12 June, 2012

Anime & Manga Mania

Ovih dana me pucaju anime crtani i manga stripovi. Tako čitam Death Note



a gledam Sailor Moon iliti Mjesečevu ratnicu :D Nju sam gledala nekad davno davno kao klinka i to dok ju nisu sinkronizirali, nakon toga je zvučala totalno glupo pa ju dalje ni nisam gledala. Ovaj Death Note me podsjetio na to i sad imam cijelu prvu sezonu Sailor Moon-a xD

PhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucket

Usagi mi je presmiješna a i ti njihovi zvukovi gdje se čini da je 90% rečenica "aaaiiiiiii" :D Ili kak se dere konstantno oko svega

Photobucket

i smotana je

Photobucket

i furtom jede :D

Photobucket

Photobucket

I overexcited je oko nekih stvari kao ja

Photobucket

i ima mačku Lunu ♥v♥

Photobucket

Što više čovjeku treba da mu popravi dan :D

Uz to što gledam, jučer sam čistila laptop od smeća koje se nakupilo na njemu. Često kad naletim na neku slikicu na netu koja mi se svidi ju sejvam - za blog, za pokazati D kasnije, za ideju.. Jedini je problem što ih sejvam svako malo pa ih se toliko nakupilo da mi bezveze zauzimaju hard a nikad ih nakon sejvanja više nisam pogledala. Tako da sam jučer to uzela malo pročistiti. Isto sam učinila sam filmovima i mjuzom, fajlovima sa starog posla i dijelovima novog koji mi više ne trebaju. Odmah se osjećam bolje kada mi je komp lijep i uredan ^_^

Neki dan kada je sijalo sunce sam gledala kako ću sada moći sjesti na terasu s laptopom i raditi ali vrijeme se toliko pogoršalo da sada vani izgleda kao početak jeseni a ne ljeta :( Tako da šipak od uživanja na suncu.

Još samo mjesec dana do mora, nadam se da će se do tada barem malo vrijeme popraviti da ne bude kao prošle godine kada smo 90% vremena bili u viksi i gledali filmove. Hvala bogu na laptopu :)

Odoh sada raditi jer još samo mj dana do mora a igra mora biti gotova do tad!

Sayonara ^_^

Photobucket

18 comments:

  1. Obožavam Mjesečevu ratnicu :D nedavno sam imala maraton nekoliko sezona, mislila sam da sam luda.. drago mi je da ima još onih koji ju vole :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mislim da ću i ja imati maraton, počela sam s prvom sezonom ali nekako mi se čini da će biti sve :D

      Delete
  2. Ako nisi GLEDALA Death note, onda MORAŠ, ali stvarno moraš. To mi je najdraži anime svih vremena, genijalan je, snimljen/nacrtan/režiran fenomenalno. Mjesečevu ratnicu sam na tvu ponekad upratila, simpatična mi je.

    I ja imam milion sličica, ali ih čuvam. Filmove mi je jako žao pobrisati, tako da mi je trenutno pun komp i moram kupiti dvd-ove da to spržim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam gledala, prvo ću pročitati sve, onda se bacam na gledanje :)

      Meni je pun i laptop i prijenosni hard a to je uglavnom znak da je vrijeme za čišćenje :D

      Delete
  3. Aj Usagi! Kako je ona meni bila smiješna. Meni su najdraže bile crvena Sailor moon i Usagi. Bilo je tu malo previše roze za moj ukus, ali su znale imati fkt smiješnih trenutaka i njihove histerije su bile neprocjenljive. I Endimion! Sjetila sam se kako se zove :).
    Death Note odavno imam na watch listi, sad se mora pomjeriti za par mjesta naprijed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Histerije su mi najbolje, zato ih i volim i to njihovo vrištanje xD

      Delete
  4. ja cu presedeti ovaj krug u cosku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo vama dvijema lizala

      http://www.photo-dictionary.com/photofiles/list/1043/1499lollipops.jpg

      pa se zabavljajte u ćošku dok ne napišem nešto novo, nešto divlje :D

      Delete
  5. Mjesečeva ratnica!!! :) Toliko uzbuđenja, kreštanja, dernjave i živčanosti u jednoj "osobi" da je to presmiješno...

    P3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha totalno, zato i nije bilo fora sinkronizirano, ovi uopće nisu znali tzako manijakalno zavijati kak treba :D

      Delete
  6. Otaku talk! To volim!!!
    Death Note je extra!!! Nisam nesto se nikad zadala u Sailor Moon. Nije mi legao. Od shojo mangi/anima pratila sam Ouran high school host club i Azumanga Daioh. Ovaj prvi toplo preporucujem.
    I jos Bleach, Beelzebub, Dogs: Bullets and Carnage, Tiger and Bunny...treba jos? :D Yaoi? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaoo pa trebam ja nešto i raditi a ne samo gledati crtiće :D
      Morat ću proguglat ove da vidim jel bi mi koji bio zanimljiv. A Yaoi, ne kužim što je svim manga ljubiteljicama to tak wau (npr mojoj sestični) al ajd, svakom njegovo xD Ja volim ove vrišteće histerične likove a ljubavna tema crtanog/mange mi je sasvim sporedna :)

      Delete
    2. E, onda Ouran. Tu imas uber histericnog lika. XD
      Sto se tice yaoi-a...sta cu? Navukoh se. Pozdravi sestricinu. :3

      Delete
    3. Ohoho, otaku talk~ Can I join? :D *fosil otaku girl join*

      Ne bi ja preporučila ove koje je Lady Isis spomenula, osim Azumanga Daioh (klasik od komedije!) i Tiger and Bunny (crteži, efekti, divno, slatko, seksi (smotan Tiger) muškarci *_* iako isto ima nategnutu malo radnju, al hej koji anime nema?). Osim Dogsa kojeg nisam gledala. Beezelbub je pun fillera s hrpom epizdoa i koliko je glup da sam ga jednostavno prestala gledati (a zbog toga sam i počela da imam šta gledat uz ručak, jao ja :facepalm:). :D

      Ne znam kakve točno voliš/te, ali natukni mi i dobit ćeš lijep popis izbora, ukoliko besposličariš. :D

      Mislim da mogu preporučiti bar neke:
      1. Blue exorcist
      (glavni lik je sin sotone i tu počinje zabava :3 Lady Isis, baci oko na to, moglo bi ti se svidjeti ako već pratiš ove koje si spomenula)
      2. Space brothers
      (ongoing još uvijek! ali priča mi je desetka i nema natezanja i smiješno je :D)
      3. Sakamichi no Apollon
      (ljubavna priča koja je još ongoing al uskoro završava, ali valjda najrealnija ikad jer su inače ljubavne priče u animeu totalno blesave - glavni lik je glup i nikad ne skuži da su xyz curke zaljubljene u njega :D ovi bar idu nekak u smjeru drama in real life + puuuuno glazbe :)
      3. Baccano!
      (užurbana priča s xy likova, ali kad se uhodaš super je i nonstop napeto jer se stalno nešto događa. Issac&Maria, ludi duo :D)
      4. FLCL
      (staaaaari klasik, komedija i sf, iako pol toga nema smisla lol, ali klasik je klasik. Studio Gainax - samo on može napraviti luđačke anime, doslovice. Iznimka je Evangelion koji je ipak ozbiljan i težak (mindfuck, jelte) anime - i meni među najdražima)
      5. Princess Mononoke
      (film koji je bio kod nas u kinama ;) )

      Tu stajem, inače mi se jezik jaaaaako otpetlja ak netko spomene anime pa ću bit dobra ko bubica i šutit da ti možeš u miru raditi po kući. O:)

      A što se tiče Sailor Moon, srce mi totalno tuče od sreće kad se sjetim da sam kao mala visila na RTL2 i pogledala sve eps bez titlova (iako sam gluha rofl). :D Kak mi fale ona/e 3 Stars sailor... :)Manga Dragon Balla - totalna preporuka!, dok je anime pun fillera pa se ni meni ne da to gledati ispočetka. :D
      Death Note - prva sezona, ajme genijalna ikad!!!! Ali druga sezona, nakon L-a, mi više nije tako odlično kao prva :( Al svejedno obožavam njihove slikovite uvodne. <3

      (i neka me netko pošalje natrag na zemlju, fala :D)

      Delete
    4. Hahaha vidim tko je ludi fan tu :D Ma, što se ukusa tiče, nikad ne znaš - možda me baš ovo od Isis potrefi, možda ovo tvoje a možda - ništa. Mene više Sailor Moon puca zbog nostalgije neg zbog toga što je anime :) Btw kad sam je ja gledala RTL nije postojao xD

      Od Death Note-a sam tek na broju 23 (od 108) pa mi nemoj govoriti spojlere! :) Btw jesu ovo sve crtani ili ima stripova? Više mi se stripovi čitaju nego gledaju crtani.

      Delete
    5. Mislila sam na njemački rtl2 koji je tad bio živ valjda prije 15 ili više godina, a ne ovaj naš. :D A čuj, mora i netko biti freak (posebno onaj koji je morao mirovat mjesecima u krevetu, a ne trčkarati ko ostala normalna djeca vani). :P

      Postoji ti pravilo da se uvijek prvo napravi manga, pa ak se gospodinama koji odlučuju svidi (a mange imaš stvarno puno i puno gospodina srcolomaca), onda se tiskaju pa treba proći neko vrijeme da postaje anime, tako da je velika vjerojatnost da su ti sve mange na raspolaganju. :) Ima iznimka, ali to je jaaaako mali broj.

      Kad smo već kod nostalogije, sjeća li se tko Candy Candy? :D
      uvodna: http://www.youtube.com/watch?v=LFjZjXHrLU0

      Delete
  7. Ajme, sve se šljašti od gifova!

    ReplyDelete