18 September, 2012

Post O Svemu Pomalo

Jučer smo prvi puta bili kod veterinara s Puci. D je upisan kao vlasnik a službeno ime kao Puci :D Ionako ju zovemo Cica Beštija pa je svejedno :) Rođendan joj je 25.07.2012. Awww ^_^


Ogrlica sa zvončićem, slatka ali nefunkcionalna - ne voli ju uopće. Skinuli smo 
ju nakon 20 sekundi :) Tu sa zanimanjem gleda svoju sjenu dok se skriva na 
polici s hororcima xD

Siroče malo, mjaukala je svih 7 minuta koliko nam je autom trebalo do tamo pa sam ju na kraju izvadila na parkingu i mazila dok se nije smirila pa onda nazad u transporter i pjehe do veterinara. Sva sreća da je jako blizu, treba nam sve skupa s vožnjom 10 minuta do tamo.

Tete veterinarke su obje bile jako ljubazne. Rekle su nam da cica još nema dva mjeseca već mjesec i tri tjedna (dakle mi smo ju dobili s mj i pol a rekli su nam da je 2..) Ispada da je jako pametna siroče malo, još treba sisat a ona već sve sama zna, kao velika - i na wc, i papat i igrat se. Bila je jako hrabra kod veterinara, nije mjaukala ni ništa. Buhice nije ni imala pa je samo preventivno dobila lijek protiv unutarnjih parazita. Za dva tjedna ju moramo voditi po drugu dozu i onda će na cijepljenje.

Putem doma, valjda od sveg doživljenog stresa se prvo popišklila pa i pokakila u transporter, ali na sreću smo na dno stavili neku staru D-ovu majicu pa smo odmah stali i bacili sve u prvi kontejner a nju oprali kad smo došli doma. Inače, mače se "kupa" tako da u toploj vodi namočite krpu i cijelog ga prebrišete. Već imamo taktiku - ja ju mazim i držim a D ju briše :)

Sad ju još više mazimo kad znamo da je tako mala. Mi smo mislili da ima više od dva mjeseca a ona mrva mala tek idući tjedan puni dva. Usput, opet dobijamo dosta onog "vidjet ćete vi" u smislu da će nam dosaditi kad naraste. Meni to dođe kao da imaš dijete pa kad napuni 9 godina ti postane dosadno pa ga izbaciš van iz kuće. Svašta.

Najdraže mjesto za sjedenje joj je gdje god smo mi. Sliknula sam danas par sličica pa evo da vidite.


Ovo je u sleep mode-u :)


Što li je to na ekranu?

I sad opet spava - u krilu, naravno :)

No, dosta o Puci. Naša igra se počela prodavati. Ne znamo još ništa o prodaji ali što se ranga tiče u tjedan dana smo sa mjesta 300 i neš došli na prvo. Ali to nam ništa službeno ne znači o prodaji jer stranica ima free 60 min download a mislim da se penje na listi i po tim downloadima a ne samo po prodaji. No, držim fige jer naći posao u ovoj državi je katastrofa.


Jej :)

D1 mi javlja da će možda doći do nas u listopadu. Držim fige. Njoj i mužu je teško uskladiti godišnje jer rade u istoj firmi pa se nadam da će im šef dat u isto vrijeme da nam dođu u goste. Nisu još nikada bili kod nas jer zadnji put kad su dobili zajedno godišnji prošle godine je taman taj tjedan napadao snijeg ko lud pa nisu mogli kroz gorski kotar. Zbilja se nadam da će doći pa da nas dvije šmugnemo na jednu kaficu, nismo same na kavi bile od srednje škole :) A i da moju malu N vidim kak je narasla, mrva mala :)

Ne znam hoću li staviti slke haljine na net, em sam debela pa mi baš nije do pokazivanja međ svima vama žgoljavima, em haljina nije ne znam kakva da padneš na dupe - obična crna.

Toliko za danas, dost čitanja, hajd nešto i radit! :)

21 comments:

  1. "međ svima vama žgoljavima"..lol. nu, slikaj se, ako ne želiš, nemoj pokazati lice;)
    meni nitko nije rekao da će mi mačak dosaditi, i nikad ni nije, samo te iznenadi kako odrasta, koliko je prefrigan. mačke vole aparate koji zrače, vidjet ćeš. ležanje na televizoru, na kompu, po mogućnosti preko ekrana rep..i da, dosta maca pada na tastature..onak, tipka po njima i igra se!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za sad preferira krilo, komp ionak cijelo vrijeme koristim pa nema kad leć na njega xD

      Delete
  2. Joj med mali :), upiškila se <3. Čula sam za te ogrlice da nisu nikako dobre, mada je to bilo u nekoj emisiji o macama koje izađu iz kuće i love - smeta im jer ne mogu da se šuljaju. Tako da, dobro je da je ne navikavate na nju, očito nije u skladu s njenom prirodom :).

    ReplyDelete
  3. Obavezno stavi sliku.. nisi ti debela, nemoj zezati! Mene baš zanima outfit :))
    A Puci se ne mogu nagledati.. i slažem se - nikad ti mačić ne može dosaditi, dobro si napravila usporedbu s djetetom.. ta mala slatka stvorenjića ne mogu dosaditi..
    I jesam li nešto propustila.. napravili ste svoju igru i sad ju prodajete ili..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, to je ono što sam radila do prije par mjeseci :)

      Delete
  4. Kakva glupost....ne moze ti dosaditi, mozda nece uvijek sve biti savrseno, ali one je dio vaseg zivota, i ne moze se neko tek tako odbaciti....ljudi me opasno zivciraju, meni su isto tako govorili za kunica, i da on jeste bio nestasan ali smo se uhodali.....:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. O i maca ima svojih nezgoda ali što ću sad pisat - jednom se popiškila di ne treba ili ne zna zatrpati kakicu pa se sva umulja xD Opereš nju i sve oko nje i mir :) Šta da radimo kad je mala :)

      Delete
  5. Mackonja mali hrabri!! Ovaj moj, cim oseti da ga vodimo kod veterinara pokusava oko da mi iskopa :))
    I ne zezaj - daj da vidimo haljinu. Ako ti je za utehu ja juce isprobala moj kompletic..Prava pritka za paradajz..izgledam ko da imam 3 metra i 20 kila..ko ona jadna deca iz Bijafre, samo mi muve nedostaju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaci nas dvije da umjese i naprave 2 normalne cure ha? xD

      Delete
  6. Puci je pre pre :))) a i ti si sebi isto u "debelom" modu. I ja. fak it.

    ReplyDelete
  7. čuj, zaboravila sam napisati, čestitam na igri! nadam se da ćete puno zaraditi! ;)

    ReplyDelete
  8. Joj nje s žuganjem, stavi haljinicu, sigurno ćeš biti slatka kad se središ :)) Puci je onda prava, pametna, hrabra i napredna! Sumnjam da će vam dosaditi, ne vjerujte tim ljudima koji to kažu, to nema smisla :)

    ReplyDelete
  9. Nema sanse da vam dosadi. Samo cete se lepo navici na nju, i "sroditi" se. Cestitam na igrici. Ako sve bude kako treba, evo obecavam da cu je zdusno igrati - a ja uopste ne igram igrice :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Pa ti kao da me prvi put čitaš :)

      Delete
    2. Pa šta, vi napravili igru?

      A nisam ti čito sve postove ispočetka. :D

      Delete
  11. Dobro si rekla, kada dobiješ tako malu životinjku i odgajaš je ne može ti dosaditi, mislim da dijete može više, kad uđe u pubertet i postane problematični tinejdžer :)
    Čestitam za igricu! Jeee, polako ali sigurno doći će i to!
    Što se tiče haljine i figure, ne kaki i davaj slike :p

    ReplyDelete
  12. Držim fige za igur, i daj meći sliku u haljinici! -.-

    ReplyDelete