02 January, 2013

C'mon Spring

U jednom postu sam spomenula kako je moj dio godine od Svisveta do Nove Godine. Sada kada je to prošlo - bring on the spring!

Photobucket

Ovo sivilo mi je totalno blje ali brzo će i to proći pa me ne sekira. I opet će proljeće, pa kukanje kad će godišnjica, pa će godišnjica proletiti, pa kukanje kad će more, pa će more proletjeti i dok kažeš keks - eto opet mog dijela godine :)

Ove godine me čeka puno toga, ali prvo - veliko spremanje.

Photobucket

Još prošle godine sam napravila veliki cleanup ormara, prebacila sve što ne nosim na jednu policu i sad ću to tamo držati nekih 2-3 mj i ako mi u tom periodu ništa od toga ne usfali - aufidazin, leti van. Inače sam jako fan minimalizma u odjevanju - meni je dosta jedan kaput, jedne čizme, ok torbi imam više al od svake vrste po jednu (dakle ne 15 ruksaka ili 7 torbi za posao). Nikad nisam bila fan hoardanja odjeće niti padam u nesvijest kad ugledam nešto na rasprodaji. Kupujem stvari kad mi trebaju, što uglavnom znači kad ih uništim xD Volim detalje i mislim da istu haljinu uz dvije različite veste/bolera i par različitih detalja možete nositi na 100 različitih prilika. Volim praktične stvari a ne ono što možeš obući samo jednom i nikad više.

Isto to što sam napravila sa odjećom sam napravila i s kuhinjom. Kad smo se useljavali dobili smo hrpu suđa i stvarčica od kojih nam pola ne treba. Pa kad smo nabavili Puci i kad sam skužila da od sveg tog drloga u ormarićima nemam gdje staviti njene dvije konzervice, sve sam raščistila i stavila u jednu kutiju na policu koja nam služi kao špajiz. Pošto mi nemamo ni tavan ni podrum ni pravu ostavu živcira me kad dobijem hrpu stvari koje nemam gdje staviti a moram ih držati jer su poklon. Razmišljam si da idući put kad mi brat dođe u goste mu uvalim sve to nek fura doma pa nek stara negdje spremi, hvala bogu u našoj kući ima mjesta koliko hoćeš.

Iduće što me čeka je kozmetika. Uz blog sam skužila da sam siroče spram svih vas koji imate po 50 lakova za nokte i 300 drugih proizvoda, ali meni je i ovo moje dovoljno. Na kraju koristim 3-4 stvarčice a drugo sam kupila sam zato jer eto - bila u trgovini a to je bilo shiny. Hrpu stvari bacim a da ih nisam koristila više od tri puta. Posebno sad mislim na sjenila jer ih imam dosta a ne koristim uopće. Kako mi je kozmetička torbica puna razmišljam uzet ih sve, prebrisat alkoholom i pokloniti nekom a sebi nabaviti ovu paletu gdje dobijem sve u jednom što mi je potrebno.

Photobucket
Ova na slici ima baš sve što trebam a zauzima jedno 10x manje prostora neg sve one kutijičice sa po 2-4 sjenila. Da ne govorim o cijeni - ovo čudo košta oko 60kn a sjenila koja sam ja kupovala su oko 30kn 4 boje. 

Jedino što ne planiram rasčistiti je kolekcija knjiga i drlog za pisanje pisama :D To ne dam, tu sam tipični hoarder :) Iako, razmišljam malo preorganizirati sve to što imam jer mi ladice na radnom stolu počinju ličiti na smetlište pokojnih kemijski i komadića šarenog papira.

Čitala sam o 100 things challenge-u i simpatično mi je to, ograničiti se na samo 100 stvari, ali mislim da je to više moguće jednoj osobi koja možda živi u iznajmljenom stanu ili nekom tko je još kod staraca doma nego meni s cijelim stanom. Ne mogu birati između rokovnika i tave!

Na kraju, koliko god su mi neke stvari drage, zbilja je odličan osjećaj raščistiti sve, pobacati ono što čuvamo jer eto, a u biti nemamo nikakve koristi od toga.

Sad vas napuštam dragi čitatelji, odoh brisat prašinu :)

Photobucket

13 comments:

  1. a glitter tag? O_O
    prvo glitter *_* onda spremanje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha to je iduce, bas kad sam uploadala slike sam vidjela tu glitter (ja to sve spremim na komp da me podsjeti) i pomislila - sad ce Bitchy rec a di je moj taaaag :D

      Delete
  2. jao ja pokusavam se prebacit na minimalizam vec par godina, moram li rec da mi ne ide, sa svim silnim lakovima mi valjda nikad nece ic, ali bila bi zadovoljna da izbacim nepotrebne stvari iz ormara i kuhinje, lakovi mogu ostat :D

    ReplyDelete
  3. U ormaru samo neophodno, u kuhinji samo neophodno. Sve drugo popakovano, ceka lepse dane :)))Em pregledno, em prakticno :)

    ReplyDelete
  4. Amen za proljeće sestro.
    Pametna odluka, i sama sam tome sklona, kad god čistim uvijek bacim hrpu stvari, ali sam i hoarder pa to nadoknadim lako :)

    ReplyDelete
  5. Ja stalno radim takve generalke računajući da ću 2/3 baciti, a na kraju ne bacim ni pola, u fazonu: "Jao, ovo mi treba...ovo će sigurno da mi zatreba ako nekad to i to...šta ako bacim, pa se posle pokajem?! neka, neka, od viška glava ne boli..." %-)

    ReplyDelete
  6. aha, opet si ko ja :D i ja bih sada jako jako da je proljeće jer me hvata depresiva od sivila i nemam volje za provesti svoje novogodišnje čistke i odluke. samo da mi je sunca, sve bi bilo lakše :)

    ReplyDelete
  7. super je to čišćenje viška stvari..oslobađa.
    ja imam i šminke i garderobe, ali ja ne kupujem manijakalno. radim, godinama, stil ne mijenjam, odjeća se skuplja, i sve to nosim, i nakit i šminku. ne gomilam bez korištenja. naučila sam se ne kupovati 5 lak iste boje i ako sam ponosna na sebe.

    ReplyDelete
  8. Joj, da hoce doci to proljece. Ne bih imala nista protiv da malo porani.

    Extra stvar je ta generalka. Ja to imam obicaj sezonski raditi. Ni ja ne volim hordanje.

    ReplyDelete
  9. Joj, meni jedna generalka treba pod hitno! Svane mi posle raščišćavanja stvari, odmah se bolje osećam :))

    ReplyDelete
  10. Jao, gde me nađe, ja to upravo radim poslednjih nedelja! Raskrčiti sve ono što su ti starci ostavili i što u našem nekada zajedničkom porodičnom gnezdu čuči poslednjih 30 godina je misija! Ja sama, ceo stan protiv mene! Ovaj post mi dođe kao podrška!

    ReplyDelete