27 April, 2012

100 Random Babblings

Stoti post! Jej :) Kada sam započela pisati blog nisam mislila da će izdržati više od 3 posta.. I, iz prve, i nije (kao što vidite u 2011 sam napisala 2 posta i onda 7 mj ništa). Počela sam ga pisati s namjerom da ovo bude blog o unutarnjem uređenju (taman sam se tada seljakala pa mi je u glavi bilo samo uređenje našeg stana) a pretvorilo se u online dnevnik sa hrpom mojih zbrljotina i totalno radnom misli :) Što u biti totalno odražava mene jer sam i ja takva - hiperaktivna, puna ideja, kada me nešto uhvati zanima me samo to i mogu o tome satima. Pa tako uglavnom nastaju i moji postovi.



Za moje stalkere i one koji odluče zbrojiti postove sa strane, jedan je skriven tako da ih je vidljivo samo 99. Maknula sam jedan iz osobnih razloga ali sve ste ga pročitale i komentirale pa se računa :)

Ovaj vikend D spaja utorak pa sam totalno hepi što će biti doma 4 dana ♥♥♥ Čim on dođe kući meni je bolje :) Planiramo nabaciti neki roštilj na našem balkonu i jedva čekam :) Samo se nadam da će susjed ispod doć k pameti pa nabaviti električni roštilj kao i mi, a ne paliti vatru kao prošle godine kad je cijelu zgradu obavio dim da smo skoro vatrogasce zvali -.-' Iako s druge strane moram pohvaliti susjedovog psa - toliko je miran i tih da ga se nikad ne čuje, samo ga vidimo kad ga izvede van u šetnju. Dobar pesss :) Pa mu onda i opraštamo što ponekad pokušava spaliti naš dom xD

Uspjela sam završiti listu 101 i na 16. danu sam s Jillian i na obje stvari sam ponosna :) Na listi sam neke stvari iskrižala jer ju pišem već 6mj pa sam neke stvari riješila.

Što se Jillian i vježbanja tiče - super mi je. Je sotona ali kad skužiš da si prvi dan neku vježbu jedva odradio a 8mi ti je to ona "lagana vježba uz koju se odmoriš", stvarno dobiješ volje za dalje. Planiram ,kad odradim ovih 30 dana, odraditi sve još jednom. Nisam se vagala pa ne mogu reći jesam li izgubila koju kilu (čist sumnjam jer nisam na dijeti, samo vježbam) ali sam skužila da sam utegnutija nego prije što mi je u biti bio i cilj jer mi kile toliko i ne smetaju kao šlaufić. Tako za one koji planiraju vježbat totalno preporučujem Jillian i njen 30 Day Shred uz napomenu da su prva 4 dana najgora i kad njih prođeš sve ostalo ide lakše.



Što se naše želje za macom tiče odlučili smo se da nakon ljeta nabavimo bilo kakvu čupavu. British su zbilja bezobrazno skupe i ako budemo čekali da ju nabavimo nećemo ju još 3 godine kupiti. Tako da sada gledamo oglasnike u potrazi za jeftinom perzijskom ili čak usvajanjem čupave poluperzijske mace. Preslatke su mi s onim svojim retardiranim pogledom gdje jedno oko ide lijevo a drugo desno :D



Usput, kad smo već na ovoj temi htjela bih se osvrnuti da posvajanje životinja iz azila. Ok, svi smo za usvajanje i svi se ljutimo na ljude koji izbace životinju van (i one koji ne izbace ali rade isto - pogledajte samo u oglasniku koliko je jednogodišnjih mačaka ponuđeno na posvajanje. Točno se vidi tko je držao macu dok je bila mala i slatka a kad je narasla sad ju daju dalje.. Ne kužim kak mogu, pa ja svoj kaktus volim makar je biljka! Kako netko može reći maci - e sad si mi dodijala jer si velika, aj van.. uf -.-')

Enivejz, prije sam mislila pokupiti macu iz azila (prije ideje o Britiš) i otišla sam pogledati na fejs grupi azil iz Os i njihova pravila. U azilu je bilo i maca i pesova tak da su pravila za oboje.

Za pse što mi se nije svidjelo je da ako je u dvorištu ne smije biti u svom boxu ili na lancu. Iskreno, kretenizam. Ako je box dovoljno velik ili lanac dovoljno dugačak, ako vlasnik psa šeta dva puta dnevno zašto pas ne bi bio na sigurnom u svojem prostoru kad je doma? Ne, bolje je da skače preko ograde na svakog prolaznika (posebno jer većina ljudi koji imaju psa imaju ogradu od jedva pol metra), pobjegne na cestu i zgazi ga auto ali nedajbože da je na lancu. Druga stvar je da su za pse tražili da budu unutra. Onak imaš labradora i držat ćeš ga u dnevnoj sobi. Odlična ideja. Inače je psima prirodan okoliš dnevna soba s parketom a ne trčkaranje po mekoj travi pa..



Treće, ovo je bilo u vezi mačaka, je da ti radnici azila mogu nenajavljeno upasti doma kad im se prohtije da vide kako životinja živi. I to ne jednom već ono, na listi si i mogu doći i za godinu dana. Ok, kužim da ima luđaka koji zlostavljaju životinje ali ja s druge strane volim životinje a ne volim ljude i ne vidim zašto bih morala nepoznate osobe puštati unutra kod sebe. Posebno danas kad imaš svakakvih manijaka koji bi te priklali za 100kn.

Bila je tu lista od još 20ak pravila s kojima se slažem (da vodiš macu veterinaru i sl) ali i 10ak koja su mi totalno wtf. Pa sada ako i budem posvajala macu biti će preko nekog poznanika ili preko oglasnika kad vidiš ono da se mama mačka omacila pa vlasnici daju mačiće a ne preko azila.

Jučer sam pogledala dva filma "Veronika Decides to Die" (ovo svi znaju da je od Paulo Coelho-a od kojeg još ništa nisam pročitala jer je vjerski opsjednuta kolegica bila opsjednuta i njim pa mi ga je zgadila lol Možda sad budem) i "TiMER". Oba su mi se svidjela i nad oba se čovjek može zamisliti. Posebno TiMER. U TiMER-u se radi da ti, kad napuniš 18, ugrade pločicu u zapešće koja ti pokazuje koliko će proći prije nego sretneš svog soulmate-a. Pošto ugradnja nije obvezna nekima (kao glavnoj junakinji) timer ne pokazuje ništa dok njen soulmate ne ugradi pločicu i sebi. Uglavnom, baš da se zapitaš - da imaš tu mogućnost da li bi ju ugradio? Jer npr sestri glavne junakinje timer pokazuje da će svog soulmate-a sresti tek za 40 godina. Dok njenom bratu pokaže 3 dana. Ne bi li život bio totalno bezveze da saznate da morate čekati 40 godina da sretnete onu pravu osobu? Koja bi korist onda bila od flertanja i mladenačkih ljubavi ako odmah znate da to nije to? Dok s druge strane, ne služe li svi ti promašaji u potrazi za The One osobom da razviju naš karakter i nas kao osobe? Interesantan film uglavnom :)

Ako ništa, filmove pogledajte zbog kjut čupavih likova :D *schlick schlick* xD


Edward "Veronika Decides to Die"


Mikey "TiMER"

Malo sam se previše raspisala danas, ali vjerojatno ova 4 dana neću ni stići na komp tako da uživajte u produženom vikendu i nemojte pojesti previše čevapa :)

Mah Mah ♥

30 comments:

  1. eh, ja ti imam iskustva s posvajanjem mace i mogu ti reći da na kraju ispadne da ti tu macu uvale negdje na cesti gdje se već dogovorite naći, kažu da će ti se javiti da ti plate sterilizaciju i da potpišeš ugovor, a nakon toga se prave da te ne poznaju. za pse su uglavnom stroži.

    jillian ima 3 razine 30 day shreda. tako da ne moraš ispočetka. možeš odraditi level 2 ili 3.

    a kad već pričamo o jillian, ja sam nakon tvog posta krenula vježbati s njom. odradila sam 2 tjedna u komadu i nabila 2 kile u ta dva tjedna, ne znam gdje, valjda mi je to vježbanje neke mišiće razvilo negdje u meni. ali meni to ful dosadno, vratila sam se jogi. jebiga, volim se rastezat, mačka u prošlom životu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i da! ja bih ful htjela da se meni kaže kad ću srest soul mate-a, jer mi je svaki dokaz da patim za krivim dobrodošao. tako da kad bih vidjela da ga srećem za 40 godina, bila bih: "jeeeeeeeeeeee, go fuck yourself nebitni frajeru!"

      Delete
    2. Te 2 kg mogu biti jer je mišić teži od mašćobice, zato i kažem da mi kile nisu bitne već ja po sebi vidim kad stanem u stare traperice lakše.

      Znam da ima 3 razine, sad sam na drugoj, jedva čekam da se vratim na prvu haha :D

      Za macu me u biti najviše brine da nam ne pojede biljke O_o Jer ih imamo puno i volimo ih i moram pronaći kako mačku istrenirati da ne jede i ne kopa po njima.

      Delete
    3. btw, ova ti je blizu ;)
      http://www.suza.hr/default.aspx?id=216&idzivdom=20155
      (znam da nije ono što tražiš, ali baš se fora poklopilo)

      Delete
    4. Sijamske su mi nekak zle xD Sjećaš se one dvije iz Lady & Tramp? :D

      http://groomofonesown.files.wordpress.com/2011/01/disney-siamese-cats.jpg

      xD

      Al hvala na stranici, nisam znala za tu. Ma sve na području Zg-a mi je ok, jer se možemo odvesti autom. Čak smo gledali jednu perzijsku u Varaždinu. Ali ovih par mj dok putujem okolo ne želim nabaviti pa uvaljivati nekom na čuvanje tako da nakon mora gledamo neku :)

      Delete
  2. Hm, zainteresovala si me za Timer, vidjet ćemo...

    Divna si kako dragog čekaš s posla :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko pes hahaha Zato cemo i nabavit macku, da ga u kompletu cekamo hahaha xD

      Delete
  3. Morat ću i ja vidjeti u čemu je stvar s tom Jillian, u zadnje vrijeme samo o njoj slušam. Uživajte ti i dragi, vrijeme je kao stvoreno za uživanje! Nemojte ga potrošiti sjedeći samo na balkonu, koliko god da je divan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sretan 100-ti post! Meni je baš drago što ovo nije samo blog u unutarnjem uređenju, meni se sviđaju tvoja "trkeljanja" :D

      Delete
    2. A znas mene, sam da je trkeljat gluposti :) Budemo se isli setati, najavili su +30C biti ce u kapricama i japankama kak je krenulo :D

      Delete
  4. Mislim da ću morati uskoro napraviti recenziju svojih DVD-a za vježbanje...

    Eh i da rješim taj mit sa mišićima i masti...

    1kg mišića = 1 kg masti

    Trik je u tome što 1 kg mišića zauzima manje volumena (prostora) od 1 kg masti. Mišić su čvrsti, kompaktni, pa zauzimaju manje mjesta. Kada se naglo i previše počne vježbati, kod nekih osoba se može dogoditi da mišići "nateknu" pa se čini kao da smo se zdebljali, ali za par dana, nakon prilagodbe mišića novome režimu oni se vrate na staro.

    Imam gotovo sve DVD-e od Jillian i oni su mi super u zimskim mjesecima (a naročito njen yoga CD), ali preferiram BodyRock Tv i Insnity DVD. Razlog tome je što se oni baziraju na HIIT treninzima, koji su brzi, eksplozivni i kratki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaboravih se potpisati :)

      P3

      Delete
    2. Ma logicno je da je 1kg misica = 1kg masti samo mascobica moze zauzimati veci opseg dok misic moze biti manji a tezi pa od tud i ono da izgledas mrsavije a tezi si (kad pocnes vjezbati).

      Ajme pa ti nam mozes biti e-coach koliko tih DVDa znas, ja znam samo Jillian i Renatu Dvopek xD

      Delete
  5. Sretan 100. post!
    Moracu i ja uciniti nes po pitanju vjezbanja.

    ReplyDelete
  6. Imam strasno losa iskustva sa azilima :(
    Ako usvojis mace (a ne macku)trebace ti puno zivaca i jos vise ljubavi dok ga vaspitas :)) Recimo, ova moja zver u mojij sobi je prava bubica, ali cim udje kod brata, pravi brljotine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ma pripremila sam se ja na sve, imala sam doma jednom 2 maceta u sobi i dodjem doma iz skole i ne mogu nac jedno. Sam odjednom cujes mjau mjau sa stropa a vidis mace se popelo po zavjesi (koja je do poda) sve do gore xD I dere se xD I još mi porušilo sve kaktuse na prozoru prije toga :D Uživancija hehe :D

      Delete
    2. Jaooo!!! Ovaj moj se juce svetio burazeru za nesto, pa mu se pokakio na jastuk :))

      Delete
  7. Stotka! :D Svaka cast!
    Srecno vam sa macuskom, ja zelim cincilu... ali moracu da cekam da prestanemo biti studentski podstanari. :)
    Svidja mi se kako ti filmovi zvuce i oooo da Mikey iz Tajmera, gledam ga ukoliko vec sutra... *schlick schlick* xD
    Have a nice weekend! (zvuci mi lepse na engleskom xD) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juuj činčile su slatke :D E, al moj lega jedan je imao činčilu (odn njegov brat) koja se svaki put popišala na njega kad bi došao bliže xD Tak da pripremi kišobran hahaha :D

      Hrpa stvari zvuči bolje na eng :)

      Have a nice weekend too ;))

      Delete
  8. Sretan ti stoti post i samo tako nastavi :)

    ReplyDelete
  9. čestitam na stotki!! :))
    i bravo za dovršavanje 101 dana :))
    a ova tvoja joga mi zvuči sve zanimljivije al imam dojam da bi ja uspjela odustati nakon drugog dana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30 day shred nije joga već sve moguće vježbe u jednom :)

      Delete
  10. Joj, praznik, vikend, uživancija!
    I uskoro maca da je gnjaviš :)
    Ja sutra idem kod prijateljice pa će me dočekati mačak, jedva čekam da gnjavim budalicu :)

    Svašta si udrobila, svaka ti čast za Jillian, i ja želim istu stvar, kile mi ne smetaju koliko škemba, valjda će i meni djelovati kad se konačno nakanim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je bio jedan od onih radnom postova kad pocnem s jednom temom a zavrsim sa nekom totalno desetom xD

      Delete
  11. cestitam stoti post, cekam hiljaditi, bas sam ih zavolela!
    i tako zeljno iscekujem tu macu. znas, zivi kroz vas svoju zelju, jer ja ne mogu, iznajmljen stan, bla bla, smor. jedva cekam da stigne maca!!! :,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne brini, svi cete znati kad stigne :D Vjerojatno ce 10 postova biti o njoj, kao kad naporne mame dobiju prvu bebu pa sam o tome pricaju xD

      Delete
  12. Sretna stotka :)

    Kad završiš s Jillian pređi na Hip Hop Abs ili Turbo Fire :) A ima ti i Đilijanka više programa :)

    Što se pasa tiče, za neki uredan prostrani boks jesam, ali lanci su mi stvarno grozni.

    ReplyDelete