20 February, 2012

Pauza Za Igranje

Danas ću malo o svom poslu. Ha, šalim se, tko još to želi slušati :) Danas ću pisati o igrama. Ok to mi i je posao trenutačno, ali neću o igri na kojoj ja radim već o meni najdražim kompjuterskim igricama. Inače nisam neki opsjednuti igrica fan, ja sam više za browsanje interneta ali u onim trenutcima kada mi treba odmora od svega ako nemam što čitati upalim neku od ovih igrica. Redoslijed nije po tome koja mi je draža već je onaj kojim mi je ImageShack uploadao slike :)

Sims 3



Igram simse od kada su se pojavili. Imala sam tada nekih 12 godina a simsi 1 su, spram ove trojke, kao da usporedite role i BMW. Zarazila sam se od prvog trenutka kada sam male ljude stala šetati vamo tamo, dobila prvu bebu tako što sam se previše ljubila (to je bilo interesantno) i spalila cijelu obitelj tako što je majka sa 0 skilla za kuhanje kuhala. Dvojka je bila zakon, imala je hrpu nastavaka a kada je stigla trojka napokon sam imala posao i mogla sam kupiti original! Tako da sada na polici imam sve original simse 3 do Medieval nastavka koji u biti nije nastavak, već zasebna igra - tu sam se razočarala i nastavila skidati ostale nastavke s neta. Dok me ACTA ne zaustavi! :)



Trojka je zakon jer se totalno sve može prepraviti. Svaka tekstura, svaka boja, likovi se totalno mogu modificirati, s neta se može skinuti hrpa dodatne odjeće, frizura i namještaja, boja kože, tetovaža.. Ma sve. Možete cijelog sima i cijelu kuću prepraviti da bude iste teksture :) Sa novim nastavcima došla je hrpa novih dodataka, poslova, osobina i sl ali ako bi ih sad tu sve nabrajala ostao bi post samo o ovoj igri. Osobno, najviše volim zidati u toj igri. Trčkaranje s ljudima je zabavno ali zidanje i uređenje interijera je prava stvar za mene :) Mislim da sam skinula sav moguć namještaj i ukrase za kuću koji se mogu skinuti s neta. Totalno opsjednuta, što da kažem :)



GTA - Vice City



Koliko imam averziju prema vožnji u stvarnom životu toliko obožavam vozanje u GTA. Totalno sam lijena za igranje misija pa nikada nisam otključala drugi dio grada, ali vozati se okolo, gaziti ljude - ajme! Čista uživancija. Mislim da je zato i dobro da ne vozim auto u stvarnom životu :) Vice City je prvi GTA koji sam igrala i meni najdraži, makar mi danas ti auti iz igrice izgledaju kao spotovi iz 90-ih - prekičasto i loše, ali bude neku dragu nostalgiju :) Prvo sam ga igrala na PlayStation-u a sada ga imam na laptopu iako nije tolika uživancija. Sa laptopom je teže naginjati se lijevo-desno ovisno kuda skrećem :)



Tko nije igrao GTA ne zna koje je to zadovoljstvo pokupiti prostitutku, obaviti s njom posao (ne brinite, ništa se ne vidi) te ju, nakon što izađe iz auta, zgaziti da možete pokupiti 12$ koliko ste upravo potrošili na nju. Hej, 12 je 12, za to mogu kupiti 12 stvari na eBay-u :)

Burger Shop 2



Ovu igricu NIKAKO nemojte igrati gladni! U ovoj igri se radi da vodite lanac restorana - Burger shop ha! - i morate zadovoljiti određeni broj kupaca da nastavite na idući nivo. (Znam, znam ovo zvuči kao da će vas uskoro netko zgaziti za 12$ ) Hrana stiže niz traku koja izgleda ovako...



Kupcima u "balončiću" iskoči što žele i imate određeno vrijeme za koje morate pokupiti sve i složiti sa trake. Npr. salata, hamburger meso, pecivo gornji i donji dio i eto hamburgera. Osim ako žele sa sirom. Onda dodate sir. Ili sa slaninom. Ili još kečap na vrhu. Ili šlag u slučaju da je kupac klaun..



Kako napredujete postaje sve teže. Dodaje se nova hrana koja je sve kompliciranija za spremiti, neke stvari poput sokova i mesa morate čekati dok se napune/ispeku, a među kupcima se pojavljuju sve nervozniji likovi. Igrica je užasno zarazna i preporučujem ju svima. I to dvojku jer je jedinica ista samo sa manje sadržaja. Najavili su i trojku, držim fige da bude jednako zanimljiva za razliku od..

Shop-n-Spree

Ovo je jedna od prvih HOG (hidden object game) igrica u koje sam se zaljubila. Radnja je - vi imate trgovinu koja i nije baš uspješna pa morate raditi ekstra naporno da privučete nove kupce i obnovite trgovinu. Princip je sličan kao i kod Burger Shop-a osim što tu ne skidate stvari sa trake već ih tražite između hrpe stvarčica u trgovini. Svaki level ima po 3-4 odjela koje morate proći da bi išli dalje - sport, hrana, uređenje kuće..



Stvari su često skrivene jedna ispod druge i zbilja je interesantno u određenom roku prodati dovoljno stvari da nastavite dalje. Ova igrica je isto užasno zarazna i preporučujem ako volite HOG igre. Za razliku od Burger Shop-a 2, Shop-n-Spree 2 me užasno razočarao i mislim da taj nastavak, za razliku od ovog prvog, neću dobiti želju odigrati još koji put.

Mystery Case Files



Ovo je malo mračniji HOG, ima 7 nastavaka i preporučujem igranje svih. Naravno, ne sve isti dan :) Za razliku od čistih HOG-ova (dakle igara gdje samo imate scene na kojima tražite nešto) ovo su prave male avanture - morate skupljati stvari, rješavati misterije i otkriti ludog ubojicu ili što se dogodilo na kraju. Također imate mini igre + zakonetke, a kako ja volim brainteasere ovo mi je super :) Nastavak Dire Grove je pravi hororac, skupljate kazete koje izgledaju kao scene iz Blair Witch Project-a (sa pravim glumcima) i ako igrate u mračnoj sobi koji put ćete i poskočiti. Scene su odlično nacrtane i za razliku od ostale hrpe HOGova koje sam prošla zbilja je teško pronaći neke stvari ali hvala bogu postoje Walk Trough u slučaju da zapnete.





Mahjongg master 5



O-bo-ža-vam mahyong - jedna od najboljih igrica za odvrnuti mjuzu i zavijati uz slaganje parova :) Ovaj mahyong ima više vrsta slaganja, tako da ako vam dosadi jedna vrsta možete prebaciti na drugu + sličice na kockicama možete mjenjati ali ja nekako volim ovaj klasični look.



Sliding Blocks

Još jedna igrica koju obožavam. Nemam pojma gdje sam ju pokupila, imam ju sto godina i također je na listi za igranje + zavijanje :D Poanta je da klikate kockice sa svih strana i one okomito ili vodoravno "padaju" prema centru dok ne dođu na kockicu koja je u sredini. Cilj je složiti po 3 kockice iste boje koje tada nestanu i tako očistiti cijeli ekran. Čini se jednostavno ali kako idete dalje dobijate sve više kockica na ekranu pa možete "pucati" sve manje kockica.



Chuzzle Deluxe

Za kraj sam ipak ostavila najkjut igricu. Chuzzle Deluxe - igra se svodi da vučete redove gore-dolje ili lijevo-desno dok se tri mucaste štagod-da-su-ovo ne spoje i uz skvik ne eksplodiraju!



Mucice se lagano njišu, kao da su na vjetru i prekjut su. Ako slučajno ostavite miš predugo na jednoj mucica se namršti (vidite onu zelenu?) i uz skvik vam "šutne" kursor dalje od sebe :)



Nakon nekoliko nivoa mucice se počnu zaključavati, pa tada taj red ne možete mrdati (ni gore-dolje ni lijevo-desno) a ponekad se pojavi i ogromna debela mucica :)



Eto sada ako imate viška vremena, ove sve igrice uglavnom možete naći na netu pa skidajte dok nas ACTA sve ne zahvati :) Također ako netko ima kakvu dobru preporuku neka javi. Inače se teško oduševim igrama, ove sam skupila u periodu od 7-8 godina, pa ako netko zna neku zbilja dobru slobodno preporučite :) Možda sam neku i zaboravila, ali mislim da je i ovo dovoljno za ovaj put :) A sad, nazad na posao!

Mah Mah

12 comments:

  1. Mene su The Sims 3 razočarali gadno. Prvo, nisu mi onako lijepi kao u dvojci, prerealni su za moj ukus. Drugo, najavljivali su odlazak na posao i šetnju gradom, ali nisu spomenuli da to znači čekati 15 min da ti sim prehoda ulicu i ako još zaboravi da je autom negdje stigao: GRRRRRR... I da, ići na posao zapravo znači ne buljiti u kuću, nego u zgradu gdje ti Sim radi (doista zanimljivo). Treća provala mi je bila kad mi je mama s djetetom otišla doma iz bolnice dok sam ja s tatom još uvijek čekala ispred (ne pitaj kako je to uopće moguće). Na kraju, dok nešto naučiš već si penzić- tako da ja ostajem pri dvojci. Barem dok ne izbace sve nastavke trojke. Sad kad sam izbacila svoje frustracije, mogu još reći da moje igranje simsa znači skinuti s neta brdo namještaja i odjeće, popraviti sve kuće i ponovno ih namjestiti, obući sve ljude i promijeniti im frizure, malo ih posvađati i voila: dosadno! Ajmo ispočetka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm ne kužim ovo za buljenje u zgradu, moj sim ode na posao a ja mogu gledati kud hocu :D Mozes kamerom bauljat po gradu dok je tvoj sim negdje totalno deseto. A sad s ovim nastavcima imas i da imaju zanimanja gdje ides naposao bas i mroas raditi tipa kao stilist ili vatrogasac :D

      Moj moto je - upisi cheat i zidaj kuche xD Onda kad mi kuca dodija rodim par djece da moram opet sobe dodati i to je to :D

      Delete
  2. Obožavam Simse i bila sam tako sretna kad sam nabavila tricu i instalirala ju, ali imam neki problem kod rotacije slike ili čega već pa sam je jako malo igrala :( I Mahjong mi je super, a Chuzzle sam uvijek igrala u srednjoj školi na satovima na kojima smo radili na kompjutorima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas je u srednjoj IN bio Bomberman jer je to jedino što je bilo na kompu :)

      Delete
  3. Ajoj, ja sam bila luda za Simsima. Nisam ih igrala godinama, sad ćeš me opet navući!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam faze, igram tjedan dana kao luda pa mi dosade pa opet tak za 2-3 mj i tako u krug :)

      Delete
  4. ovisnik si kao i ja i pored ovih ja jos igram farm frenzy(totalno luda za njom) ,cake mania (svi moguci nastavci)i diner dash :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farm Frenzy sam nekada davno igrala, jedinicu mislim, sjecam se da je bila zarazna :D Diner Dash mi je zakon, najbolja mi je neka gdje kao udajes legicu, tak nes, pa trcis okolo po gradu i rjesavas zadatke al da me ubijes nemogu se sjetiti kako se taj dio zvao, sam znam da je ista ta mala klinka glavna :)

      Delete
  5. Jao jao, ovo je takozanimljivo :). Baš je lijepo čuti preporuke od ženske osobe za igrice. Ja inače ne volim strategije, ne patim za ps-om i tako. Sims sam oduvijek željela igrati, ali mi bilo mrsko skidati. I sada mi je. Ali ovih par posljednjih igrica zvuči prezanimljivo, baš po mom ukusu. Pogotovo te mucice :D. Igrala sam nešto slično Burger shopu. Čini mi se da se zvalo Cake Mania. Na isti kalup je, samo se peku kolači i užasno je zarazna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skini si Burger shop, neces pozaliti :) Samo ces ogladniti :D

      Delete