01 January, 2014

2014

 photo fireworks-gif_zps78aaa7fe.gif

I tako nam je stigla 2014-a. Kao da sam jučer pisala o dočeku 2013-e. Nadala sam se da će taj broj 13 ispasti dobro, mislimo pozitivno & shit, ali eto, na kraju život ima neke druge planove. Bila je loša. Tu i tamo koji zrak sunca a iza toga samo loša i lošija. Nadala sam se izgurati ju pod "ne tako užasna" ali je na kraju ispala najgora godina do sad. Čekala je sami kraj da mi zada finalni udarac. Gubitak majke koliko god snažni bili je ipak gubitak majke. Pred samu svadbu možda još i gori šamar nego bi to uobičajeno bilo. Svud oko mene sto sitnica koje me podsjećaju na nju a na koje u normalnim okolnostima ne bih ni pomislila. Ona misao - joj moram joj reći - i onda povrat u stvarnost u kojoj nje više nema. Nema više višesatnih razgovora telefonom nego samo spoznaja koliko je život krhka stvar - danas si tu a sutra te više možda neće biti. Još i gore, možda više neće biti tvojih najdražih jer najlakše je onom tko ode.

No, ipak sam ja kćer moje majke i znam što bi mi ona rekla u ovoj situaciji - takav je život, što da radiš, guraj naprijed. Pa to i činim. Između suza i između smijeha, guram naprijed. Što mi drugo preostaje.

A za 2014-u želim da bude dobra. Ne najbolja, ne predivna i specijalna, samo dobra. Ne želim se ureći i reći da će biti najbolja do sad. Samo nek bude jebeno dobra i ja ću biti hepi. Ma nek bude i prosječno dobra samo nek mi ne priređuje sranja kao ova 2013-a kjoj je na sreću došao kraj. Isto želim i svima vama.

7 comments:

  1. Sretna ti Nova godina, Misty :)

    ReplyDelete
  2. sve najbolje ti želim draga! <3 jako mi je žao zbog tvoje mame :( želim ti super 2014. godinu! :)

    ReplyDelete
  3. Želim ti sve najbolje u 2014-oj.

    ReplyDelete
  4. I ja sam jedva dočekala kraj 2013., makar moji razlozi ne prilaze ni blizu tvom. Najbolja prijateljica mi je prošle godine ostala bez mame, tako da otprilike mogu pretpostaviti kroz što prolaziš. Ali kao što i sama kažeš, treba gurati dalje! Sve najbolje ti želim!

    ReplyDelete
  5. Bit će dobra, sigurna sam :)
    pusa :*

    ReplyDelete