04 June, 2012

Flowers & Strawberries

Jučer smo bili na placu i na FloraArt-u. Obožavam plac, nema mi boljeg feelinga kada se doma vraćamo pretrpani voćem i povrćem. Kupili smo ovak : karfiol, kupus, mladi luk, krastavce, kelj, rajčicu, salatu, jagode, banane, jabuke i dva nova cvijeta :D Pčele me još ne ganjaju okolo ali mislim da bi mogle uskoro :)

Kad smo došli doma, spremila sam mali bento za moju dragu svekrvu koja izlaže na FloraArt-u. Spakirah joj opranih jagoda, malo integralnih keksića, par salveta i čačkalice i put pod noge ajmo do Bundeka (koji ja zovem Buncek xD) Kaže D, ma daj nemoj to nositi, što će joj to. Ja reko cijeli dan stoji tamo, pitaj boga dal se može maknuti uopće, da se malo osviježi..

Iznenadila me posjećenost ali i vrijeme, jer se svake godine nekako potrefi da pada kiša a jučer je bilo vruće, skoro sparno. Ljudi su nosili biljke u vrečicama i vrećama kao da je ovo prvi i posljednji put kada će moći kupiti cvijeće. Iskreno, cijene me nisu zadivile jer većinu stvari koje sam vidjela da tu prodaju za 10kn sam sat vremena ranije gledala na placu za 3kn.

No dobro, lijepo je prošetati se malo kroz to šarenilo i zelenilo, iako od tolike gužve na kraju ništa ni ne vidiš. Gledam kako da ne stanem u one dvogodišnjake i trogodišnjake za koje su majke zaključile da su dovoljno samostalni da ih puste da se šetaju okolo bez nadzora pa od sveg zelenila nisam nešto posebno ni vidjela da bih stala i kupila.

Rekoh mom D, ajmo mi do paviljona gdje umjetnici izlažu pronaći moju svekrvu. U paviljonu je bilo užasno vruće ali i vrlo interesantno. Svega se tu našlo od slika i nakita, do torbica i minijaturnih puževih kućica napunjenih još minijaturnijim cvijećem.

Pronašli smo štand naše Ž i tamo zatekli gospođu N s kojom Ž dijeli štand. Gospođa N mi je totalno simpatična, još više što je nekada davno živjela u mom malom selu. Njen talent su ruže-broševi dok moja Ž oslikava sve (majice, stoljnjake..) i slika. Taman smo došli kada je Ž otišla na pauzu pa smo se izbrbljali sa gospođom N. U pol priče stiže moja sveki, skoro suze u očima kad je vidjela da smo ju došli posjetiti. Još kad sam joj dala taj mali bento dobro da se nije rasplakala xD Mislim da sam totalno dobila zlatnu zvijezdicu kao buduća snaja i u njenoj knjizi i u knjizi gospođe N xD

Naravno, uhvatila me odmah - idemo gledati što ima po paviljonu, ona će meni nešto kupiti. Nakit me ne zanima previše jer od kad sam radila svoj, više mi nije interesantno platiti 50kn nešto što si doma mogu napraviti (pošto imam još hrpu perlica i žice od prije) pa smo na kraju iskopale ovaj mali okvir koji je mene zadivio (obožavam sve u malim okvirima) i eto ga sada, visi na šanku :)



Vratili se nazad do njenog štanda i gledamo sad što je ostalo i skužim ja male slike poredane pri dnu štanda, Rekoh nisam ni znala da slika tako male slike jer do sad sam vidjela samo velike. Primjer:


Slika u našoj spavaćoj sobi


Slika u našoj blagovaonici

Rekoh kako su slatke, dobit će narudžbu od mene. Pita ona mene koja mi se najviše sviđa, rekoh jedna sa cvijećem i ofkors, trpa ju ona već u moju vrečicu :D Rekoh super, ta mi je za kuhinju :)




Smještena na zid u kuhinji :)

Pričamo mi dalje tako, pohvalim ruže od gospođe N, moja Ž već viče - evo tvoja boja (i dodaje zadnji zeleni broš koji je ostao) i ofkors već mi ga gospođa N kači na majicu. Rekoh ne smijem više ništa pohvaliti jer ću ženama cijeli štand odnjeti xD


A taman sam planirala kupiti takav veliki zeleni 
broš kad ono :)

Malo smo još brbljali pa rekosmo idemo doma.

Vozimo se kući a D kaže "Više ti nikada neću govoriti da ne nosiš nekome nešto, mene više ne slušaj u vezi toga" :) Rekoh nisam te slušala ni prije al ajd dobro xD hehe

Navečer sam opet slikala Mjesec, pa vas ostavljam s tom slikicom :)

22 comments:

  1. nisi ti s tim ciljem išla uopće! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa u biti nisam, sad vidim kak sam napisala post da će ispasti da jesam al hebiga sad. Ne funkcioniram ja po stilu mito i korupcija, odnjela sam joj to jer sam ju htjela malo iznenaditi a ne da dobijem neku naknadu za to.

      Delete
  2. pa darivanje je super stvar. ne znam veselim li se više kad dobijem nešto, ili kad nekom poklonim pa vidim da taj drugi plješće ručicama:)
    to uopće nije loše. zamisli, njih dvije na štandu, i dođe neka koja zna cijeniti ljepotu njihovih uradaka. blago im se što te imaju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam oduševljena svojom svekrvom, uvijek sam slušala one priče kak su svekrve zle, ovakve onakve, a ja dobila najbolju sveki na svijetu. I ne mislim zbog stvari koje mi kupuje i dariva već zbog toga što mogu satima s njom pričati i što je otkvačena umjetnica i stvarno super i draga osoba. Ja volim ljude darivati i ne očekujem ništa zauzvrat ali i ne odbijam ako mi netko nešto pokloni :)

      Delete
  3. Mjesec je fantastičan ovih dana i slika je... Neću je prestati gledati jedno sat vremena :D.

    Sviđa mi se taj okvir sa 3D cvijećem, baš baš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja totalno padam na te male okvire i one slike gdje je tipa nacrtan samo jedan minijaturni cvijetić, ne znam zašto :)

      Delete
  4. Baš si dobra snaha! Dobro se dobrim vraća :). I svaka ti čast slika je predobra. I sviđaju mi se sve slike po tvom stanu, sve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram bit dobra kad mi je dala mog D :) Što više mogu poželjeti? :)

      Delete
  5. broš mi je preprepregenijalan! kao zelena salata i genijalno ide na ovu majicu!! mislim da si u svekinoj crnoj knjižici za ovo dobila 23 plusa ;))

    kako dobiješ tako super oštru i veliku sliku mjeseca?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha e zelena salata totalno al s glitterom :D

      Ma ovo je fotošop, kontrast pojačan inače dobijem samo blijede obrise.

      Delete
  6. Eto sta sve dobijes za saku jagoda :)
    A meni normalno da kad tako podjes kod nekoga ko radi, da mu/joj poneses nesto :)
    Dobar ti onaj kupus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupus je zakon :D Taman ide, ljude iz mog sela su u srednjoj zvali kupusari xD (iako se u našem selu nit prodaje nit nešto posebno sadi kupus al tak je..) :)

      Delete
  7. E to je to, kad kreneš bez ikakve namjere, čisto zato što misliš da tako treba, ispadne jako dobro. Da si ti išla s namjerom da se okoristiš, ne bi niš dobila :D

    Broš mi je divan!
    Ja trenutno kao hrčak skupljam umjetnine da ih pokačim po zidovima kad nađemo stan ^_^
    Mogla bi nas fotkama provesti kroz cijeli stan, dosad si nam bacala mrvice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ove zelene lampice na šanku, jesu to stvarno lampice ili se meni čini?

      Delete
    2. Lampice na šanku jesu lampice :) Nije mi stan još onakav kakav bih htjela, možda kad se malo popuni, za sad još skupljamo i smišljamo :)

      Delete
  8. Veri, veri najs! :3
    Slike su odlicne! Narocito mi se svidja ova u blagovaonici. Aplauz za umjetnicu.

    ReplyDelete
  9. i ja bih ti dala sve sto hoces za jagode:)
    al da si dobra snaja, dobra si!

    ReplyDelete
  10. Super snaja :D

    Divan mi je broš, baš volim kombinaciju prugastih majica i tog velikog cvijeća :)

    ReplyDelete