16 March, 2012

Sirota Ja i Sirota Moja Mama

Jučer me baš puknuo "sirota ja i sirota moja mama" sindrom. "A što je to?" pitati ćete se. Izraz sam pokupila od moje pokojne bake. Ona je uvijek govorila sirota ona i sirota njena majka - samo za ozbiljno, dok je meni to više izraz iz zezancije. Na kraju sam to govorila i u firmi pa je moja kolegica T. kada ju je neš mučilo znala reći "Sirota ja i sirota A-ina mama" xD

Uglavnom, preživila sam to jednodnevno kravlje ludilo - i umjesto u krevet otišla sam oribati kuhinju, oprati sve suđe, baciti veš na pranje - i pomoglo je! Zna mene tak puknuti nešto kad previše stvari planiram odjednom ali mislim da znam kako ću naći vremena za sve - neću ići na fejs xD Jer kad god dođem na fejs imam 15 inboxa, 50 ostalih notifikacija i dok sve to pregledam, odgovorim i sl prođe dva sata. Da sam dva sata utrošila na onu dosadnu matematiku već bih bila na tom faksu. Na sreću imam vremena do iduće godine al bolje da ja krenem rano a ne da se sjetim idućeg ožujka. Prije nego sam se preselila sam počela talijanski učiti (koji mi je btw [uzgred rečeno ;)] predivan jezik) pa bih i to željela nastaviti.



Također sam jučer uspjela proliti omekšivač i po sebi i po pola kupaonice (iskliznuo mi je čep pun omekšivača i roknuo o pod) ali je do tada već sijalo sunce pa sam rekla - fuck it. Bar nam je kupaonica predivno mirisala cijeli dan xD



Kako ona stara mudra kaže - petkom ništa ne započinji - neću danas ništa ni započinjati. Od ponedjeljka krećem novim tempom :)

Ovih dana skupljam i informacije po netu za uređenje balkona. Pronašla sam stol i stolice i jastučiće i ono - ka-čing = oko 1000kn. To je u biti jako povoljno ali kad pogledate da su to samo 2 stolice i stolić i par detalja - moglo bi biti i manje. Opet, ne uzimamo najjeftinije jer ne želim ih mjenjati svakih godinu dana.

Jeste li možda primjetili kako je u našim trgovinama rijetko kad nešto praktično za stanove? Ok mi smo doma mogli kupiti ogromni set za terasu sa 6 stolica i velikim stolom kada imamo ogromnu terasu i dvorište, mogli smo kupiti 15 ormara kad imamo 5 spavaćih soba, ali što je sa stanovima i praktičnim stvarima za male prostore? Pregledala sam sve i svuda za nekim stolicama ili klupicom koji su možda i spremnici u isto vrijeme. Vani bih našla 50 varijanti kod nas - šipak. Kao da svi živimo u vilama.

Ali dobro, hvala bogu na kreativnom mozgu pa sam već smislila kako ću neke stvari zapakirati, neke kutije pofarbati pa će sve biti in-kom-ple. Boja koju sam izabrala za terasu (što se detalja tiče) će biti žuta. Kada sve kupimo i sredimo budem poslikala pa da čujem mišljenja :)



Susjedi oko nas su počeli okopavati svoje vrtove i baš je kjut gledati od gore kako se svaki dan pojavi još koja kockica obrađene zemlje. Naš "vrt" su naše biljke i biljčice. Maćuhice mi za sad dobro rastu, čak izbija još jedan cvijetić na žutoj.

Sunce je zbilja čudna stvar.. Malo sunca ujutro i odmah je dan bolji. Jučer je počeo sivo i eto odmah sivi post. A danas sunce = a ja totalno hepi.. Pa evo malo sunčanih preporuka

Za slušanje:



Za gledanje:







Uživajte mi u ostatku dana i daj bože da ovaj mj više ne bude sivila u glavi :)

♥♥♥

17 comments:

  1. tooo curo,ma sve prode, a sto se tice omeksivaca bar ti mirise kupatilo ;))))))) i kod nas je sunce i odmah mi je sve lakse

    ReplyDelete
  2. Baš je lijepo imati nešto svoje i uređivati to kako želiš :).

    Volim sva tri filma, ali posljednji je neprevaziđen :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je, zbilja je radost - iako sve košta i većinom je skupo ali kad pogledam fotkice kak je bio prazan stan pa sada - bude mi toplo oko srca :)

      Delete
  3. Little Miss Sunshine je moj favorit, posebno vrhunac-ples. What is your daughter doing? She's kickin' ass, that's what she's doing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eo copy paste jedan od meni najdrazih citata iz tog filma:

      Dwayne: You know what? Fuck beauty contests. Life is one fucking beauty contest after another. School, then college, then work... Fuck that. And fuck the Air Force Academy. If I want to fly, I'll find a way to fly. You do what you love, and fuck the rest.

      Delete
  4. Little miss Sunshine <3. I vidis poslije kise dodje sunce! Neka si ti nama bolje pa nek ide sve u vraga :)

    ReplyDelete
  5. Ja želim već vidjeti slikice svega što ćeš kupiti i kako izgleda tvoj "vrt" jer bi i ja trebala ove godine srediti balkon pa da dobijem neke ideje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma neće biti ništa puno ni fenci, ipak pazim na budžet :)

      Delete
  6. Perfektan izbor kuzike (kao i uvek:)) danas je divan, divan dan a ja cu ga provesti u smucanju po gradu..lalalallal :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imamo isti ukus za kuziku xD Ja sam sjedila na balkonu malo i bas je bilo zakon :)

      Delete
  7. Ja stalno nesto prosipam :>
    Izbor muzike-superkul!
    Little miss sunshine-obozavam! :D
    Oteraj to sivilo... ;) :*

    ReplyDelete
  8. Baš me zanima terasa, totalno padam na takve DIY transformacije :))

    I eternal sunshine... Koji je to film <33

    ReplyDelete