08 September, 2012

U Iscekivanju Mrve

Pozdrav dragi moji blogeraši :) Eto mene, još uvijek bolesne, balave i kašljave ali i dalje pozitivno nastrojene. Proći će valjda i ta boleština jednom :) Bar me podsjetilo da si trebam pronaći doktora xD I pronašla sam valjda jedinu prednost nezaposlenosti - mogu ležati bolesna koliko želim i baš me briga :)

Nego, saznali smo da naša maca dolazi - sutra! Trebala je doći idući vikend ali dosadašnjim vlasnicima je nešt iskrsnulo i dolaze sutra u Zg pa stiže i naša maca.

Dosta vas je pitalo kako će se zvati - e pa ime joj je Pucika :) Skraćeno Puci. Sad se pitate wtf, kakvo je to ime. Kad sam bila mala mala imali smo prekjut malog čupavog psa koji se zvao Pucika (isto je bio cura) i taj pas mi je ostao u sjećanju kao nešto najmedenije i najčupavije i bili smo jako tužni kada je u dubokoj starosti preminuo pa eto, u sjećanje na mog čupavog pesa sad će jedna mala maca dobiti ime po njemu :) Mislim da je Puci sasvim kjut ime za malo crno/smeđe mače :) ( Usput, sad sam izguglala da je Pucika izgleda mađarsko prezime. Eto, imala sam ja jednu prabaku mađaricu pa kako god okreneš, odgovara joj ime xD )

Danas smo D i ja išli u shopping - plac, Billa, Mercator i Pet Centar. Otkrili smo da nam je Pet Centar jako blizu :) Pošto nemamo ništa za macu malo smo se razbacali i kupili sve najnužnije za jedno mače. Pa da vidite..


Sve na hrpi. Sama sam sastavila kućicu s grebalicom :) Al sam sposobna, uf :) Znam da se mače još neće pentrati tako visoko ali mace brzo rastu pa će uskoro sjediti na vrhu i ponosno nas promatrati :)


Pošto smo morali odjednom kupiti sve najnužnije za macu a nismo htjeli rabljeno, neke stvari smo gledali da uzmemo jeftinije, kao ove zdjelice. Znam da svi preporučuju metalne ali smo mi za prvu ruku uzeli jeftinije, plastične. Meni su osobno prekjut, imaju gumu ispod protiv klizanja i mislim da mačetu neće smetati. Ne da mi se davati po 40kn za jednu zdjelicu tenutno, ipak sam nezaposlena.
D me morao odvlačiti od igračaka za mace jer bi ih najrađe sve kupila :) Mislim da će za početak biti zadovoljna sa ovih par :)




Moram priznati da sam malo razočarana izborom hrane za mačiće. Svaka vrsta ima tipa 7-8 različitih okusa za odrasle mačke i samo jedan za mačiće. Dok s druge strane čitam po netu da se mačićima treba davati razne okuse inače budu izbirljive mačke. Pa sam na kraju uzela malo od svih vrsta koje imaju za mačiće.


Wc s ulazom za mačiće, pijesak i lopatica :)


Češljić za micu makar je kratkodlaka :) D je negdje iskopao ogrlicu sa zvončićem pa smo i nju kupili. Sad ako ju Puci bude htjela nositi ok ak ne, biti će joj igračka :) Bojimo se da ju ne pogubimo po stanu taku malu i tamnu xD


I zadnje ali ne najmanje bitno - štap s perjem :) Htjela sam još uzeti i neki štap sa zvončićem s kojeg visi plišani miš i neki s trakicama ali je D rekao da sam već uzela i previše pa sam ostavila za drugi put :)

Eto, mislim da smo sve uzeli što će mačetu trebati. Neke stvari sam izostavila, kao šampon i sl, za to ima vremena ako ju uopće i budemo kupali. Neke mace se daju naučiti na kupanje a neke ne bi ni za živu glavu pa ne želim trošiti bezveze prerano.

Sada još samo nedostaje mala Puci :)

37 comments:

  1. lijepo ste se opremili, sve je baš slatko, ali štap s perjem mi je preodličan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko sam opsjednuta tim stapom ispast ce da sam macku nabavila samo da mogu taj stap kupiti napokon xD

      Delete
    2. vidi, vidi... pernati štap... služi li on kako bi malog tigra naučila odagnavanju pernate gamad iz blizine stana? krajnje mudar potez!

      Delete
  2. Hahah,ne da ste se opremili već kao da stiže dijete :D mogu misliti računa i glavobolje poslije toga ...
    Btw,moja mama redovno kupa našu macu i već se navikla,ako se odlučiš na to bitno ti je samo da imaš nešto gdje je kupaš da joj se ne kliže jer onda dobije napad panike :D i slobodno me pitaj ako ti šta zatreba,nisam stručnjak ali već neko vrijeme se brinem o mačićima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad me vidio kak kupujem za macu, dragi mi je baš i rekao - Iss kak ćeš ti kad budemo dobili klinca xD Račun je bio ok, ni puno ni malo, ali većinu ovih stvari kupiš samo jednom (kao transporter) pa nije bed :) Ja sam svoju mislila kupati ili u nekom škafu na podu ili u bideu xD Ali otom potom :)

      Delete
    2. Mislim da ti je najlakše u kadi/tuš kabini ... lijepo staviš šampon i onda lakše ispereš to sa nje tušem nego da je ono nečim polijevaš ( kako se nekulturno izražavam ) haha :D i svakako je od malena uči na kupanje,bićeš mirnija i ti i dragi a i komšije :D

      Delete
  3. kao netko tko je imao mačka, htjela bih te samo upozoriti da mačke baš ne sjede tamo gdje si ti zamislila, i ne oštre kandže na onome što si im ti kupila. tako da grebalica...ma, buš vidla;)
    maci želim dobrodošlicu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imala sam ja mace doma pa znam kak to ide :) Ne smeta meni ako bude spavala na kauču jedino što ću ju istrenirati da se ne penje na stol, eto to mi je jedino što bi mi bilo fuj. A za grebanje sam pronašla ovo

      http://www.softclaws.com/index.php?pet=cat

      Delete
  4. Ok je ta ogrlica sa zvoncicem kad je mala i za po doma, ali kad malo poraste i pozeli da izadje napolje, obavezno skinite zvoncic...tako samo privlaci pse. I navikni je dok je tako mala na kupanje da posle nemas problema. Trebace ti i tabletice protiv glista, ali o tom potom ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nece ona ici van, nema kud kad nemamo dvoriste. Moze na balkon jedino :)

      Kad stigne vodimo ju veterinaru na cjepljenje i ciscenje od unutarnjih i vanjskih parazita, zato smo i kupili transporter da ju mozemo voditi, tako da nema brige :)

      Delete
  5. Baš ti treba zvonce da slušaš po čitav dan kako zvoni. Ima da požališ svaki dinar što si dala na zvonce. :D

    Hoću i ja maaaacuuu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lako ga skinut, ali prvih dana želim znat gdje je :) I nije glasno, to je malo zvonce, nemaš ga šta vidit. Pa daj udomi jednu, na sve strane su oglasi :) Ne moraš se ovak razbacat ko ja, maci dost samo jastuk i wc da bude hepi :)

      Delete
    2. ako dajdža nabavi macu ima da napiše jedno 5512255621 o smislu svakog od devet života iste i o tome kako se mačka rastegnula, što je pojela, kad je piškila i slično ;)

      Delete
    3. Vjerojatno ću i ja biti takva jedno tjedan dana (čitaj mj i pol ) pa me nemoj čitati tada jer se više nećeš družiti samnom xD

      Delete
    4. Ako je kad i nabavim neću joj sigurno dat "ime" Pucika. To nije ime uopšte. :D

      Delete
    5. Dajdži krivo što nema macu pa sad ni ime ne valja :P e baš je Pucika sexy :P

      Delete
    6. Ni ne smiješ ju nazvat Pucika, to ime smije nositi samo moje mače :D

      Delete
  6. Imam dvoje macica od tri mjeseca, i vjeruj mi taj vrh njima onako ludima nije ništa....:D skočile bi mi na ramena, iako to baš i nije problem....xD
    Želim ti predivna iskustva i ugodno druženje sa micikom...*-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pripremljeni smo na to da će biti svašta tako da kakva god bude dobro je, samo nek dođe :)

      Delete
  7. Haha, podsjećate me na mene i muža kad je nama dolazio naš mačić - kupili smo pola pet centra :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro je znati da nisam jedina opsjednuta buduca macka-mama :D

      Delete
  8. divno je imati doma tako malo i ludo stvorenje barem je naša bila takva
    ah da grebalica....na našoj grebalici ni končić ne visi na tom stalku promtra svijet s balkona,a u kući spava na najvišoj polici na ormaru u boravku
    uživaj..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam samo jedno pravilo a to je da ne smije na stol. Sve ostalo, nek radi što hoće xD

      Delete
  9. Preslatko, maca će da uživa ko kraljica :D

    ReplyDelete
  10. Prekjut što ste joj sve kupili i kako ste brižni:)) Ova maca će stvarno uživati kod vas...

    ReplyDelete
  11. Na peta pare nikad nije mrsko tositi. :D
    Molim te...slike...cim stigne.

    ReplyDelete
  12. Kao vlasnica mačka mogu ti reći da je pametna stvar što si uzela mače, jer ćeš imati priliku da barem probaš da je naučiš ti nečemu i imaš bar malo kontrole, ako je to s mačkama moguće. :D
    Posebno što se tiče grebalice i nekih loših navika koje znaju steći ako ih uzmeš prevelike ili od starta ne ustraješ u odgoju. Pa eto, moj je savjet da, ma koliko ti bilo slatko i divno, ne dopustiš da ono vas preodgoji, nego je odmah u startu probaj učiti šta smije šta ne, jer kasnije će to biti nemoguća misija. :D
    Sretno s Puci. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Žužu jel tebe neka mačka izmaltretirala? xD Te pričaš o mačkama koje pišaju na krevet te o mačkama bez kontrole xD Ja sam doma imala dosta mačića i mačaka unutra i još više u dvorištu i ni jedna mi se nikad nije popišala u krevet a spavale su samnom kad sam bila mala :D

      Delete
    2. Imala sam jedno mače ovako na par dana dok ga prijateljica nije preuzela i to mi se upravo popišalo na posteljinu. :D S druge strane imam svog mačka kojem to nikad nije palo napamet, doduše jeste jednom povraćao po čilimu kad je bio nešto bolestan, ali to mu je oprošteno naravno.

      A znam dosta ljudi čije su životinje izvan kontrole... i ne samo mačke.

      Delete
  13. Ijooojjj, bit ćete divni roditelji!! :)))

    ReplyDelete
  14. Veselim se s vama ko da i ja dobivam macu :D
    neka, i moja će jednog dana :D

    ReplyDelete
  15. Maca će baš uživati :)

    Eh da, sittala sam ljetos dvije mace pa ti preporučam da joj za WC uzmeš one kristaliće, a ne pijesak. Puno je urednije i ne smrdi :)

    ReplyDelete
  16. Vaša maca će biti najsretnija maca na svijetu. Kad ste joj ovoliko stvari kupili za doček, mogu misliti kako ćete je tetošiti kasnije. :)

    ReplyDelete
  17. Već ste je razmazili :D Neka, uživajte, sigurno će vas svakodnevno veseliti :)) Jedva čekam fotke male mace!

    ReplyDelete
  18. Sigurno je bilo divno iznenađenje kad je Puci došla ranije. I vidim da ste se dobro opremili i da ste ju spremni dočekali. Sigurno će uživati kod vas kad budete ju mazili i pazili :)

    ReplyDelete