22 January, 2012

Sitnice

Ovih dana sam u postovima razvezla nadugo i naširoko pa danas pišem jedan kraći post. Želim se prvo malo pohvaliti - kupili smo si D i ja nove šalice :) Za mene šalicu s macama a za njega s pesekima (jer ja preferiram mace a on pesonje). Baš su mi bile slatke u trgovini i D mi kaže ajde kupit će mi ovu s macama. Onda mi je bilo glupo da nemamo komplet pa sam uzela i ovu s pesama. Tako da je on na kraju platio moju a ja njegovu :D


Ne znam jesu drugi kao ja, ali ja volim zavirivati u tuđe stanove/kuće/torbe i sl pa ću danas podjeliti tri sitnice iz moje kuhinje s vama.

1.

Poličica za začine. Ovu sam naslijedila od mame, godinama je stajala u našoj kuhinji doma a kako smo mi doma preuređivali kuhinju nekih godinu dana prije moje selidbe ova poličica nije našla svoje mjesto u njoj. Tako da sam ju ja pokupila sa sobom, obojala u zeleno da mi ide uz ostali dekor i objesila ju na zid. U originalu ona ima 6 malih staklenih bočica koje idu na nju ali mi je majka zaboravila spakirati to sve skupa kad mi je prvi put dala poličicu pa dok su bočice stigle ja se navikla da su mi ovi začini tu pri ruci, a bočice su završile u ormariću za začine :)

2.

Maleni vrčići na napi i Anorexic Chef kako ga mi zovemo :) D i ja smo navikli gdje god putujemo kupiti minijaturni vrčić koji ide na našu napu. Kako smo kuhinju kupili u "starinskom" štihu napa ima predivni oblik i savršen rub za vrčiće.

3.

Kada mi je dosadilo tražiti povoljne zelene staklenke/bočice/štagod u kojima bih držala stvari poput krušnih mrvica i sl dohvatila sam nekoliko starih staklenki, ljepilo, papir i lak i napravila ove staklenke u kojima držim sve što mi već treba biti pri ruci. Ovo ispred je "Nadrkana mačka" kako smo ju krsitli, koja mrko promatra svaki naš korak i prigovara :)

Eto toliko za danas od mene, tipkamo se/čitamo sutra :)

2 comments:

  1. Šalice i nadrkana mačka su bezvremenske!!! LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadrkana mačka je tu da nas psuje kad previše zavirujemo u hladnjak :D

      Delete