02 March, 2012

Bezrazložno Hepi

Bitchy me jutros zarazila Sinatrom pa ga sad vrtim u pozadini dok ispijam šalicu Frank Cappucina (baš in-komple kak ja kažem :) ) . Vani je divan dan, sunce sija, +10C, baš se dobro osjećam! Obožavam pogled kroz moj prozor, brežuljke i susjedni kvart, šumu i planinu na lijevo, kučice i grad na desno.



Volim ja i moja slavonska polja gdje vidiš 20km dalje ako staneš na bundevu ali uvijek mi je bio san biti među planinama i šumama. Kada sam nekad davno davno u osnovnoj išla na ekskurziju u Tuheljske toplice, svi su bili oduševljeni bazenom a ja planinama i šumama okolo i sjećam se da sam tadašnjoj najboljoj legici rekla - jednog dana ću se doseliti u ovakvo mjesto. I eto me sad tu :) Nedavno smo D i ja išli obići Veliki Tabor (koji je sada napokon otvoren ali blago razočaravajuć) i svratili smo do Tuheljskih toplica. Rekoh D e da se sad mogu vratiti u prošlost pa šapnuti maloj A da će joj se želja ispuniti :)



Jučer sam bila totalno lijena što se posla tiče, provela sam pol dana browsajući "What's in your bag" temu na Flickr stranici ( evo stavih link u naziv pa ako netko voli njuškati kao ja, neka klikne ) ali sam zato opeglala pola brda veša. Danas imam još toliko ali to ću oko podne uhvatiti. Jutros sam ustala u 7 i nakon što je D otišao na posao sam se ofarbala. Izrast mi je već bio 4cm iako nije velika razlika između boje u koju se sad farbam (tamno smeđa) i moje prirodne (svijetlo smeđa). Farbanje sa smeđom bojom ima prednost nad crvenom jedino po tome što mi kupaonica nakon toga ne izgleda kao da sam nekog umorila unutra :D Ali svejedno sam morala sve uglancati jer sam jako spretna pa boja završi svuda. U biti sam htjela već nazad na crvenu (i imam 2 farbe kupljene) ali mi je ostao ovaj preljev iz nekog shoppinga pa rekoh da ne bacim, idem još malo biti darkerica :)



Ovaj vikend je mojoj dragoj Ž rođendan a nemam pojma što da joj kupimo. D nije od nikakve koristi što se ideja za poklone tiče. Imate kakvih ideja što kupiti kreativnoj, otkačenoj svekrvi? A da nije pre skupo, ipak sam još nezaposlena :)



Danas sam tako nekako iracionalno hepi, ovo je nešto obrnuto od PMS-a čini mi se. Sve me boli, jučer sam započela 30 day shred sa onom sotonom od Jillian Michaels (da, znam, ljenčina sam, jogu sam radila 3 puta i krepala ali sad sam natjerala D da radi samnom pa neću odustati tako lako :) ali mi je to neka sretna bol :) I da se pohvalim, u 2 tjedna sam skinula 3 kile bez vježbanja, samo ne jedem gluposti (a na sreću imam brz metabolizam [i ljenu guzicu] ) pa se nadam da ću sa ovim zlom od žene skinuti još više. Najbolje mi je bilo kada sam, skakučući uz Jillian, mrsila kroz zube "umriii" a ona kaže "I know you want to die at the moment", ja reko " ne ja, već ti bitch" a D mi se smije :) Ali izdržala sam tih 25min, idemo danas opet :)



Od kad imam blog i gmail mi je uzbudljivo otvarati - imam li koji komentar, što drugi pišu i na kraju moja mala lisica koja se mjenja iz sata u sat i uvijek me nekako utješno razveseli - kako živi u svom malom svijetu i baš ju briga za sve.



Danas sam tako dobre volje da mi ni ova hrpa majica spremna za peglanje ne može pokvariti dan. Imam želju otići nekud u prirodu, u šetnju oko Trakošćana ili u planine kod Delnica.

Imam želju sjediti na kavi s legicama i pričati satima. Na žalost sve su daleko danas, pa čak i ove iz zg - kme :(

Imam želju napraviti veliko spremanje i saditi cvijeće. Kupila sam neko sjemenje za cvijeće (Lijepa Kata mislim) pa bih to mogla posaditi danas za na balkon. A Sinatra pjeva i pjeva.. ♫♪♫

Neki dan sam kupila hranu za ptice i stavila u najminijaturniju posudicu za cvijeće na okvir prozora i sad gledam vrapce kako kljuckaju to i sumnjičavo me promatraju.

Želim praviti liste i sanjariti. Ima li što ljepše od lista? D se ljuti kako stalno nešto planiram, kako ćemo ovo ili ono, ali meni je to najljepši dio sveg posla - slagati liste, browsati, tražiti, iskopati nešto što mi odgovara, napraviti folder pa spremati sličice i ideje..



Još jedna stvar koja me čini sretnom je decluttering (zašto mi na hrv nemamo ovako jednostavne riječi nego sve moramo imati na 5 strana objašnjene - Bitchy, nađi mi riječ! :) iliti čišćenje i bacanje viška stvari koje nam zatrpavaju prostor. Jučer sam uhvatila isprazniti moj kufer za kozmetiku, bacila sam neke stvari koje ne trebam, odvojila neke koje sam kupila a da mi ne trebaju za pokloniti legici (uglavnom pudere koji su uvijek pretamni za mene). Par dana prije sam očistila ormar. Dobro, tu nije bilo ničega za bacanje jer sam prije selidbe bacila 7 velikih vreća za smeće punih stare odjeće, cipela i ostalog drloga koji sam čuvala nizašto. I to mi je odličan osjećaj, sve čisto i poslagano po redu i smislu.

Negdje po planetu putuje hrpica paketića za mene i to me također čini sretnom. Uglavnom, danas je totalno dan za biti bezrazložno hepi i nadam se da će i vas puknuti ovako nešto, barem malo :)

I za kraj još jedna sličica koju sam pronašla tražeći sličice za današnji post koja me je oduševila a zove se "When dreams come true" :)



22 comments:

  1. ne mogu se ne razveseliti nakon ovog posta :D
    drago mi je da nas ima više ovisnih o What's in your bag, jer sam ja sate potrošila prolazeći kroz fotke u grupi :) Morala bi se i ja farbati, već tjednima vičem kako idem na novu turu pramenova i to još svjetlijih, a nikako skočiti do frizera. Eto sad kad je konačno došlo super vrijeme, idealno je za crvenu kosu, prava boja :)

    zakon slika sa rozom mačkom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad kad mi ova smeđa izraste idem ja nazad na crveno :) Sad sam skužila kak mi se lako prefarbat iz jedne u drugu boju, a kako volim tamnije crvenu neće smetati kad ju stavim na ovu tamno smeđu :)

      Delete
  2. Guštaj u ovom lijepom raspoloženju što duže :) Ja sam posjetila Trakošćan i također me priroda oko njega oduševila, možda čak više od samog dvorca, ali je i on stvarno prekrasno sređen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je tamno sve predivno od restorana (hehe) do prirode okolo, onih staza za šetanje pa do samog dvorca. Unutra mi je kao da me netko bacio u prošlost i koliko god puta bila tamo mogla bih opet ići :)

      Delete
  3. :) Ajme koliko me toga u tvojim riječima podsjeća na mene.. Ja isto stalno volim nešto planirati, raditi liste, to me baš veseli.. I za ne vjerovati, danas sam baš razmišljala kako moram počet vježbati i mislim se dal da krenem s Jillian ili ne.. Sad si me inspirirala da i ja počnem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skini si ovaj 30 day shred. Prvi dan je najgori, posebno ako nisi u formi kao ja, ali sam gledala rezultate cura po netu i ajme - predobro! + koliko god me sve boli opet je to nekak sweet pain i bolje se osjećam nego kako sam se osjećala dok nisam počela. Drži mi fige da izdržim 30 :)

      Delete
    2. Upravo skinut i počinjem od ponedjeljka :) Držimo si međusobno fige da izdržimo :) Moramo! :)

      Delete
  4. Mene je sram koliko stvari nosim u torbi. Trebao bi za to fotosešn, a ne jedna fotka (~_~;)

    Decluttering? Raščišćavanje? Raspremanje nereda? Entrümpeln? Drži se engleskog, da te svi razumijemo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj draga, kad sam ja išla raditi trebala si vidjeti moju torbu :D Ja sam tip - budi spremna na sve! Pa uvijek i nosim sve xD

      Mislim da sam tu na moju majku, ona je kad smo bili klinci što god trebaš - samo prekopa torbu i ima. E sad sam i ja takva kad idem nekud sa D, što god on spomene - imam. Valjda mi to od ovog mog planiranja crta pa sam spremna na sve situacije :)

      Delete
  5. Uzivaj u ovom lepom vremenu.
    Pogled s prozora je fantastican, gde je to slikano?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo sam našla na google images, ali piše da zbilja je "woods above Zagreb". Nisam htjela staviti pravu sliku da me neki ludi obožavatelj ne bi pronašao i stalkao :D

      Delete
  6. Moze stavku po stavku? :)
    Imam jedan poduzi post tamo negde u arahivi o tome sta sve ja vucaram u (radnoj) torbi :)
    Hajde brze u tu crvenu pa da te uclanimo u klub. Inace najstresniji deo crvene kose mi je kad skinem peskir s kose a on shtraftast (onda lepo odem pa kupim crveni)
    Declutterin bih ja najradije prekrstila u katarzu :) Volim da bacam, pa to ti je :))
    Ostaj mi srecna i vredna, a ja odoh da jos malo urlam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo i ja cu stavku po stavku:
      - nakon komentara idemu potragu za tvojom torbom xD
      - ma ja sam u klubu crvenih bila 6 godina :) Prefarbah se nazad u smeđu prošle godine u svibnju, za svatove mojih šogija jer sam našla savršenu crvenu haljinu pa crvena haljina + crvena glava = nije mi se sviđalo hehe
      - fleke na peškiru - pričaj mi. Ja sam doma imala jedan smeđi koji mi je samo za to služio - da ga je policija našla, mislili bi da sam ludi ubojica kao onaj Dexter iz serije :D
      - nema ništa bolje kada pobacaš što ne trebaš, udahneš duboko i kreneš u novi dan bez drloga :)
      - ajde ajde, moram i ja nešto čitati :D

      Delete
  7. Kako si me pogodila s tom slikom, samo da znaš.

    Volim te dane kad sam bezrazložno ili s nekim sitnim razlozima sretna. Nedostaju mi i sve se nadam da će ih proljeće vratiti.

    Skoro čitav život živim među planinama i vjerovatno me zbog toga ravnice oduševljavaju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To kad prvo sunce grane (jučer je tu bilo +21C :O ) odmah bolje raspoloženje. Danas je evo sivo i nikakvo, jedva je +8C ali ne dam se :)

      Ma najbolje je svuda malo biti - malo u planinama, malo u polju i malo na moru :)

      Ti bi bila presretna u našem voćnjaku, naš voćnjak ti je usred njive i makar je na jednu stranu pruga pa ulica odmah preko s druge strane vidiš do susjednog sela :)

      Tamo po ljetu sjest je uživancija, pčele zuje, višnje ti oko ušiju a tišina i mir i sam čuješ kad zvoni zvono na crkvi. Mislim da me je zato početak pjesme od Pink Floyda "High Hopes" baca u mladost jer zvuči kao moj voćnjak :)

      Delete
  8. Drago mi je da si mi komentrirala na blogu, jer inače tko zna kada bi otkrila tebe i tvoje pisanje koje me oduševilo :) Od sada sam stalni gost na tvom blogu :)
    Ako smijem pitati, si u okolivi Varaždina? Imam tamo rodbinu iako sma iz Slavonije, ali kad god dođem tamo, priroda me oduševi. Pitam jer se mogu poistovjetiti s tobom u potpunosti :) I evo sad se ja raspiše hehe..
    E i da, ova zadnja slika...Mislim da joj je sma naziv sve rekao :D
    Lijep pozdrav :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je drago da sam otkrila tvoj blog, vjerojatno ću te uskoro zaspamat komentarima na stare postove, samo dok uhvatim vremena :)

      Ja sam ti u Zagrebu ali Varaždin obožavam. Onaj dio kad se voziš po cesti a sve full blizu brdašca s kučicama ajmeee ♥♥♥ Od sad uvodim da nam je Špancirfest tradicija, ako ništa, da se opet vozam tim putem prema Vž koji je predivan :))) I možda malo zbog onih krumpirića na ražnjić-čačkalici xD

      Delete
    2. Blago tebi, tako si mu blizu, ja bih voljela da mogu češće dolazit tamo. Eto možda se vidimo na slijedećem špancirfestu ;P

      Delete
  9. http://www.youtube.com/watch?v=xZUtB_pvueA :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. vap šu vari vari :) ♫♪♫

      Evo sad to vrtim i baš mi godi :))) ♥

      Delete
  10. Jao ti si onda u nekom lijepom dijelu grada :) Ja kroz prozor vidim zgradu, a na desno i lijevo lijepo puca pogled na još malo zgrada :)

    Volim i ja What's in my bag, ali gledam i What's in my room/on my desk/in my Moleskine... Bolesna sam :D

    Svaka čast na Đilijanki, ja još uvijek nemam volje za nju :)

    A za raspoloženje mi je drago, od njega kod mene obično potječe i ta potreba za čišćenjem i peglanje mi je odmah lakše :)

    Totalno sam nevezana, al moram omentirat svaki dio posta jer je baš lijepi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj to what's in my room i Your workspace sam na deviantartu gledala (tamo je to bio meme) i slinila, kako neki ljudi imaju prelude sobe/radne kutke. Sad ću vjerojatno opet to otići browsati a peglanje će ostati za kad pegl-vila odluči doći u posjetu i čarobno ispeglati sve xD

      Delete