11 January, 2013

This Time Next Year



Ovaj quote si trebam isprintat i naljepiti na frižider. Ne zato jer mislim da se odnosi na vježbanje i mršavljenje već zato jer je to jedina površina gdje mogu nešto zakačiti s magnetima :)

Ja sam inače jedna od onih "Jack of all trades, master of none" (osim možda googlanja, za to sam totalno master). Bavila sam se sa sto stvari, započela ih tisuću ali rijetko čega se držim dovoljno dugo. Jednostavno kada nešto svladam početni level, zanimacija mi se prebaci na nešto drugo. I što je najgore postoji još sto stvari koje bi voljela naučiti.

Voljela bih naučiti svirati violinu, to mi je tako predivno. Voljela bi vesti goblene. Slagati puzzle od miljon dijelova. Voljela bi ići na neki trening plesanja. Voljela bi ukrašavati cupcake-e.

A svaki taj hobi zahtjeva - money, money & more money. A na svaki koji sam imala sam i potrošila - money, money & more money. Tako da sam odlučila potrošiti sve zalihe i ne kupovati ništa novo dok ne potrošim sve što imam.

Prvo, imam jedno 20 različitih Fimo boja koje sam koristila prije a sad ništa. Stoje i čekaju. Neke su čak i neotvorene. Onda imam hrpetinu perlica i žice iz faze s nakitom. Pa svih mogućih olovaka, flomastera, tempera i sl iz svih mogućih faza crtanja.

Uhvatiti ću si i napraviti po jedan art project tjedno i trošiti to sve. Možda napravim i neki giveaway od toga pa ne bude bez smisla.

D mi je jučer predložio da počnem crtati stripove. Kako jako volim one dnevnik-stripove, mislim nešto tako i napraviti. Iako nemam pojma kako će to ispasti ali who cares, idemo :)

I da, počeh vježbati. Ne zbog neke odluke, ne zbog nove godine, jednostavno je bio ponedjeljak i reko - one vježbe koje sam prije radila počinju ponedjeljkom pa ajmo. Baš me zanima koliko dugo ću ih se ovaj put pridržavati :)

Što bi ste vi voljeli da ste počeli prošle godine?

20 comments:

  1. Hihi, kao da sama sebe čitam :D Prije dvije godine sam si zadala 1 crtež tjedno jer sam se željela vratiti tome nakon višegodišnje pauze - naravno, 10 dana sam crtala skoro svaki dan i gotovo :lol: Početkom godine sam si zadala 10 slika u 2012, što je zaista malo - započete dvije, nijedna gotova :D (ok, prvu mi je maca uništila prije nego sam ju završila pa imam izgovor). Nakitom sam pak brljala prije desetak godina kad je fimo postao popularan pa mi je to bilo preskupo. Prestala sam nakon godinu dana. Prije 3-4 sam opet počela i ustrajala u tome. No, eto već godinu dana nisam uzela kliješta ili fimo u ruke. Taj hobi je pak rupa bez dna. Koliko god imaš repra doma, uvijek nešto fali. U Rijeci je ponuda loša i preskupa, a kad naručuješ s druge strane pak treba kupiti više da se to isplati. Trenutno to ne mogu pratiti.
    Za 2012. mi stoji i da naučim plesti - to se nije dogodilo :D. Jedino što sam ostvarila da sam pročitala broj knjiga kojeg sam si zadala i što sam čak 3 tjedna prije jeseni redovito vježbala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajde dobro da nisam jedina onda xD Uf da, za nakit mi uvijek nešto falilo. Radila sam ga dok sam još bila u Osijeku i slinila kad god sam došla tu u Zagreb u Chemaco nad svim divnim perlicama. Mislila sam kad se doselim samo ću tamo biti a na kraju, dok sam došla prošao i hobi :D

      Delete
    2. Haha :D
      Ima nas puno izgleda, cijela vojska 'djevojaka od tisuću hobija' 8-)

      Delete
  2. Isto k'o ja, da nisi možda blizanac u horoskopu? :P
    Evo, imam brdo perlica i žice, a ne da mi se da pravim nešto već skoro 2 meseca. Stalno se oduševljavam onime što drugi prave i svaki put kažem da ću da napravim nešto slično, dobijem ideju, ali ne zabeležim, i onda to ode u zaborav. Što ti kažeš, savladala sam osnovni nivo, naučila neke cake i sad sam prešla na nešto drugo, i stalno iskaču neka nova interesovanja. Pa ko će sve to da stigne da započne?! :D

    ReplyDelete
  3. Ja prvo mislila da će to biti "this time next year I'll be millionare" :p, ali dobro ti je i ovo :).
    Super je ideja, tako mama i ja planiramo praviti nešto od silne odjeće koju imamo, možda pačvork.
    Ova godina ima da bude sva u use-recycle-reuse.

    ReplyDelete
  4. Ja bi voljela da sam počela vježbati, čisto da budem u kondiciji umjesto da se jedva popnem uz desetak stepenica :)) Na tome moram poraditi ove godine obavezno. I voljela bi da sam sadržajnije provodila slobodne trenutke, i na tome isto radim :) Pa ćemo vidjeti kako će sve ispasti :))

    Jeeej za stripove, ja mislim da bi ti to baš išlo super :D

    ReplyDelete
  5. Ja hocu da pocnem da treniram opet nesto, ili da bar vezhbam, trcim.. Ali nikako da krenem. :(
    Valjda ce ove godine biti bolje,hehe..
    Ja sam blizanac u horoskopu i uvek se zainteresujem za razlichite stvari, neshto me drzi dugo, nesto jako kratko i onda opet predjem na nesto novo. ;)

    ReplyDelete
  6. Ja ti držim fige da imaš volju stalno i istraješ u ostavrivanju planova :)
    Ja sam kreativna u svojoj glavi, ali čim nešto od toga krenem da realiziram, ni na šta ne liči. Međutim, to me nije spriječilo da se i dalje trudim. :)
    Trenirala sam aerokickboxing, ali me faks malo udaljio od toga. Nadam se da ću se vratiti tome uskoro.

    ReplyDelete
  7. Ja bih opet na salsa treninge. Ka se setim koliko sam bila pokretljivija (i zadovoljnija i srecnije), ehh..sad mi klub daleko a napolju hladno..i konacno bih da se vratim igranju sa drvetom (sad bar splajs imam), da dovrsim one ramove za ogledala i lampu i jos nesto svasta..

    ReplyDelete
  8. joj vjezbanje je uvijek prvo na toj listi, a pocela jesam, ali rado bi da sam bila azurnija u tome je ucenje francuskog

    ReplyDelete
  9. Ako nemaš sluha teško da ćeš violinu naučiti svirati. :)

    ReplyDelete
  10. Već sam pisala o svim svojim hobijama.. skačem s jednog na drugi stalno. Sad sam se napokon dulje vrijeme zadržala na jednom, fimo masi :D rekord!

    I uvijek sam za to.. treba istraživati i sve probati. Bolje isprobati sve moguće tehnike i načine izrađivanja nečega nego raditi ništa.

    ReplyDelete
  11. eh, prepoznajem se u tvojim retcima :) Ipak, s nakitom sam za sad izdržala najdulje, i još me drži! A što bi voljela da sam započela.... osim vježbanja?! Ja bi recimo volila svirat neki instrument, recimo gitaru.... volila bi usavršit jezike koje sam učila na faksu..... volila bi znati bolje šiti..... volila bi..... ah, svašta bi volila!

    ReplyDelete
  12. Ajaoj, koliko se pronađoh u ovom postu, nisi svesna :D
    Volela bih da sam prošle godine započela yogu,pošto to već zilion godina planiram, ali uvek mi se nekako to zafrkne. Valjda će ove biti bolje :D

    ReplyDelete
  13. TREBA I MENI JEDAN OVAKAV NA FRIZIDER...!!!MILION STVARI ZAPOCENEM I NI JEDNU NE ZAVRSIM,I SVE BITNO ODLAZEM ZA SUTRA...CCCC.....!:)
    NEKA JE SA SRECOM SVIMA NAMA SA OVIM PROBLEMOM...:)))
    XOXO

    ReplyDelete
  14. Pa što fali tomu da se sve proba?I ja još uvijek probavam i probavam i kupujem i kupujem stvari koje nisam nikad koristila niti znam hoću li uopće,ali svejedno nek se nađu.Zato-go Girl...

    ReplyDelete
  15. Nekad dok čitam tvoj post ne mogu vjerovati u koliko se stvari slažem s tobom i koliko smo po nekim stvarima slične. Ali ovaj put sam primijetila i nešto po čemu se razlikujemo - iako i ja želim naučiti još milijun stvari, moj je problem što nemam zaliha pa ne mogu svaki tjedan obaviti projekt jedan :))). Dođi ti lijepo u moje krajeve pa ćemo zajedno na tečaj plesa ili ukrašavati kolačiće a pokazat ću ti i kako se šivaju gobleni. Dobro si me sjetila, nekad sam to radila a već dugo nisam. Samo s goblenima treba imati strpljenja i šivati rupicu po rupicu, nije to odmah gotovo :).
    Nadam se da ćeš nam pokazati stripove i držim fige da se držiš odluke o vježbanju, i ja to imam u planu ali isto nikako da počnem.
    Gdje sve nabavljaš materijale za crtanje, za izradu nakita i za ostale umjetničke projektiće?

    ReplyDelete
  16. i ja počela vježbat! :D samo se i ja pitam koliko će me to držati, valjda bude.
    držim fige da potrošiš sveee materijale koje imaš i da nastanu super stvari :)

    ReplyDelete
  17. Počni raditi nešto i izrađivati od toga što imaš kući i onda nam se lijepo hvali s napravljenim na blogu pa će ti biti drago što si počela :))

    ReplyDelete
  18. Definitivno mi treba ovakav magnet. Sto veci to bolji! Sam jedna velika sramota. :(

    ReplyDelete