22 March, 2012

Cvrk Cvrk

Jutros je kod mene bio panik panik dan :) Počelo je tako što je D-a od ranog jutra nešto glava boljela i sav mi je siroče bezvoljan otišao na posao. Čim je njemu loše odmah i meni dan nije dobar. Nadam se da to ne znači da će ga uhvatiti neka prehlada.

Zatim sjedoh napisati post. Kako to obično biva idem malo browsati prije toga, otvaram ovo ono, mailove, hrpa onih pdf zezancija koje mi legice šalju kad odjenom iskoči mi neki security warning s programom kojeg nemam. Inače koristim Avast a ovo je nešto toalno bezveze. Ugasim. Ono iskoči opet. Ugasim opet. Iskoči. Pita me da mi obriše neke viruse ali se moram registrirati i kupiti originalnu kopiju. I tako mi počne iskakati što god kliknem na kompu i reko super - pokupila trojanca. Upalih D-ov komp i malo brows vamo tamo i nađem kako to popraviti iako sam takve stvari uvijek uvaljivala braći da mi poprave. Prvo sam naravno malo šizila (posebno zato jer sam prije koliko ono dana imala paniku oko riknutih USB portova) a onda sam rekla - fuck it. Upalila windowzere u safe mode, instalirala neke nove programčiće za brisanje ovog trojanca i, dok se to vrtilo i skeniralo, napravila novi cappuccino i otišla na balkon sa Marthom.



Evo vam sneak peek novog balkonskog namještaja. Još nisam sve naredila u potpunosti pa ću ofišl pokazati tek kad sve završim. Vani je predivno, ptice crvkuću a Martha i ja u planovima kako bih ove godine mogla bojati jaja. Prošle godine u ovo doba sam bila u mračnjaku, tečaj koji je trebao završavati nije još bio ni približno pri kraju, D mi je sav bio depi i sam tu u stanu, uglavnom nije mi bilo ni do proljeća ni ničega. Ove mi se godine pak nešto radi pa sam cunjala po knjizi koju iskreno nisam ni otvorila od kad sam ju dobila za rođ. Bitno da sam gnjavila brata da mi ju kupi :)

I rekoh mogla bi malo snimiti kako ptičice cvrkuću (normalno čim sam upalila fotić svi auti iz kvarta su se odlučili vozati vamo tamo) ali gle - neki mali gost se pojavio! Pa rekoh kad sam ga već uhvatila vrijeme je da napokon i ja uploadam svoj prvi video na youtube i evo ga - na blogu :) (ps. nemam pojma zaš mi je fotić zujao kao da je iz 1972-ge, moram ga podmazati xD)



Nakon toga sam se vratila do kompa koji je dobrih sat vremena skenirao i instalirala još neke sitnice kako je već pisalo po forumima i voilà - uklonih zlog trojanca!

Tako da na današnji dan slavimo moj prvi samostalno uklonjeni trojanac i moj prvi video na youtube-u! :)

21 comments:

  1. Srecanprvisamostalnouklonjentrojanac i prvivideonajutjubetu!!

    ReplyDelete
  2. balkoncek je super,rado bi tu kafu popila onako oko 18 kad sve utihne a cuju se samo pticice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh oko 18 ovi vrijedni Zagrepcani tek idu kuci s posla :D Od 19-23 je tisina, onda u 23:30 susjed pocne usisavat xD hehehe

      Delete
  3. cestitke na prvom videu i prvom uklanjanju trojanca :D

    ReplyDelete
  4. Mazeltov hakeru :)!Dobra ti je muzička podloga u videu, malo hihotanja. I da nisi rekla da je to tvoj fotić mislila bih da je djetlić u pozadini.

    ReplyDelete
  5. Bravo ti! Balkonski namještaj je super, a i pogled s balkona.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jej ja :D Hehe :) Sad mogu rjesavat trojance po kucama s vlastitim alatom xD

      Delete
    2. Lololol :))

      Bravo!!

      Još uvijek sam ljubomorna na pogled :o

      I super mi je kak mirno snimaš i onda čim malo čudo zacvrkuće manijakalno okrećeš kameru :D

      Delete
    3. Hahahaha da, ko da je dinosaur riknuo a ne vrabac xD

      Delete
  6. bravooo za trojanca :))
    i zavidim ti na balkonu, baš mi djeluje ko savršen kutak za opuštanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totalno je, još kad tendu stavimo - biti će savršeno! :)

      Delete
  7. Čestitam! Trojanci su debili! I meni se to desilo, ja se uspaničila i formatirala računar odmah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod mene dobro da nije letio laptop kroz prozor prvo xD

      Delete
  8. Mrzim sve vrste virusa..i one koji napadaju mene i one koji napadaju moj komp -.-
    Gamad bezobrazna!

    ReplyDelete
  9. tvoje hihotanje mi je naj na ovom videu. vrapce ipak slušam svakodnevno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad je bio kjut mal i debel i kako se glasao kao da mi se siroče došao pojadati kako mu je život težak pa je bilo ono *giggle* awww :D

      Delete