01 April, 2012

Nedjelja

Danas malo ljenčarimo. Bili smo kod svekrve na ručku pa nisam morala kuhati.

Planiram za Uskrs praviti cupcake-e i već imam ideju ih kako ukrasiti ali mi fali pravi namaz za gore - želim zeleni a inače pravim od čokolade pa ga ne mogu obojati. Tako sam uhvatila svoju knjigu Cupcake Heaven i kopam po njoj i nekako mi najbolje izgleda buttercream za ono što hoću.



Ajd idem napraviti probu jer ne volim zadnji dan praviti nešto prvi put, pa da po Murphyjevom zakonu ispadne sve samo ne ono što treba. Sve sam smiksala (samo 1/2 količine jer je proba) i ispalo je - fuj. Inače ne volim namaze za kolače gdje se osjeti margarin a ovo, iako je maslac, je imalo okus kao slatki margarin. Bljak. Ubacivala sam svega i svačega unutra (vanilije, liker, još šećera u prahu, ovo ono) samo da dobije neki bolji okus ali nema mu pomoći. Zbilja ti ameri svašta jedu. Sad moram smisliti nešto drugo, vjerojatno ću napraviti onaj već rađeni prefini čokoladni a za zeleni dio ću nešto smiksati već.

Jutros smo dosta rano ustali, oko pola 9, malo se muvali po stanu pa se uhvatili spremanja. Ovaj put ne velikog već samo usisavanje, suđe i tak to. Inače, kako i ja i dragi imamo dugu kosu, dlake su nam na sve strane. Usisavamo svako malo i svejedno, čim se okreneš - dlaka. Posebno sada u proljeće kada se linjamo kao dva stara mačka.

Onda sam browsala stare fotke i naletjela na ovu



Mislim da bi se Kim & Aggy oblizivale na ovo :) Inače fotka je iz moje stare sobe dva-tri dana prije moje selidbe kada sam SVE što je bilo u bilo kojem ormaru, ladici ili polici povadila, stavila na pod ili stol ili opet na policu al drugu, dijelila u hrpe što je za nositi, što je za baciti i sl. Knjige, odjeća, kozmetika, ukrasi i sitni predmeti i sl. Uglavnom bilo je ludo i nezaboravno :)

Hvala bogu da sam se samo jednom selila :) Nakon ovog kaosa u smeće je otišlo 6 velikih vreća za smeće a ja nikad sretnija. Zbilja dobro dođe to čišćenje od nepotrebnih stvari. Posebno ako ste kao ja pa to odgađate i odgađate i da se nisam selila garant bi još imala sve te stvari koje mi u biti uopće nisu trebale.

Ovo sunce (koje se nakon jutrašnjeg snijega ipak pojavilo) baš zove na pospremanje pa se evo dobrovoljno javljam za peglanje i idem se boriti s tim.

ps. ako ovaj post nema ni glavu ni rep krivim mog D koji se stalno šetka okolo i kuka kako mu je dosadno i ne zna što da radi pa me ometa. Rekoh da ne mogu pisati niš posebno preko vikenda. Sutra budem nešto mudro xD

pps. Ako D pročita - volim ja kad ti mene gnjaviš, ne brini :)

ppps. Meni su ove prvoaprilske šale takva glupost da ne želim ni spominjati, kao da svi imaju pet godina danas i fore u skladu s tim, meh.

13 comments:

  1. Probaj karamel krem, a zelenilo napravi od bele cokolade i boje za kolace :))Ja sam u ruskim subarama do grla, samo mi nos viri :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Već planiram put pod noge pa u Lidl u potragu za bijelom čokoladom :) Samo imam još jako malo zelene boje u tubici, na kraju ću morati kupiti cijeli novi set zbog zelene boje :)

      Delete
  2. Ameri imaju sve na raspolaganju ali nemaju pojma... :D
    Ja pravila nesto od narandze i crne cokolade-i jako je dobro. :)
    Ah ta selidba, kao student sam se selila 9 puta-mislim da je to jedino nesto za sta mogu reci sa sigurnoscu da mrzim. :D
    I dragi i ja imamo dugu kosu...u pravu si za dlake skroz-samo ih cistim! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam nedavno vidjela - ameri imaju jestivu travu baš za uskršnje kolače. Eh da tog kod nas ima..

      Ajmeee koliko si se selila, sirota ti!

      Delete
  3. hahaha, jutros nazovem baku da pitam imali i kod njih snijega, ona kaže da nema. zove me za 5 min i pita je li to bila prvoaprilska šala, lol

    nisam bila in the mood za zajebanciju danas, ništa ja ne mogu po komandi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jučer dobro da nas nije otpuhao vjetar koliko je derao a jutros snijeg. Da nekom kažeš baš ispadne kao - prvi april..

      Delete
  4. I mi smo se danas uvatili laganog čišćenja, malo trčali i gotov dan.. Zašto vikend tako brzo prođe? :)

    ReplyDelete
  5. Ja bih na cupckaes samo nalijepila šlag u kojeg sam stavila zelenu prehrambenu boju, još ako nađeš onu štrcaljku to može super izgledati. Selila sam se par puta, većinom kao student, jka i buraz imali dugu kosu pa je tu bilo čišćenja i pogađanja čija je dlaka, otkako sam crvena lakše je odrediti :). Što se tiče nedjelje, proklete nedjelje ništa se ne otegne kao dosadno nedjeljno poslijepodne, pu.

    ReplyDelete
  6. HaHa meni je jutros momak poslao poruku da je u Sarajevu padao snijeg, i prvo što sam odgovorila haha je li aprilska šala, hahaha ali zajebala sam se :/

    ReplyDelete
  7. I ja sam se u par navrata riješio tih nakupljenih gluposti. Baš je oslobađajuće.

    S druge strane sam sto puta zamišljao (ili možda sanjario) da se selim, ulazim u stan, uljuljkavam se, kupujem sitnice...

    ReplyDelete
  8. joj ja se sad moram seliti, i vec mi zlo kad pomislim na taj nered,al sam i ja sebi obecala da cu pola stvari pobacati

    ReplyDelete
  9. Joj ja mrrrzim kad se u kolačima osjeti margarin! Odmah mi slabo dođe. Tak da suosjećam :/

    ReplyDelete