14 January, 2012

Zafrig..

...iliti zaprška. Tako jednostavan dio pripreme jela a tako bitan. Prije pola godine nisam znala skoro ništa kuhati. Znala sam ispeći palačinke i ispohati meso i to je bilo to. Kada sam se preselila počelo je moje eksperimentiranje u kuhinji. Prvo jednostavnije stvari pa kompliciranije. Sreća onog dana kada sam prvi put skuhala varivo od mahuna isto kao i moja majka. Prvi zafrig koji sam sa strahom mješala, dodavala začine i nadala se da neće sve skupa zagoriti. Danas, šest mjeseci kasnije, mogu se pohvaliti da dobro kuham. Mješam, režem, ubacujem, dodajem, okrećem stvari kao pro :) Prije pola godine sam mislila da nisam talent za kuhanje, danas znam drugačije.

Neki dan sam započela novu aktivnost i mozak mi je kao na početku kuhanja. Znam nešto, veći dio ne. Pokušavam skužiti kako, kuda, što s kim i gdje...I nadam se da ću za pola godine na ovo gledati kao i na prvi zafrig :) Za sada se trudim i ne dam da me pokolebaju ovi prvi klimavi koraci.

Kada smo već kod toga, malo bih se osvrnula na današnji život žene iliti ovo


Balansiramo kuhanje, spremanje, učenje, posao, brigu o sebi i drugima i još hrpu toga, sve odjednom. Koliko god sam za ženska prava i sve ono


nekada zbilja poželim da sam kućanica u 50-ima, da je ženi mjesto doma i da ne moramo ganjati karijeru, školovanje, trpiti sav stres i uz to još raditi sve ostalo što je "ženski" posao, već da nam je najveća briga koje kolače ispeći i kako pomoći klincima sa školskom priredbom.


Na žalost nitko još nije izmislio time machine, pa moramo ostati u ovom modernom vremenu. Iako da zbilja jesam u 50-ima spalili bi me na lomači jer imam 27 godina, nemam djece i živim neudana sa dečkom :) I još da napomenem, kada već kukam kako žene sve moraju same - hvala Bogu na majkama koje uče sinove da i oni nešto pomognu u kući. Nekada moj D prije uhvati obaviti neki posao doma nego ja, tako da se i ne bih trebala žaliti na kućanske poslove previše :)

Enivejz, sutra putujem, idem malo doma do svojih. Žao mi je što će moj D biti sam cijeli tjedan. Kada sam se doselila i kada smo počeli živjeti zajedno, neki ljudi su mi rekli - ah sad ćete si dosaditi kada ste stalno zajedno. Još uvijek čekam taj trenutak. Kada ode na posao fali mi, sada kada ću ja doma na tjedan dana nedostajat će mi..Tako je to kada se nekog zbilja voli i kada imate i dečka i najboljeg prijatelja, sve u jednom :) Držim fige za svaku solo curu da nađe ovo što sam ja našla :) A vi meni držite fige da mi mozak počne prihvaćati nove informacije malo brže :)

4 comments:

  1. Hvala tebi na držanju figa, a ja držim fige tebi da ostvariš sve što si naumila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga, trebaju mi fige onak i na rukama i nogama za sve sto sam isplanirala hehe

      Delete
  2. evo držim fige :)) ajde, tjedan će brzo proletiti i brzo ćeš mu se ti vratiti doma :)
    meni se dečko u kuhinji snalazi stoput bolje od mene i uvijek imamo dogovor - on kuha, ja pospremim i operem. idealna kombinacija :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas je obrnuto, ja kuham a on sprema :) Jedino se oko peglanja natezemo jer to ni ja ni on ne volimo hehe :D

      Delete