10 August, 2012

Gaming Zaraza iliti Skyrim

OK, svi već znaju da sam totalno opsjednuta Simsima i nedo bog da netko započne razgovor o njima, gora sam nego oni WoW fanovi kad pričaju o WoW-u :) Još kad sam neki dan saznala da će napokon doći ekspanzija Seasons - jedva čekam! Čist mi bezveze bilo vodati simsa okolo u puloveru a vani sunce!

Nego, ovaj post nije o Simsima nego o - Skyrimu. Iliti punim nazivom "The Elder Scrolls V: Skyrim".

Jučer ujutro, ustadoh sa D-om i muvam se okolo, nemam posla, sve sam opeglala i oribala u ona prva dva dana službene nezaposlenosti i pitam ga ima kakvu igricu za preporučiti. Odigrala sam American Alice McGee do kraja prije par dana pa nešto u tom stilu. Kaže on, imaš na mom kompu Skyrim pa probaj to. Mislim si ja, ne da mi se, nisam za takav tip igara al ajd, dosadno mi. Složim ja svoju likicu :D i ajmo igrat. Prvih sat vremena sam se borila s kontrolama, pokušavala skužiti kako uopće uzeti oružje u ruke i gdje se klikne da vidim misije, gdje se klikne da vidim što od itema imam. I onda je krenulo O_O

Igrala sam od negdje osam ujutro do podne i mogu vam priznati - totalno sam zaražena. Stavila sam si na easy verziju (iliti papak verziju xD baš me briga) jer me skoro herc trefio kad me neki vuk stao naganjati okolo a ja još ne znam ni mač kak se uzme u ruke. (Zatukla sam ga šakama, ah xD )



Inače igra se na ogromnoj karti gdje vidite samo par gradova na početku. Nove gradove i mjesta otkrivate tako što ili pričate s ljudima pa vam se na karti sivo pojave gradovi za koje ste čuli ili u šetnji pronađete neki novi site koji tada bude bijel na karti. Pošto je karta ogromna u gradove u kojima ste već bili se možete doslovno teleportirati jer tko bi trčao sa jedne strane mape na drugu cijelo vrijeme.



Scene su predivne, ima jako puno skrivenih mjesta i misija, misije su zanimljive i jako mi se sviđa. Imam feeling kao da igram simse s mačem i boljom grafikom :)

D me nazvao oko podne, kada je bio na pauzi i iznenadio se da još igram. Kaže, mislio je da će mi biti dosadno. A ja tu s mačem ganjam skeleton-zombije po šumi i vičem umri kučko xD Dobra igra za izbaciti negativne emocije :D



U igri možete skupljati doslovno sve - uđete nekom u kuću i što god ima na stolu možete drpiti - hranu, zdjele, knjige, oružje, odjeću, cipele - ma sve. Ako nitko nije s vama u sobi radite što hoćete, a ako je, dobijete bounty bodove odn tjeralicu, pa kad dođete do grada vojnici vas napadaju i morate platiti bounty.

Tako sam ja naišla na babu u šumi, ima kolibu bez prozora i govori ona - It's nice to have visitors - i sjedi pred kolibom. A ja unutra i ukrala joj sir i mrkvu i neku knjigu koju ima xD Čist mi bilo žao babe :D



Najspuki stvar na koju sam naletjela su divovi. Divovi hodaju okolo i šetaju mamute. To su njihovi kućni ljubimci valjda. I oni sami malo izgledom vuku na pračovjeke. Kada se približavate mjestu gdje su, zemlja podrhtava od hoda mamuta, pa znate da su u blizini i meni osobno je to totalno spuki. Posebno kad sam vidjela jednog u daljini, odlučila ga zaobići u širokom luku i naletjela na dva iza nekog ogromnog kamena. Skoro me herc trefio.



Ako itko odluči ovo igrati evo vam savjet - nemojte ubijati kokoši u selu! Ja iz zezancije, u pol misije, ubila kokoš i iz kuće izletjeli muž i žena i napali me. Ubijem ja njih i skužim da su oni ljudi s kojima sam trebala pričati da bih nastavila jednu od misija. Fuck.

Eto, po samom postu vidite da sam navučena čim toliko tipkam pa vas ostavljam na miru i odoh se igrati :)

Što bi Skyrimovci rekli - I was normal person before I took an arrow to the knee xD

19 comments:

  1. I used to be an adventurer like you .. Then I took an arrow to the knee.
    Mislim da ću to početi igrati. Zvuči zanimljivo. Iako se kladim da će me ubiti čim počnem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato sam ja stavila na Easy, jer sam noob i ne želim provesti igru bježeći od svega što se mrda xD

      Delete
  2. Jao, ja ne volim te igrice, al kad ti to pričaš, i ja bih (s tim da ne bih da opterećujem svoj jadni računar). Tako da bih najradije gledala kako ti igraš i uživala u scenama :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš tako! Upravo mi je prezanimljivo bilo ovo čitati!
      Sad bih ja klupicu privukla i gledala kako igraš :)
      Uživala sam gledati jednu prijateljicu kako igra prve Age of Empires...jaooo :)

      Delete
    2. Otvorit ću biznis, naplaćivat ulaznice za gledanje mene kak igram igrice :D Zvuči kao moderna umjetnost lol

      Delete
  3. Zvuči prezanimljivo, već na pola posta sam imala dojam da je to baš za mene, međutim neću ni pokušavati, ionako ništa ne stignem, a kamoli još da se ulovim igrice :)) ovo s mamutima i meni zvuči spuki, već se zamišljam kako igram usred noći i onda crknem od straha kad čujem te zvukove :)

    ReplyDelete
  4. Ne igram igrice tako često, ali kad počnem onda pretjerujem. Trenutno sam zapela u jednom dijelu neke o Nency Drew i svaki dan otvorim i pokušam riješiti, ali bez uspjeha. Ne znam šta ću sa sobom, a posebno me nervira jer sam pri kraju. Na netu ne mogu naći pomoć jer svaki put kad ponovo pokrenem igru bude mi drugačija slagalica.
    Tako da znam kako ti je ;)

    ReplyDelete
  5. http://www.youtube.com/watch?v=YOxVjbGvUpI
    :D
    Imam bracu gejmere, svega sam se toga nagledala.

    ReplyDelete
  6. Zvuci zanimljivo ali..nemam ja zivce za to:) Posle AoE nisam igrala nista i mislim da ni necu. Znas li ti koliko strana moze da se procita za to vreme? Ihh..

    ReplyDelete
  7. I ja volim Simse, nisam znala da stiže nova ekspanzija Seasons. Bilo bi vrijeme da napokon i izađe i igra Sims 4. Nadam se da će se moći skinuti na webu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaboravila sam nešto pitati. Da li ti imaš original Simse ili fejk s neta? Ja bi si učitala neke gotove kuće i ljude koje nalazim na webu u igru a ne znam da li se to može.

      Delete
    2. Joj nadam se da nece skoro cetvorka jer bi onda sve iz pocetka opet morala instalirati i kupovati x_X Ja imam original sve do Medieval, onda sam se nazivcirala kad sam kupila a to uopce nisu simsi pa sad skidam :D

      Delete
  8. Bukvalno sam prestala čitati kad sam shvatila da nije o Simsu riječ
    :(
    Ja sam bila ovisnik i Simsu..ali bukvalno!! I to samo o dvici. Tricu nešto ne volim. Navikla sam bila na dvicu ali kada mi je bao sisitem na kompu a ja nisam nijedan sims (samo original sims 2..bez ekspanzija ili kako se to već kaže) na cd nisam ga više ni igrala. Tada se više nigdje nisu mogle kupiti dopune one za sims 2 već samo trica..a ja je ne želim :(
    Joj..sad sam tužna. Sjetila sam se kako mi je bilo predivno igrati sims..Čak sam 2 puta umrla u njemu i ponovo se rodila (hahahahhha..volim tu igricu!!)..a sada ga više nema :(

    Koji ti igraš? 2 ili 3?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trojku i odlična mi je :) U dvojci mi nekak tužno kako mi je sims usamljen, u trojci vidiš susjede i ljude okolo pa mi ih ne bude žao xD

      Delete
  9. Igrala sam Elder Scrolls III - Morrowind. Za to doba takodjer odlicna grafika. Ogromna mapa. Cista uzivancija. Inace imam citav spisak igrica zbog kojih moram kupiti novi komp i Skyrm je medju prvima. XD
    Uzivaj!!! Ako stignes poslije Skyrma, probaj AC.

    ReplyDelete
  10. yap, ja bih sjela sam strane i gledala tebe;)
    jednom u životu sam igrala igricu, bilo je divno za ispucavanje sveg smeća iz glave nakon posla, ali ja nisam za to. moj tadašnji cimer se držao za glavu dok sam uzaludno pokušavala skužiti komande.
    tako sam loša u tome da bi me mogao ubiti bilo tko, valjda i vjeverica na grani

    ReplyDelete
  11. Sjooo, hrpa žena priča o igricama. Da mi je neko ovo pričo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha što sve nećeš pronaći na netu, ha? :D

      Delete