17 January, 2012

Od doma

Eto mene doma, u selu mom malom :) Užasno mi fali moj dragi i naš stančić i sve naše stvari. Već prvi dan po dolasku sjetila sam se svega što me tu živciralo i zbog čega sam odselila, ali istrpiti ću. Barem ću biti još zadovoljnija onim što imam kada se vratim u naš stančić. Stara i ja smo se izbrbljale sto na sat, kako mi to već znamo; burajzeri su šizili oko sitnica kako oni to već znaju; tete sa šalter sindromom su imale sindrom ali sam ih dotukla ljubaznošću; za sestru od doktorice kod koje sam morala ići zbog sinusa sam čula da je glavna širiteljica tračeva po selu pa me sad zanima što će se o meni pričati i tako.. Tipično seoski, makar je ovo prigradsko naselje koje želi postati grad, ali - možeš odvesti djevojku iz sela ali ne možes selo iz djevojke.. Iliti u ovom slučaju 90% populacije ove rupe koja se zove prigradsko naselje.

Nego, prošli tjedan je bio tjedan odluka. Kako to inače ide, odlučim taman jedno a ono neka druga mogućnost iskoči i pokvari mi planove. Pa sam malo prepravila raspored, stavila svoje želje po listi prioriteta i idemo polako. Jer ima svega, jedan posao, drugi posao, učenje, neki tečaj, vozanje, kreativne stvari koje želim napraviti, ovo ono... Sada znam što želim i kako ću to sve postići na jedan miran način, da sve stignem i da se svemu stignem posvetiti. Možda je rok sada malo/puno duži nego sam planirala, ali bolje da malo produžim pa napravim sve kako spada nego sve odjednom i onda na kraju ništa ne valja.

Nakon tih odluka, misli su mi se vratile na jednu moju žarku želju. Plan je, kada se opet zaposlim, uštediti i kupiti macu. D i ja smo dugo razmišljali dali bi nekog kućnog ljubimca ili ne, a kako ja obožavam mačke moj plan je bio nabaviti debelu macu. I tako je odluka pala, kada se ukaže dobra prilika i budemo financijski sposobni za taj trošak kupiti ćemo debelu macu. I to ne bilo kakvu već vrstu british shorthair. Ako ne znate kako ta izgleda, evo je


Ovakvo jedno malo mucasto čupavo čudo žarko želim da mi se muva po stanu. Čitala sam o tim macama i savršene su za stan. Kako mi nemamo dvorište a ni veliku terasu, ova vrsta bi bila idealna za nas. British mace vole ljude i ostale životinje, ali nisu naporne i radije će sjesti kraj tebe nego na tebe. Vole slijediti vlasnike ali vole i mir kada svi odu na posao a one ostanu same u stanu. Bilo bi mi žao imati macu koja će mi biti u depresiji ako D i ja odemo raditi, pa je ovo super! Ne linjaju se previše, pametne su i vole biti unutra. Preslatke su mi i kao male loptice i kao odrasle.


British dolaze u više boja ali mi bi baš htjeli ovu sivu odnosno "blue" verziju, koja je i najčešća, čini mi se. Pogledajte te okice, pa obraščiće, tko ju ne bi volio. Jedina prepreka da ju odmah nabavimo je cijena, jedna košta oko 4000kn + za opremu bi morali dati bar još 500kn, jer ako ju već kupujem, kupit ću joj onda i sve što joj treba - krevetić, grebalicu, wc, igračke i sve ostalo. To će biti naša debela mucasta princeza :) Jedna kolegica mi je rekla - ma jesi luda, što će ti sve to, a ja reko ako ću imati životinju onda ću joj priuštiti sve što joj treba.

Valjda će i taj dan doći kada ću opet moći trošiti novce na ovakve stvari, pa kada jedna loptica dođe u našu malenu obitelj biti ćete obavješteni :)

4 comments:

  1. Bok Misty! Evo mene na tvom blogu.. Za sada sam malo škicnula, ali vratim se svakako,jer izgleda zanimljivo! Hvala ti na posjeti i komentaru!
    Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok, nema problema i hvala na svraćanju :) Dođi nam opet ;)))

      Delete
  2. Meni su ragdoll mace favoriti, ako baš pričamo o čistokrvnim... Jel već razmišljaš o imenu za bebu :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj ragdoll su isto male slatkice, ko pahuljice s nogama :D Nismo jos ime smisljali, to kada budemo isli kupovati i vidimo ju ce doci spontano :)

      Delete