sviđa :)

      Sretno sa projektom, nadam se da ćeš ga uspješno završiti :) Super je pogledati unazad i imati takvu evidenciju što se sve događalo u prošloj godini, posebno jer se neke sitnice brzo zaborave.

      A interijer je i moja opsesija, kad pronađem neku novu stranicu mogu 3 dana browsat :D

      Delete
  6. Joj ovaj nakit od žice ti je prekrasan... a i čestitke... a i noktići :))

    ReplyDelete
  7. Umjetnice!! Ne znam što mi se više sviđa od ovoga svega! <3

    ReplyDelete