15 March, 2012

Grumpy



Danas sam sva neka bezvoljna. Vrijeme je sivo i bezlično, prehlada je još tu, nisam vježbala već pet dana.. Bljak uglavnom. Ne znam jel ovo neki uranjeni PMS ili plodni dani ili jedna od ostalih 1 000 000 stvarčica koja utječe na nas žene.



Ništa mi se ne da. Razmišljam o faksu i samo sam još bezvoljnija. Ja bih učila filozofiju odgoja ili opću pedagogiju a ne ponavljala matematiku za prvi srednje za glupu državnu maturu.. A bez mature se nama starim babama oduzima 60% ukupnih bodova = nema šanse da se upišeš... Bezveze. Još više me živcira i što je izbor vanrednih studija tako mal. Ima valjda 6 smijerova sve skupa koje možeš studirati vanredno.. Uf.. I da, fax o kojem razmišljam je onaj za odgajatelja predškolske djece a.k.a. teta u vrtiću. Mislim da bi se super uklopila u tako nešto ali dok bih to završila prešla bih tridesetu - a opcije za zapošljavanje kod nas su ono super - ne.

Htjela bih promjeniti garderobu ali moram smršaviti. Htjela bih na fax al moram položiti državnu maturu. Htjela bih sto stvari ali drugih sto stvari me koči.... Gdje su oni dani kada sam se osjećala ovako..



Treba mi sunca i zraka i zdravlja, pa ću valjda onda opet biti normalna. Do tada, najbolje da odem nazad spavati..

12 comments:

  1. a jao... potpuno te razumem :( mislim da je za sve krivo ovo sunce koje nagoveštava da se treba trgnuti a mi smo i dalje u zimskom "računanju" vremena. proćiće i ovaj "bljak dej", hoće, mora, sigurno... :)

    ReplyDelete
  2. I ja sam se tako bezvoljno osječala zadnjih tri mjeseca i samo sam tražila izgovore da ne radim ništa. Od kad je zatoplilo i pojavilo se sunce, kao da sam procvijetala. Svatko ima loših dana i često se zamaramo sitnicama i tražimo izgovore zašto nešto ne započnemo, zašto započeto ne dovršimo... Mislim da treba prihvatiti stvari takve kakve jesu i maksimalno iskorititi ono što imamo, nekako se natjerati da uradimo ono za što nemamo volje, da otvorimo oći i uživamo u sitnicama i uistinu živimo kao da nam je svaki dan posljednji. :*

    ReplyDelete
  3. svi imamo takve dane, pogotovo kad je vani tmurno i oblačno. čim se pojavi malo sunca odmah sve izgleda lakše i jednostavnije :)

    ReplyDelete
  4. i takvi su dani potrebni. odjebi grižnju savjesti, uzmi sladoled, stavi neki film i upropasti se danas do kraja. sutra će biti bolje. svi nekad imamo egzistencijalne krize. netko rijetko, netko češće, ja najčešće :P

    ReplyDelete
  5. diži se, uradi par vjezbica otvori širom prozore,pusti muziku i sjedi ucit.nakon sto neko vrijeme budes ucila prestat ce te peci savjest i osjecat ces se puno bolje.ja sam nedavno polagala drzavni i strucni i da samo znas kakve sam gluposti ucila, al sam polozila,zavrsila,bacila skripte sakrila knjige,sve to dode i prode nemoj da te to baca u depru!!! Jel ti to jos uvjek sjedis? DIŽIIII SEEEE:) :) :)

    ReplyDelete
  6. fino odi u krevet, upali si muziku i odlutaj u mislima :) ovo je samo jedan od onih loših dana kad se sve čini sto puta gorim nego što jest i proći će :)) odmori se, ne razmišljaj barem jedan dan, vidit ćeš kako će sutra sve biti bolje :)

    ReplyDelete
  7. citav zivot je takav covjek se treba dobro oznijiti da ostvari svoje ciljeve... ali ako nesto zaista zelis nista nije tesko i nemoj majketi te stosove da ces biti "stara" kada zavrsis fax... bice ti krivo kada dodes u te godine a jos ga nisi upisala... iako ako cu biti iskrena fakultet danas bas i nije neka garancija za uspjeh

    ReplyDelete
  8. Imam tu jednu komsinicu, ima negde oko 55 g. i pre 2 meseca je diplomirala pravo :)Kaze zena :" Deca porasla i odselila se, muz stalno na poslu a meni dosadno", upise fakultet i zavrsi ga u roku :)
    Bice da je vise do mentalnog stanja nego do godina :) A i ja ti kontam ovih dana da upisem neki marketing ili nestotakokorisno...ionako imam puuno slobodnog vremena koje treba popuniti :)

    ReplyDelete
  9. Izadji i prošetaj, jedi čokolade, izađi na sunce i pusti da te ugrije ili jednostavno kada čovjek dođe kući spopadni ga i....if you know what I mean :D

    ReplyDelete
  10. Hej ja cu sledeceg meseca diplomirati za vaspitaca tj. tetu u vrticu. :) Jako je lepo raditi sa decom-kad ti je dan siv deca ga oboje...
    Ne znam kako je kod vas-ali kod nas je gradivo relativno lako, ali obaveza milion, pa jos i praksa od prve godine-medjutim to je do volje, na nasem faksu je jako puno bilo i starijih teta i vanrednih studenata koji su baaas bili dobri. Tako da you go girl, samo napred, nemoj da se budjavis, i budi brzo bolje! ^^

    ReplyDelete
  11. Kak su neki rekli - odjebi sve i uzmi ovaj dan za sebe :) Ne treba forsirat kad nejde. Odmori se, napravi si neku finu klopu, pusti dobar film i proći će :)

    ReplyDelete
  12. To je samo faza... Dolazi proljeće, sve se budi, pa se onda budi i taj nemir u nama koji uporno izvlači sve naše želje van iz ormara... KOrak po korak, i sve se bude posložilo :)

    BTW. Tagirala sm te za izazov na mojem blogu, onaj sa 11 pitanja, ali ako si ga već odigrala, slobodno ignoriraj :)

    ReplyDelete