15 June, 2012

How I Devorced Your Mother

Jučer mi je bila moja D2 pa smo se lijepo napucale graha koji sam ja skuhala, D nam je donjeo pivkana kad je išao s posla i izvalismo se na kauč i ofkors - trač parti :) Toliko smo brbljale da sam se jutros probudila lagano promukla :D Nema boljeg provoda od tog ^_^

D je sudjelovao dok je tekma trajala a onda je zgiftao na komp.

Uglavnom jedna od stvari o kojoj smo pričale je D2-ina šogorica koja se skompala sa bivšom curom od D2-inog dečka (koja sapunica lol) i sad je se cijela obitelj D2-inog dečka odrekla jer kako može tračati D2 i biti legica s ovom drugom koja proganja D2-inog dečka od kad su prekinuli.

Bilo bi malo pregrubo da su je se zbog toga odrekli ali tu se nakupilo svega - od toga da ta žena (jer je udana, nije ko mi sirote koje nikak da se udamo hehe) koja doma ima malo dijete em je cijele dane na poslu, em kad dođe doma samo kaže mužu da čuva bebača i ode van s legicama. Pet puta tjedno. Gasi mobitel kad je vani da ju muž ne zove svakih pet minuta jer je maloj noga otečena. Krasna majka.



Kaže D2 možda ju puca kriza srednjih godina. Reko sa 30 godina baš i ne bi trebao imati krizu srednjih godina. Cura se nije mlada udala da bi ju pukla neiživljenost, uhvatila lika 10 godina mlađeg, ostala trudna i sad 5 godina kasnije skužila da je neiživljena. Ne kužim takve žene. Zašto se udaješ i imaš klince ako još uvijek želiš izlaziti i partijati? Ne kažem da nakon što imaš klince ne možeš van ali brate mili jedno je izać van s legicama, ismijat se, naroljat i doć doma a drugo stiskat se u disku s pet muških dok su ti muž i bebač doma.

S druge strane danas izgleda da to JE normalno, a biti vjeran i brižan je rijetkost.

Znam za slučaj opet gdje je cura ostala trudna mlada, s nekih 19 i sad 7 godina kasnije njoj je to dosadno, ona ne želi imati obitelj, spremati i imati ikakve brige i ostavi lika koji je predobar, čuva ju ko kap vode na dlanu da bi ošla doma kod mame, zaposlila se u nekom bircu i njoj je to super život. A što je s tom dječicom?

Trudan ne moš ostati samo tako, ako ne želiš klince treba se paziti. Ne vjerujem nikome tko kaže da je "slučajno ostao trudan". Bebe ne padaju s neba pa da kažeš pogodila te jedna dok si išla u shopping. Ako si toliko plodan a ne želiš klince, koristi onu staru - nemoj se, ne boj se :D



Tako da su sve ove neiživljene majke znale a možda čak i planirale tu "slučajnu" trudnoću i onda nakon par godina odluče - ah, nije to za mene. Još da kažeš da su im muževi/dečki loši pa bi reko sirota, doma ju muž mlati i pije pa mora pobjeć. Većinom je baš suprotno, doma muž/dečko koji se brine i za njih i za klince ali zašto biti doma kad je disko tak supač. Pun 20-o godišnjaka a ti koka od 35. Kud ćeš bolje, možeš im i cugu plaćati, vrtiti će se oko tebe ko pilići oko svoje majke.

Ne znam, jednostavno si mislim da već sad, iako nemam klince, neke stvari su mi tako dosadne i ne daju mi se, volim biti doma s mojom D, volim da idemo svuda ali skakat po disku s legicama mi nikada nije bilo nešto zabavno, ni kad sam imala 16 a kamo li sad.

Volim otići na koncerte, na kavu, u muzej.. Ali da jednog dana imam bolesnog klinju doma a ja vani s ugašenim mobom i boli me briga = nema šanse. Kad ovaj moj klipan ima gripu stalno se vrtim oko njega i namještam ga i donosim mu stvari a kamo li dijete. Znam da će on biti isto takav jer se on također tako vrti oko mene čim kihnem :D

Možda bi netko našao 100 opravdanja za takve majke ali ja ne mogu niti želim. Smatram dok sam ja nezadovoljna sobom i imam još 100 planova prije pravljenja bebača - neću ga imati. Pa ako nikada i ne dođe na red, nema veze. Zašto praviti novi život ako još ni svoj nisi sredio.

Na kraj dana je tu samo još jedno malo dijete koje ne zna zašto se mama i tata više ne slažu i misli da je ono krivo. A tako nešto svome malom budućem okatom djetetu nikada ne bih mogla napraviti.

12 comments:

  1. slažem se s tobom.
    nažalost, za sve postoji škola, ali za roditeljstvo - ne. A to je najodgovornije zanimanje.

    ReplyDelete
  2. Seljacki fazon hvatanja frajera na bebu i naknadno prozivljavanje..idiotizam. Ne razumem - to su se udale da promene prezime, pa su resile da im se malko kasnije to bas i ne svidja, pa se trude da nadoknade? Zao mi dece..ona nisu nista kriva, a najvise ispastaju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sad bi mi zene trebale stat na stranu zena onak, a totalno ju ne opravdavam i žao mi i lika i djeteta a nju bi nogom u dupe :D

      Delete
  3. okej... ja nisam shvatila tko je kome tko. ali svejedno ja ne razumijem tu neiživljenost. uopće. valjda sam specijalac posebne vrste pa mi nije jasno šta se ko ima iživljavati bilo kada. koja iživljenost? kao da ne možeš imati potpun i ispunjen, zabavan i kvalitetan život bez da piješ šta stigneš jebući se pritom s kim stigneš? možda sam konzervativna, ali meni prvenstveno nije jasno kako se to nekome uopće da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sad razmišljam o tome što si rekla i da, baš to. Što se itko ima iživljavati, to je samo isprika za one koji su valjda uvijek željni "iživljavanja" po mračnim kutevima nekog diska a zna se koji je naziv za takve ljude..

      Delete
  4. Definitivno uvesti test za roditeljstvo!

    ReplyDelete
  5. Skroz si u pravu, ja budem jako ljuta na takve krave! :D
    U vrticu ima dosta takve dece, npr tu je jedna mama koja je nezaposlena a dovede dete prvo a pokupi zadnje... a vidis da je dete pametnica i da zeli da uci a kod kuce ne stizu da rade sa njim a mama nezainteresovana...takva deca se bas vezu za vaspitace.

    Imati dete po svaku cenu...ti ljudi samo na svoje dupe misle. Slikice su jako jako lepe! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siroče, to je najtužnije kada ti gledaš to malo pametno dijete a znaš da ne možeš ti sad cijeli dan posvetiti samo njemu a s druge strane starci totalno nezainteresirani, dobili ga eto tak, da se majka može udat. Bljak.

      Delete
  6. Ne razumijem brak zbog braka i ne razumijem taj zastarjeli način razmišljanja "došao je brak, slijede djeca". Djeca se ne moraju praviti čim se udaš/oženiš, kako naše majke/bake misle.
    Brat mi se oženio prošle godine i opća panika vlada među starijim članovima obitelji zbog toga što još nema djece. Žao mi je gledati kako ih muče i maltretiraju stalnim pitanjima o djeci... Srećom, oni se ne obaziru na to i imaju posložene prioritete u svojim glavama. Nažalost, puno je više onih koji ne razmišljaju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je ono kad svi misle imati dijete je sam tak a ne misle da i to košta. Kažu ak ima za dvoje ima i za troje ali nije istina. Koliko ja znam ni D ni ja ne trebamo ni kolica ni pelene ni papice a kad budem imala bebu želim joj sve najkvalitetnije kupiti a ne da je željno svega.

      A tima što ispituju treba reći - dajte mi 15-20 000kn i odmah pravim jedno :D

      Delete