26 March, 2012

Obojana Jaja Su Svuda Oko Nas O_O

Ovaj vikend smo se našetali i navozali i nakupovali stvari da jednostavno nisam ništa stigla pisati. Skužih kad je D doma da baš i nemam koncetracije pisati blog - ovo je moja mala privatna rutina kad njega otjeram na posao :) Danas sam dosta kasno ustala, evo prošlo je pola 9 a ja tek počinjem pisati.

Ovih dana me hvata - Uskrs. Inače nisam fan Uskrsa. Božić je moje vrijeme - volim sve od ukrašavanja kuće, kićenja bora, pečenja kolača.. Ali sa ovim suncem i cvijećem koje sam počela uzgajat nešto me puknulo pa mi se bojaju jaja i prave proljeni cupcake-ovi.



Mislim da mi Uskrs nikada nije bio "ono nešto" jer dok Božić čekaš sa veseljem i pripreme počinju već od kraja studenog, Uskrs se dočekuje s postom i bez ukrasa do zadnjeg dana.



Ove godine prvi put slavimo Uskrs u Zagrebu. Inače, dok sam ja bila u Os a D u Zg, bilo je pravilo da smo za Božić i Novu u Zg (jer je tad i mom D rođendan) a za Uskrs smo kod mojih. Sada kako nas put do Os košta 500-tinjak kn rekoh što bi išli bezveze, ionako će nam doma kod mojih biti dosadno a i majka mi je poslala šunke i jaja pa ćemo se okušati u prvom samostalnom kuhanju šunke :)



Neki dan sam gledala čestitke po trgovinama (onda kada sam se onako sama i divlje šetala jer mi bilo žao ne pokazati svijetu kako mi je crta na oba oka ispala jednako hehe) i baš su me razočarale. Sve su neke bljedunjave, moraš ju tri puta prevrtiti da uopće skužiš za koju su prigodu a rođendanske su katastrofa! Sjećam se kad sam tati htjela poslati jednu za njegov rođ a na kraju sam odustala koliko su glupe i ružno nacrtane. Za Božić sam slala neke od umjetnika koji crtaju sa nogama i te su mi bile odlične, ali ove koje sam vidjela za Uskrs mi se nisu nešto svidjele - ako šaljem nekom čestitku želim na njoj piliće i sunovrate a ne Isusa s križem. Gdje su ona vremena kada su čestitke izgledale ovako..

















Jesam li već navela da nisam vjernik? Mislim da sam agnostik iako ne vidim svrhu obilježavanja. Danas se sve mora obilježiti nazivom - koja si rasa, koja si vjera, koje ti je seksualno opredjeljenje, koji poremećaj imaš, koji ti je u razvoju.. Ne volim se stavljati u kalup. Sjećam se na poslu kad sam rekla da sam agnostik al da mislim da je Isus možda postojao kao neki filozof u svoje doba, ali ne i kao neko uzvišeno biće pa mi je kolegica (okorjela vjernica) onako bahato rekla kako gluposti pričam, kako mogu vjerovati da je Isus postojao a ne u cijelu religiju onda.. Are you fucking kidding me? O_o Čini mi se da okorjeli vjernici čuju/pročitaju samo ono što njima odgovara. Talking about Jesus...













A ovako će biti samnom nakon ovih viceva xD



xD Nadam se da se nitko neće naljutiti na ovo ali meni je presmiješno :)

U biti nemam ništa protiv nikog, moja filozofija je kod toga ona wiccanska - do as you wish as long as you harm none. Ili po mom - radi što hoćeš, ali me nemoj gnjaviti s tim :)

Također me ta kolegica pitala zašto onda slavim Božić. Bit Božića po meni je obitelj - vrijeme kada se malo više potrudiš oko svojih ukućana i rodbine, vrijeme kada sa kićenjem kuće i pečenjem previše vrsta kolača želiš obradovati svoje najmilije. Isto tako mi dođe Uskrs. Kod mene to nema 2% veze sa religijom a još manje sa crkvom. Jer iskreno, da Isus danas dođe u crkvu i vidi kako su izopačili njegova propovjedanja mislim da bi rekao ono - fuck my life :D

Nego, nisam htjela ovo pretvoriti u post o religiji - želim raditi nešto s rukama a ne znam što bih prvo počela. Malo mi je rano bojati jaja (jer ih ne ispuhujem već skuham pa onda bojam), još ranije mi je za praviti cupcake-ove pa jedino što mi preostaje je sjediti tu i pisati bedastoće :) Neki dan sam izvukla sve one kutije sa perlicama i žicama i priborom koje čuvam na ormaru i skužih da mi se jedna kutijica otvorila i rasula po svemu. I to ona sa sićušnim perlicama naravno. Malo sam kopala po tome (pokidao mi se onaj vrag za otvaranje trobice - onaj dio što vučeš - pa sam tražila neki privjesak da zakačim na mjesto toga da ne moram nokat polimiti svaki put kada otvaram torbicu s onim malim metalnim ostatkom na kojem je visio dio koji vučeš) i sjetih se kako sam prije mlatila i maltretirala tu žicu u sve moguće oblike i kako je moj buraz rekao da se iz moje sobe čuje kao iz rudnika Morije kad stanem kovati naušnice :)

Mislim da će ovaj post dobiti nastavak neki drugi dan, ode ja sad raditi nešto jer ću početi skakutati na mjestu!

ps. jel i vama najgori dio pisanja posta kada morate smisliti naziv? Posebno za ovakve postove koji nemaju veze s vezom xD Uglavnom ako vidite neke čudne nazive kod mene, to me inspiracija puca/ne puca :)

Oke byeee ♥

17 comments:

  1. zato ja imam najgluplje nazive postova, jer mi ih se stvarno ne da smišljati. uvijek buljim u laptop i mislim si 'dobro, kako sad ovo nazvati?' :)

    ovo za božić si dobro rekla, bit svega je obitelj i ja ga kao takvog promatram i slavim. u crkvu ne idem, išla sam kao dijete dok onda nisam počela shvaćati u što se to sve pretvara, pa mi se zgadilo. vjerujem da nešto postoji, neka energija, ali dalje od toga u razmišljanju ne idem. i mrzim kad mi neki okorjeli vjernici guraju svoje na nos, čisto pranje mozga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se s ovim o crkvi, baš ću morati napisati cijeli post o tome.

      Delete
  2. mislim da trebam napisati cijeli post o svojim iskustvima u crkvi. svašta mi se izdogađalo.

    ja ne znam šta sam, btw. osim cynical i romantic ;)
    da parafraziram balaševića (kojeg ne voliš), ne znam koji sam đavo, a sad je ionako kasno da to mijenjam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dobro je rekao :) I ja si mislim nadovezat se na ovaj post sa jednim religioznim..

      Delete
  3. Viva la Wicca!! Ja kad kazem da sam agnostik, prvo me cudno pogledaju pa posle pitaju jel' to neka sekta :)Jaja sam farbala kao klinka (tad mi bilo zanimljivo da pravim one mozaike od biljcica ili kolaz papira) sad boje za jaja koristim za farbanje majica :))
    Prosula sam se na ono "ubodi je u oko' :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha skoro ono jel "agnostik" nesto zarazno i gdje si to pokupila :D Ja nisam farbala sto godina i sad mi baš došlo, kupila neki dan 5 boja i bacam se u farbanje čim dođe dan za to :)

      Delete
    2. Jao, moram da ti ispricam ovo :)Otvara prijatelj pre neku godinu agenciju i obesio na kucu onaj veliki baner na kome pise Advertising agency ta i ta. Stoje dve babe sa strane i komentarisu :"To su ti oni sektasi adrveristi". Kad se nisam ugusila..

      Delete
  4. eh, da, slažem se s tobom po pitanju religije, a i po pitanju obilježavanja vjerskih blagdana. I meni su oni prvenstveno simbol obitelji, Božić obožavam,ali volim i Uskrs, ležerniji je, a sve fiiinooooo! :) Stavi sliku proljetnih cupcakesa kad ih napraviš ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budem, nadam se da će ispasti kjut :)

      Delete
    2. hoće biti pudinga u njima? >:)

      Delete
    3. Biči, odgovaram ti na mačjem jeziku - hssssssssssss xD

      Delete
  5. ok, meni su ove slike s isusom prelude xD a kaj se tiče sekti, svačeg sam se naslušala ono kad smo na metallicu išli..bili smo prozvani i sotonistima čak hahha :D a farbanje jaja mi je nekad bio glavni hobi i samo zbog toga sam jedva čekala uskrs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa mi metalci i rockeri smo svi sotonisti :D Jer nosimo crno i imamo dugu kosu xD (a vidis sve te babe koje to govore isto obucene u crno i imaju dugu kosu samo u pundju! hahaha)

      Delete
  6. Ja mislim da su svi praznici izgubili na vrijednosti - nekada je to sve bilo ljepše, uživalo se u pripremama, a danas je to sve na vrat na nos, samo da se nešto sklepa, da se kaže proslavilo se.
    (Bar je tako kod nas za Bajrame)
    Sjećam se kao mala sam uvijek išla po komšiluku za Božiće i Uskrse, (to je preraslo i u tradiciju) i tad mi je sve bilo divno i krasno - mislim da su stariji ljudi trudili se oko toga,ipak koliko toliko bilo je pravih vjernika, a ovo danas - većinom vjernici koji pale na baterije ili pare, propovijedaju nešto lijevo, izmišljaju svoja pravila, trpaju ti se u život - pokušavaju ti nametnuti neka svoja razmišljanja, to baš ne volim. -Do jučer u sebe nisu vjerovali, a kamo li u Boga... I onda se naljute kad kažem da mi nema ništa gore od novopečenih vjernika.
    I sad kako vrijeme odmiče - sve mi se manje sviđaju vjerski praznici, sve poprima neku drugu svrhu - koja nema veze s vjerom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, danas je 90% vjernika ono - što mi odgovara ću se pridržavati a što ne neću.. Ili još gore - očekivati ću da se TI pridržavaš moje vjere a ja ću za sebe naći ispriku.. Ma puj!

      Delete